0

حجاب؛ بينش يا نمايش ؟ (خودتان قضاوت کنید...)

 
gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 1224
محل سکونت : اصفهان

حجاب؛ بينش يا نمايش ؟ (خودتان قضاوت کنید...)
جمعه 19 آذر 1389  4:42 PM

روزنامه وطن امروز در سرمقاله خود با عنوان "حجاب؛ بينش يا نمايش ؟ "به قلم فهيمه فرهمندپور* آورده است...

روزنامه وطن امروز در سرمقاله خود با عنوان "حجاب ؛ بينش يا نمايش ؟ "به قلم فهيمه فرهمندپور* آورده است:‏ اينكه حجاب را يك محصول فرهنگي و فرآيند يك جريان برنامه‌ريزي‌ شده و اجراي درازمدت بدانيم و آن را از شكل يك دستورالعمل انتظامي خارج كنيم يا از حجاب به‌عنوان مصداق يك ضابطه اجتماعي ياد كرده و صرف‌نظر از ميزان توفيق برنامه‌هاي فرهنگي، با بخشنامه و دستورالعمل و ضابطه و پليس دنبال اجرايي كردن پوشش دلخواه زنان و مردان در جامعه باشيم، نه موضوع جديدي است و نه مباحثه نتيجه‌مندي. اما با قبول نظر هر طرف اين مباحثه يا مناقشه، قطعاً نمي‌توان انكار كرد كه حداقل دستگاه‌هاي فرهنگساز و به طور خاص، رسانه‌ها بايد در اين زمينه پايبند ضوابط و اصولي باشند كه حجاب را به عنوان يك نماد فرهنگي و ديني در مخاطب خود نهادينه كنند.نقش رسانه ملي بويژه تلويزيون در اين زمينه غيرقابل انكار است.

ترويج و تبليغ پوشش مناسب و نيز چادر- به عنوان حجاب برتر- از مواردي است كه سال‌هاست در دستور كار رسانه ملي قرار داشته و تكثير مجريان چادري در برنامه‌هاي مختلف و بخش‌هاي خبري و نيز ارائه اين الگوها در قالب فيلم‌ها و سريال‌ها در اين جهت قابل توجهند اما اين برنامه‌ريزي در صورتي بر مخاطب اثر خواهد داشت كه از حداقل ريشه و مبناي ممكن در متظاهران به آن برخوردار باشد. تاكيد بر واژه حداقل از آنجاست كه از يكسو انتظار ريشه‌داري حداكثري، بسيار آرماني و در شرايط موجود غيرواقع‌بينانه و قطعا خارج از دسترس است و از سوي ديگر فقدان همين حداقل پايبندي واقعي، از حجاب جز امري نمايشي و فرمايشي به مخاطب القا نخواهد كرد.

نمايش بازي اخير ميترا حجار، بازيگر زن جواني كه عكس‌هاي او در سال 2007 در جشنواره فيلم لس‌آنجلس با پوششي بسيار نامناسب و در سال 2010 در برلين با ظاهري البته متعادل‌تر، از جمله جست‌وجوشده‌ترين صفحات جست‌وجوگر گوگل است، در سريال «گمشده» شبكه يك سيما، در نقش يك زن جوان چادري، نگراني‌هايي را در زمينه نحوه توجه و رويكرد رسانه ملي به حجاب موجب شده است.
اينكه حجاب يك انتخاب بر اساس شناخت و اعتقاد و گرايش شخصي است يا يك لباس فرم براي عرضه و نمايش مطابق ضوابط فرمايشي و كليشه‌اي؟ / اينكه چگونه چنين رفتار دوگانه‌اي قادر به انتقال يك ارزش اخلاقي به زنان و دختران جوان مخاطب اين برنامه خواهد بود؟
/ اينكه آيا استفاده از پوشش برتر براي بازيگري كه پيش از اين عكس‌هاي نامناسب او در سايت‌ها مورد مراجعه فراوان بوده، احساسات خيل عظيم زنان محجبه و ملبس به چادر را جريحه‌دار خواهد كرد يا نه؟ / و البته اينكه با پذيرش كساني كه مي‌روند و حريم‌هاي ديني، ملي و اخلاقي را ناديده مي‌گيرند، چگونه مي‌توان انتظار داشت نمونه‌هاي فراوان ديگر به پيشنهادهاي مشابه آن‌سوي مرزها جواب مثبت ندهند و اين بي‌اعتنايي به ارزش‌ها و هنجارهاي جمعي جامعه ايران، به يك جريان هدفمند و گسترده تبديل نشود.
/ و... همه مواردي است كه مي‌تواند توجيه قابل قبول كساني باشد كه نگران گم شدن خيلي چيزها در سريال گمشده‌اند.

 تاریخ خبر : 1389/9/18

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها