0

فلسفه روزه برای جوانان

 
komail1012531
komail1012531
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 2990
محل سکونت : قم

فلسفه روزه برای جوانان
پنج شنبه 15 اسفند 1392  10:01 AM

 

فلسفه روزه برای جوانان

فلسفه روزه برای جوانان

پیامبر عظیم الشان اسلام در یك بیانیه ، اثرات و فوائد سه چیز را به این شرح بیان مى‏ فرماید: «اغزوا تغنموا، و صوموا تصحوا، و سافروا تستغنوا» اول، جنگ و جهاد كنید تا مستغنى شوید، كه غنائم جنگى باعث استغنا مى‏ باشد، دوم، روزه بگیرید تا صحت و سلامتى خویش را تضمین كنید، سوم، سفر كنید تا مالدار شوید، زیرا مسافرت و حمل كالاى تجارتى از شهرى به شهر دیگر یا از كشورى به كشور دیگر باعث رفع نیازمندى‏هاى جامعه و عمران كشورها مى‏ گردد، در این سه جمله پیامبر(صلى الله علیه و آله) سه باب از درهاى علم: جهاد (كه خود باعث تمكن و امكانات مالى مى‏ شود)، بهداشت جسم و اقتصاد جامعه را بر روى ما مى‏ گشاید.

انسان از همان روزها و ماه های اول تولدش که قدرت دیدن و شنیدن می یابد ، نسبت به محیط خود حساس و کنجکاو میگردد. هر چیزی را که می بیند با حالت تعجب به آن می نگرد، و با دیدن می خواهد پیرامون آن آگاهی یابد، و نسبت به هر صدای جدیدی حساس است. دوست دارد صداها را بشناسد لذا با دقت به آنها گوش می دهد . بعد از آنکه قدرت سخن گفتن یافت ، در سنین مختلف به ویژه دوران کودکی و نوجوانی پرسش های فراوانی به ذهنش خطور می کند. دوست دارد درباره خداوند ، پیامبران و ائمه اطهار (ع) ، عالم قبر و قیامت ، بهشت و جهنم ، آسمان ها و زمین ، کرات ، دستگاه های پیشرفته علمی و هزاران مجهول دیگر آگاهی پیدا کند.

سوال درباره مسائل اعتقادی از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد ، به خاطر آنکه با پرسش و دریافت پاسخ صحیح انسان شناخت بیشتری نسبت به دین پیدا میکند و همین معرفت سبب تقویت روح و ایمان می گردد بنابراین یکی از راه های مهم مبارزه با تهاجم فرهنگی برطرف کردن شک و تردیدهایی است که به طور طبیعی به ذهن انسان می آید ، و یا جاهلان و معاندان آنها را ایجاد می کنند زیرا در اثر برطرف شدن تردید ، ایمان در قلب راسخ تر و ریشه داتر می گردد . به طوری که عمل به احکام اسلام برای انسان لذت بخش خواهد شد. در چنین زمانی است که زرق و برق کاذب فرهنگ بیگانه بی اثر خواهد بود و دشمن در حمله و تهاجمش شکست خواهد خورد.

 

در این میان والدین و معلمان و اساتید وظیفه دارند پاسخ مناسب و صحیح به او بدهند و در صورت عدم اطلاع با مطالعه کتب مفید و یا پرسش از علما دین ، پاسخ صحیح را برای قانع کردن آنان بیابند ، تا راه درست را پیدا نمایند ، و از انحراف فکری نجات یابند.بنابراین پرسش و کنجکاو بودن جزء ذات و سرشت هر انسان عاقل است و پاسخ ندادن در واقع مبارزه با فطرت اوست . البته هر انسانی باید در حد درک و اندیشه خودش سوال نماید و بیش از آن معقول نیست.

سوال درباره مسائل اعتقادی از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد ، به خاطر آنکه با پرسش و دریافت پاسخ صحیح انسان شناخت بیشتری نسبت به دین پیدا می کند و همین معرفت سبب تقویت روح و ایمان می گردد بنابراین یکی از راه های مهم مبارزه با تهاجم فرهنگی برطرف کردن شک و تردیدهایی است که به طور طبیعی به ذهن انسان می آید ، و یا جاهلان و معاندان آنها را ایجاد می کنند زیرا در اثر برطرف شدن تردید ، ایمان در قلب راسخ تر و ریشه داتر می گردد . به طوری که عمل به احکام اسلام برای انسان لذت بخش خواهد شد. در چنین زمانی است که زرق و برق کاذب فرهنگ بیگانه بی اثر خواهد بود و دشمن در حمله و تهاجمش شکست خواهد خورد.

در این کتاب علت روزه از جهات مختلف اعم از معنوی ، اخلاقی ، روانی ، علمی ، سیاسی و اجتماعی بررسی شده تا جوانان با خواندن آن ایمانشان نسبت به دستورات نورانی اسلام راسخ تر گردد و ماه مبارک رمضان برایشان بهترین ماه ها محسوب شود و بتوانند با روزه واقعی به میهمان ای بروند که میزبان آن خداونداست .

کتاب حاضر دارای سه فصل است و عنوان فصل اول فلسفه روزه است و مطالب ذکر شده در آن شامل ،فواید و آثار روزه از جهت معنوی و اخلاقی،مانع حرص ،کنترل کننده غریزه جنسی،فلسفه روزه برای جوانان،منشا استقامت در برابر مشکلات،علت روزه در سخنان امام صادق(ع)،باعث آرامش بدن ،مانع کبر و غرور ،بعد سیاسی روزه ،روزه از نظر اقتصادی

روزه از جهت فرهنگی ،روزه حقیقی ،روزه مو پوست بدن،روزه در کلام امام رضا (ع)،اثر روزه در لحظات جان دادن ،آثار روزه در قیامت ،تاثیر روزه در سلامتی بدن می باشد ،‌فصل دوم : روزه از نظر پزشکان و فصل سوم با عنوان موضوعات دیگر به ثواب برخاستن در سحر،پاداش افطاری دادن از مال حلال،توصیه هایی غذایی برای روزه داران و مسائل روزه می پردازد.

مشخصات کتاب

نویسنده:اسدالله محمدی‌نیا

ناشر:سبط اكبر (ع)

تنظیم و فرآوری : م. تجریشی

 

یا صاحب الزمان علیه السلام

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها