0

ته‌چین فیروزکوهی

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

ته‌چین فیروزکوهی
شنبه 10 اسفند 1392  1:30 PM

TAHCHIN1

ته‌چین فیروزکوهی

این غذای محلی فیروزکوه بسیار خوشمزه و خوش‌رنگ است و با یک‌بار امتحان در برنامه غذایی شما جای خود را باز می‌کند.
مواد لازم :
برنج  چهار پیمانه
سبزی‌پلویی  ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی  سردست ۲۵۰ گرم
چغندر  یک تا دو عدد
هویج  دو عدد
قیسی زردآلو  نصف پیمانه

پیاز  یک عدد
گَردِ لیمو  دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در می‌آوریم. پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و می‌گذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیم‌پز شود. برنج را خیس کرده و آبکش می‌کنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقه‌حلقه برش می‌دهیم. هویج را هم به شکل مورب برش می‌زنیم. قیسی را شسته و خیس می‌کنیم. مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج می‌ریزیم.
گوشت نیم‌پز را قرار داده، روی آن گرد لیمو می‌پاشیم.
چغندر و هویج را روی گوشت قرار می‌دهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج می‌ریزیم تا موادمان به صورت لایه‌ای درون قابلمه ریخته شود. قیسی‌ها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج می‌ریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم می‌کنیم.
بر اساس این گزارش، آشپزی ایرانی، با قرن‌ها تجربه علمی و عملی، کامل‌ترین ترکیبات غذایی را شامل می‌شود. نگاهی گذرا به خورش‌ها و آش‌های ایرانی این نکته راتاییدمی کند که ایرانیان با شناخت کامل از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی شدن هر چه بیشتر غذاها به بالاترین بازده دست یافته بودند. ترکیب غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین حیوانی در همه آش‌ها دیده می‌شود.

تشکرات از این پست
papeli
دسترسی سریع به انجمن ها