پاسخ به:مجموعه ترفندهای لینوکس ♦ تایپیک ویژه ♦
جمعه 15 فروردین 1393 10:45 AM
بدون شک یک کامپیوتر رومیزی با لینوکس بسیار امنتر از همان کامپیوتر با سایر سیستمعامل ها خواهد بود. نکته مهم این است که همیشه برای رسیدن به یک سطح خوب امنیتی حتما لازم نیست از نرمافزارهای امنیتی و تکنیکهای خاص استفاده کنید. گاهی اوقات آسانترین راهها برای کسب امنیت، آنهایی هستند که به آسانی فراموش میشوند. ممکن است احساس کنید این موارد بسیار عادی هستند اما شاید در همین نکات عادی راهکارهای امنیتیای بیابید که تاکنون نمیدانستید. اگر یک کاربر تازهکار لینوکس هستید، 10 ترفندی که در ادامه معرفی خواهیم کرد محل خوبی برای شروع است. در نتیجه مطمئن باشید تجربه خوبی از لینوکس خواهید داشت.
1- قفل کردن صفحه نمایش (Screen Lock) و خروج از سیستم (Log Out) مهم هستند. بیشتر کاربران فراموش میکنند که لینوکس محیطی چندکاربره دارد. به همین خاطر، شما میتوانید از سیستم خارج شوید و سایرین وارد سیستم شوند (Log In). این هم بدین معنی است که دیگران هم میتوانند به سیستم شما دسترسی داشته باشند، و هم بدین معنی که شما نیز میتوانید و باید هنگامی که کارتان تمام میشود از سیستم خارج شوید. البته خروج از سیستم تنها گزینه مقابل روی شما نیست.
اگر تنها کاربر سیستمتان هستید، میتوانید به جای خروج، صفحه را قفل کنید. قفل کردن صفحه به سادگی صورت میگیرد و به این معنی است که هنگام بازگشت به سیستم یک پسورد از شما خواسته میشود. فرقی که قفل کردن با خروج از سیستم دارد اینست که میتوانید برنامهها را در حال اجرا رها کنید و صفحه را قفل نمایید. وقتی که با وارد کردن پسورد سیستم را باز میکنید همان برنامهها کماکان در حال اجرا هستند.
۲- پنهان کردن فایلها و پوشهها یک محکم کاری سریع است. در لینوکس فایلها و پوشهها با اضافه کردن یک نقطه "." به ابتدای اسمشان پنهان (Hidden) میشوند. بنابراین برای مثال فایل "Test" در یک مرورگر فایل نمایش داده میشود اما "Test." نه. اکثر کاربران نمیدانند که اجرای دستور "ls - a" فایلها و پوشههای پنهان را نمایش خواهد داد. در حالت گرافیکی هم با زدن همزمان دکمههای "Ctrl + H" میتوانید فایلها و پوشههای پنهان را ببینید. بنابراین اگر فایل و پوشههایی دارید که نمیخواهید همکارانتان آنها را ببینند، به راحتی میتوانید یک نقطه به ابتدای نام آنها بیافزایید. از خط فرمان هم میتوانید با اجرای این دستور این کار یعنی mv test .test از آن استفاده کنید.
۳- فراموش نکنید همواره یک پسورد خوب ضروری است. کلید طلایی شما برای امنیت در یک کامپیوتر لینوکس، پسوردتان است. اگر پسوردتان را به دیگران بگویید یا یک پسورد ضعیف و قابل حدس زدن داشته باشید گویی که کلید طلایییتان را به دیگران دادهاید. اگر برای مثال از توزیعی مانند اوبونتو استفاده میکنید، یک پسورد نسبت به فدورا به کاربران اختیارات بیشتری میدهد. پس باید مطمئن باشید که یک پسورد قوی انتخاب کردهاید. برنامههای تولیدکننده پسورد نیز وجود دارند که میتوانند کمکتان کنند. برای مثال Automated Password Generator گزینه خوبی است.
۴- نصب کردن نرمافزارهای اشتراک فایل یک سرازیری لغزنده است. بسیاری از کاربران لینوکس تمایل زیادی به اشتراک فایل دارند. اگر میخواهید این ریسک را در خانه انجام دهید، اشکالی ندارد. اما وقتی سر کار هستید، نه تنها راه را برای یک دعوا و مرافعه توسط شرکت با خودتان باز کردهاید، (ترفندستان) بلکه راه را برای کاربران دیگر نیز باز میگذارید که ممکن است به اطلاعات حساسی روی کامپیوترتان دسترسی داشته باشند. پس، به عنوان یک قانون، نرمافزارهای اشتراک فایل را نصب نکنید.
۵- به روز رسانی سیستم به طور مرتب، یک کار عاقلانه است. لینوکس ویندوز نیست. در ویندوز شما به روز رسانیهای امنیتی را هنگامی دریافت میکنید که مایکروسافت آنها را منتشر کند؛ که میتواند چندین ماه بعد باشد. در لینوکس یک به روز رسانی امنیتی ممکن است چند دقیقه یا چند ساعت بعد از شناسایی یک حفره امنیتی منتشر شود. هم در KDE و هم در Gnome نرمافزارهای به روز رسانی از اینترنت وجود دارند. اگر همیشه آنها را در حال اجرا داشته باشید میتوانید از انتشار موقع یک به روز رسانی مطلع شوید. بیخیال به روز رسانیها نشوید! حتما دلیلی وجود دارد که آنها منتشر میشوند.
قدر لحظات رو باید دانست