0

بررسی جی اس ام : بلک بری Z10

 
majidhosin
majidhosin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 123

بررسی جی اس ام : بلک بری Z10
یک شنبه 24 فروردین 1393  6:27 PM

بلک‌بری برای مدت‌ها بود که در حاشیه نظاره گر پیشرفت کمپانی‌های دیگر بود، اما اکنون تصمیم گرفته تا از حاشیه خارج شده و خودی به دنیای موبایل نشان دهد به همین خاطر گوشی Z10 را رو کرد.

 

این گوشی را می‌توان شروع دوباره بلک‌بری برای رقابت با دیگر کمپانی‌ها دانست که با استقبال زیادی نیز روبرو شد. این گوشی که با سیستم عامل جدید بلک‌بری 10 ارائه می‌شود را می‌توان به نوعی یک نوآوری در دنیای لمس دانست، حتما شنیده‌اید که شعار بلک‌بری برای این سیستم عامل جدید خود این است "فقط با انگشت شصت خود با گوشی خود تمام کارها را انجام دهید."

 

با هم به بررسی این گوشی بپردازیم تا ببینیم که آیا بلک‌بری راست گفته که تنها با یک انگشت شصت همه کار می‌توانید با گوشی خود انجام دهید یا این تنها یک شعار است؟

 

طراحی

 

این گوشی که یکی از زیباترین گوشی‌های حال حاضر بازار است، در جلوی گوشی هیچ دکمه لمسی و یا سخت افزاری دیده نمی‌شود در قاب جلوی گوشی تنها چیزهایی که مشاهده می‌کنید یک صفحه نمایش 4.2 اینچی، یک آرم زیبا و بزرگ بلک‌بری، خروجی صدای مخاطب و یک سنسور روشنایی و دوربین دوم است.

 

 

 

 

در کنار این گوشی و در سمت چپ آن خروجی microUSB و خروجی  microHDMI تعبیه شده‌اند که هیچ کدام پوشش محافظ ندارند.

 

 

 

در سمت راست گوشی دکمه کم و زیاد کردن صدا قرار دارند که این دکمه از وسط به وسیله‌‌ یک دکمه مخصوص برای فعال کردن دستیار صوتی به دو قسمت تقسیم می‌شود.

 

 

 

 

در بالای گوشی تنها چیزهایی که به چشم می‌خورند دکمه خاموش و روشن کردن گوشی و جک 3.5 میلی‌متری صدا به همراه میکروفون دوم برای حذف صداهای اضافی قرار دارند.

 

 

در پایین گوشی نیز تنها چیزی که دیده می‌شود یک شیار مخصوص برای باز کردن درب پشت گوشی است که از این قسمت صدای بلندگو نیز خارج می‌شود.

 

 

 

اندازه این گوشی 130 x 65.6 x 9  است که در دست شما به راحتی جای می‌گیرد و همان‌طور که بلک‌بری اشاره کرده و ما نیز امتحان کردیم به راحتی در یک دست جای گرفته و حقیقتا با یک انگشت شصت، شما بر تمام گوشی مسلط خواهید بود.

 

 

 

صفحه نمایش

 

این گوشی به یک صفحه نمایش 4.2 اینچی مجهز است که کیفیتی برابر 768×1280 پیکسل را دارد و تراکم پیکسلی این صفحه نمایش 355 پیکسل در اینچ است. این صفحه نمایش ویژگی استفاده از چند انگشت را پشتیبانی می‌کند در تجربه ما، در استفاده از این صفحه نمایش باید بگوییم که پاسخگویی صفحه نمایش بسیار خوب بود و به خوبی به فرامین لمسی پاسخ می‌داد در عین حال به علت تراکم پیکسلی خوبی که این صفحه داشت چشم قادر به تشخیص پیکسل‌ها نیست اما عیب این صفحه نمایش این است که در مقایسه با دیگر اسمارت فون‌های بازار مانند گلکسی اس 3 و آیفون 5 و نوت 2، باید اعتراف کنیم که این صفحه نمایش روشنایی کمی داشت و تا حدودی این روشنایی کم موجب دلسردی ما شد.

 

در صفحه قفل گوشی یک حالت جالب دیده می‌شود که در اینجا برای باز کردن قفل صفحه نمایش نیازی به فشار دادن هیچ دکمه‌ای نیست و تنها با کشیدن انگشت خود از روی آرم بلک بری به سمت بالا قفل صفحه باز خواهد شد که در اینجا هنگام بازکردن قفل صفحه نیز یک حالت زیبا در صفحه نمایش اینجاد می‌شود و تا جای که انگشت شصت خود را بالا برده‌اید محتویات زیر صفحه قفل نمایش داده می‌شوند.

 

 

در ضمن هنگامی که صفحه گوشی قفل است نیز این اجازه به شما داده می‌شود که یک ساعت آنالوگ بسیار زیبا بر روی صفحه نمایش داده شود.

 

 

صفحه کلید

 

در اینجا همان‌طور که گفتیم از صفحه کلید فارسی خبری نیست و تنها یک صفحه کلید عربی در اختیار شما قرار دارد اما مورد بحث ما اینجا چیز دیگری است، بلک‌بری از صفحه کلید طراحی شده خود بسیار رضایت داشت و به آن می‌بالد (از حق هم نگذریم بازخورد صفحه کلید بسیار خوب بود) اما علاوه بر کارآیی خوب صفحه کلید در هنگام تایپ کردن یک ویژگی جذاب و جدید دیگر به صفحه کلید این گوشی و این سیستم عامل اضافه شده است، در هنگامی که مشغول تایپ کردن هستید گوشی بر اساس جمله‌ای که مشغول تایپ کردن آن هستید لغاتی را به صورت پیشنهادی بالای بعضی از حروف به شما نشان می‌دهد، اگر شما قصد تایپ کردن همان لغت را دارید تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که با همان انگشت شصت خود آن لغت پیشنهادی را به سمت بالا هل دهید با این کار لغت در درون جایی که مشغول تایپ جمله خود هستید وارد می‌شود، ما این ویژگی را بسیار دوست داشتیم زیرا علاوه بر اینکه لغات بسیار هماهنگی را با جمله در حال تایپ پیشنهاد می‌داد با این ویژگی جنبه سرگرمی کار نیز در هنگام تایپ اعمال می‌شد که کاربر را از تایپ کردن خسته نمی‌کند.

 

 

 

 

 

باتری

 

بلک‌بری تصمیم گرفته تا در این گوشی از یک باتری 1800 میلی آمپری استفاده کند که به ادعای این کمپانی این باتری تا 10 ساعت مکالمه و 312 ساعت حالت استندبای را پشتیبانی می‌کند، بر خلاف دیگر اسمارت فون‌های بازار که باتری در آن‌ها قابل تعویض نیست، در این گوشی درب پشت گوشی باز می‌شود و باتری نیز به راحتی از جای خود خارج می‌شود که این یک امکان خوب برای مواقعی است که به علت خرابی قصد تعویض باتری را دارید. این را می‌توان یک مزیت خوب برای یک اسمارت فون در این روزها به حساب آورد.

 

 

سیستم عامل

 

تمام چیزهایی که در قسمت سخت افزار این گوشی می‌بینید مانند دیگر اسمارت فون‌های بازار است، اما شاید چیزی که آن را از دیگر گوشی‌های بازار متمایز ‌کند سیستم عامل بلک‌بری 10 است که کمپانی ریم که به نام بلک‌بری تغییر نام داده است این سیستم عامل را به تازگی ارائه کرده و اولین بار این سیستم عامل را با گوشی Z10 ارائه کرد.

 

در ظاهر این سیستم عامل مانند دیگر سیستم عامل‌های مطرح مانند اندروید و iOS است که یک صفحه منو و تعدادی آیکون اپلیکیشن بر روی آن قرار دارند، اما مهم‌ترین قسمت این سیستم عامل ویژگی‌های لمسی آن است که نیاز این سیستم عامل را از به کار بردن یک دکمه سخت افزاری در قسمت جلوی آن از بین برده است و شما تنها با استفاده از یک انگشت شصت خود امکان استفاده از تمام امکانات گوشی را دارید. اما این سیستم عامل معایبی نیز دارد، یکی از این معایب این است که در حال حاضر به علت محدودیت برنامه‌ها قابل رقابت با اندروید و iOS نیست، اگر چه صحبت‌هایی در میان است تا برنامه‌های اندروید بتوانند بر روی این سیستم عامل نصب شوند اما همه می‌دانیم که تمام چیزها به همین سادگی نیست و این کار محدودیت‌های فنی زیادی دارد. مورد دیگر این است که بلک‌بری برای کاربران ایرانی محدودیت‌های زیادی را ایجاد کرده است از جمله اینکه این کوشی تنها صفحه کلید عربی دارد و از صفحه کلید فارسی در آن خبری نیست و یا اینکه استفاده از BBM بلک‌بری در ایران امکان پذیر نیست (همه می‌دانیم که یکی از دلایل محبوبت بلک‌بری در کشورهای دیگر قابلیت استفاده از سرویس BBM این برند است) در مجموع کار کردن با این سیستم عامل مانند آنچه که بلک‌بری ادعا می‌کرد و بر سر زبان‌ها انداخته بود جذاب نیست، اگر چه استفاده از فرامین لمسی جدید یک نوآوری به حساب می‌آید اما چندان کار خارق‌العاده‌ای نیست.

 

 

در اینجا در هر برنامه‌ای که هستید با کشیدن انگشت خود از قسمت پایین صفحه نمایش به سمت بالا به تسک منیجر منتقل خواهید شد و با رفتن به سمت راست صفحه، آیکون‌ها و با رفتن به سمت چپ قسمت پیام‌ها به شما نمایش داده می‌شود.

 

 

 

 

اگر در صفحه آیکون‌ها انگشت خود را از بالا به سمت پایین بکشید در اینجا یک صفحه کوچک باز می‌شود که دسترسی به ویژگی‌های اصلی گوشی را امکان پذیر می‌کند و کار را برای شما آسان می‌کند.

 

 

 

دوربین

 

گوشی به یک دوربین 8 مگاپیکسلی مجهز است که عکس‌هایی با کیفیت 3264×2448 پیکسل را تهیه می‌کند، در کنار گوشی یک فلاش LED نیز تعبیه شده است. این دوربین قابلیت تهیه فیلم‌های با کیفیت فول اچ دی را دارد. دوربین دوم گوشی نیز یک دوربین 2 مگاپیکسلی است که این دوربین نیز امکان فیلم‌برداری با کیفیت فول اچ دی را دارد. در صفحه قفل گوشی یک آیکون دوربین قرار گرفته که با نگه داشتن این آیکون شما می‌توانید دوربین را از همین صفحه قفل فعال کنید و نیازی نیست تا حتما قفل صفحه را باز کرده و بعد به اپلیکیشن دوربین ضربه بزنید. اما اجازه دهید تجربه خودمان در استفاده این دوربین را برای شما بازگو کنیم، عکس‌های تهیه شده با این دوربین کیفیت خوبی دارند و می‌توان به عنوان یک دوربین که همیشه در دسترس باشد از آن استفاده کرد، در عین حال فیلم‌برداری این گوشی بسیار خوب بود و در فیلم‌ها تمام جزئیات به خوبی ثبت می‌شد در ضمن اینکه صدای ضبط شده در حین فیلم‌برداری نیز بسیار واضح و شفاف بود.

 

 

 

 

اما با اینکه کارآیی دوربین را بسیار دوست داشتیم باید اعتراف کنیم که از دوربین این گوشی که یک دوربین 8 مگاپیکسلی است انتظار بیشتر از این‌ها را داشتیم.

 

 

برای دیدن کیفیت اصلی عکس‌ها بر روی آن‌‌ها کلیک کنید

 

نظر جی اس ام

 

گوشی از نظر اندازه و ظاهر نظر شما به طور حتم جلب خواهد کرد اما ما فکر می‌کنیم همه جیز به این دو گزینه ختم نمی‌شود بلکه مهم‌ترین قسمت در اسمارتفون‌های امروزی سیستم عامل آن‌ها است، ما به طور حتم مطمئن هستیم که اگر در گذشته با سیستم عامل بلک‌بری کار نکرده باشید به طور حتم در استفاده از سیستم عامل این گوشی به مشکلات بزرگی بر خواهید خورد که حتی شاید شما را مجبور به مراجعه به تعمیرکاران بلک‌بری (که در ایران زیاد هم نیستند) بنماید. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این سیستم عامل که در بسیاری از فروم‌های بلک‌بری نیز به آن‌ها اشاره شده این است که زمانی که شما گوشی خود را ریست می‌کنید نرم افزار به طور کامل از روی گوشی پاک خواهد شد و برای اینکه دوباره بتوانید گوشی خود را روشن کنید نیاز به دانلود برنامه‌ای با حجم بسیار بالا (که در آزمایش ما با اینترنت سرعت 3 مگابایت بر ثانیه چیزی در  حدود 4 ساعت به طول انجامید) نیاز دارید تا نرم افزار گوشی دانلود شود، اما همه چیز به همین جا ختم نخواهد شد زیرا به هیچ وجه شما از داخل ایران نمی‌توانید ریجستر گوشی‌های بلک بری را انجام دهید و تنها راه استفاده از راه‌های غیر قانونی است که بسیار پیچیده هستند و مطمئنا یک کاربر آماتور از پس آن بر نخواهد آمد و حتما باید به تعمیرکاران بلک بری مراجعه کنید، بنابراین به شما توصیه می‌کنیم به هیچ وجه گوشی بلک بری خود را ریست نکنید، و اگر در استفاده از گوشی یک کاربر حرفه‌ای نیستید بهتر است تا گزینه‌های دیگر را برای خرید خود انتخاب کنید.

Reza hp

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها