در دنیای امروز اینترنت و وب ، وبلاگ نویسی به یکی از شغل های مهم تبدیل شده است. حتی این حرفه توانسته بسیاری از افرادی که در رتبه های بالای اجتماعی دارای شغل و کار بوده اند را به سمت خود بکشاند. البته از حق نگذریم در خارج از کشور صنعت وبلاگ نویسی بسیار پر رونق است و کاربران اینترنت نیز برای افرادی که در این شغل فعال هستند ، احترام خاصی قائل می شوند و هر روز و هر ساعت از طرق مختلف از بروز رسانی های وبلاگ مورد نظرشان باخبر می شوند و اینگونه است که با حمایت کاربران ، فرد وبلاگ نویس تشویق به نوشتن می شود. حتی این نوشتن شاید با درآمد همراه نباشد و تا چند ماه و چند سال نتواند از نوشتن پاره وقت و تمام وقت خود درآمدی کسب نماید.
وبلاگ نویسی فقط نوشتن در سایت یا وبلاگ خودتان محسوب نمی شود و این کار را می توان به عنوان یک وبلاگ نویس که در سایتی استخدام شده و با یک گروه کار می کند نیز به حساب آورد و شاید دیگر از این راه در همان روزها و شب های ابتدایی بتوان روی کسب درآمد هم فکر کرد.
اما افق روشنی که در وبلاگ نویسی وجود دارد و با تمام مزیت ها و معایب آن ، تقریبا فکر وبلاگ نویسی را در ذهن هر فردی می اندازد که حتی برای یک بار هم که شده ، وبلاگ نویسی را تجربه نماید. اما این شغل هم مانند تمام شغل های دیگر با به دست آوردن تدریجی مهارت ها و تخصص ها و داشتن صبر و حوصله میسر می شود و مطمئنا هیچ فردی یک شبه به یک وبلاگ نویس موفق تبدیل نمی شود.
از این رو باید قبل از انتخاب کار وبلاگنویسی سوال هایی را از خود بپرسید که چرا می خواهید یک وبلاگ نویس شوید و اینکه آیا می توانید با سختی های آن کنار بیایید؟ برای رسیدن به این سوال و جواب ها تا انتها با ما باشید!
1- چرا من می خواهم یک وبلاگ نویس شوم؟
شما در ابتدای راه خود باید این سوال را از خودتان بپرسید که چرا می خواهید به وبلاگ نویسی رو بیاورید؟ آیا شما وبلاگ نویسی می کنید تا مثل دوستان خودتان به نظر برسید و از آنها عقب نمانید؟ آیا احساس می کنید که با وبلاگ نویسی مورد توجه دیگران قرار می گیرید ؟ اگر پاسخ به این سوال ها به کلمه ” بله ” ختم می شود که باید گفت شما نمی توانید یک وبلاگ نویس موفق شوید.
چند دلیل خوب برای وبلاگ نویس اینست که :
- داشتن وبلاگ و مختصا وبلاگ نویسی یک ابزار برای رسیدن به خوانندگان بالقوه است.
- با وبلاگ نویسی می توان مهارت ها و تخصص های خود را ساخت و مهارت های نوشتن را آموخت.
- وبلاگ یک شبکه اجتماعی برای تعامل با دیگر وبلاگ نویسان و کاربران است.
وبلاگ نویسی حرفه ای ، شاید نیاز به شهرت و معروفیت داشته باشد و از این راه به مشهور شدن در بین دیگر وبلاگ نویسان رسید. اما رسیدن به وبلاگ نویسی خوب و عالی ، نیازمند دانستن هدف و داشتن صبر و حوصله و البته علاقه مندی شدید است.
2- هدف من از نوشتن چیست؟
یک سوال بسیار خوب اینست که مخاطب من چه کسی است ؟ پیش از ساخت و راه اندازی یک وبلاگ باید یک خط مشی و یک راهکار برای کار خود برگزید و این سوال را پرسید که می خواهم چه اطلاعاتی را به اشتراک بگذارم؟ اگر شما قبل از شروع وب لاگ نویسی خود هنوز نمی دانید که در چه موضوعات و چه دسته هایی می خواهید بنویسید که مطمئنا با شروع کار خود در بین راه با دوگانگی روبرو می شوید و گیج و مبهوت می مانید که من واقعا چگونه و از کجا بنویسیم؟ دانستن این موضوع که می خواهید در چه حیطه ای و با توجه به چه تخصصی می خواهید بنویسید ، خود یک سوال حیاتی است که روند ادامه دار وبلاگ نویسی را راحت تر می نماید.
3- هر چند وقت یکبار بنویسم؟
آیا می خواهید وبلاگ نویسی را به عنوان شغل خود برگزینید و تمام وقت روی آن کار کنید؟ آیا می خواهید در کنار شغل روزانه تان یک وبلاگ هم داشته باشید تا به صورت تفننی در آن بنویسید ؟ این سوالات بسیار مهم است ، چون روند نوشتن و زمان بندی کار شما را معین می کنند. وبلاگ نویسی بر خلاف تصورات عموم یک کار زمان بندی شده و دقیق است که اگر سر وقت آن را انجام ندهید ، مطمئنا کاربران ثابت خود را از دست خواهید داد. چون اگر در ابتدای کار به صورات روزانه یا هفتگی و ماهانه کار کنید ، کاربران دستشان می آید که شما در چه رنج زمانی فعالیت می کنید و در همان زمان ها به وبلاگ تان سر می زنند. اما هیچ وقت فراموش نکنید که نوشتن به صورت هفتگی شاید مناسب باشد ، اما به صورت ماهانه یا سالانه هرگز.
4- چقدر دانش وبلاگ نویسی دارم ؟
هنگامی که یک وبلاگ را کلید می زنید ، مطمئنا یک تجربه و یا یک تخصص در پشت آن خوابیده است. این تجربه نه فقط مهارت نوشتن است بلکه تخصص در ارائه خدمات بر روی سرویس های مختلف مثل وردپرس یا دیگر سرویس های وبلاگ نویسی است. زیرا داشتن یک وبلاگ یا سایت نیازمند دانستن پیاده سازی دامنه ، انتخاب سرویس وبلاگ دهی ، انتخاب و نصب کردن قالب یا پوسته و کانفیگ و تنظیمات سایت و غیره است. مسائل فنی در حین وبلاگ داری بسیار پیش می آید و بهتر است قبل از راه اندازی سیاتتان ، ابتدا اطلاعات و تخصص کافی در این حیطه پیدا کنید و یا فردی یا دوستی را که روند سایتداری را می داند را انتخاب و از او استفاده کنید.
5- آیا این کار کسب درآمد هم دارد؟
آیا وبلاگ نویسی هم مانند شغل های دیگر ، منبع درآمدی برای من به حساب می آید ؟ راستش را بخواهید روند وبلاگ نویسی همان طور که در اول موضوع گفتم ، بسیار وقت گیر و زمانبر است و شاید این روند در خارج از کشور متفاوت باشد. چون آنها سیستم های تبلیغاتی بسیار زیادی برای شناساندن وبلاگشان به دیگران دارند و حتی می توانند از آنها کسب درآمد کنند. اما این روند در کشورمان بسیار متفاوت است و با وجود نداشتن سرویس های تبلیغاتی خوب و مناسب ، باید به فکر کسب درآمد در وبلاگ از راه های دیگر بود. مثلا در وبلاگ های پربازدید خارجی ، کتاب های الکترونیکی پولی ، ویدیوهای آموزشی پولی ، ارائه محصولات گرافیکی پولی و چیزهای دیگر نیز در کنار کسب درآمد از تبلیغات نیز وجود دارد که می توانید از آنها الهام کافی را گرفته و این روند را در وبلاگ خود پیدا کنید. ولی باز هم این روند نیاز به داشتن خوانندگان و پربازدید بودن وبلاگتان دارد.
6- چگونه بدانم وبلاگ نویسی برای من است ؟
واقعا چگونه می دانید که شما باید وبلاگ نویس شوید ؟ وبلاگ نویسی نیاز به تعهد و تلاش و زمان بسیار زیادی دارد تا ایجاد ارتباط بین شما و خوانندگانتان ایجاد شود. اگر شما زمان کافی و کمی برای این کار دارید و یا اخبار کسب درآمد را از راه وبلاگ نویسی شنیده اید و می خواهید با یک جهش سریع به کسب درآمد برسید ، متاسفانه وبلاگ نویسی برای شما خوب نیست. اما اگر می خواهید یک وبلاگ نویس قهار شوید و زمان کافی هم برای این کار دارید ، پس موفق باشید.
سخن آخر
یک وبلاگ نویس موفق مطمئنا از ابتدای راه برای خود و برای وبلاگش خط مشی خوبی را ترسیم کرده است و از همان اول می داند که چه باید بکند تا وبلاگی متنوع و سرشار از مطالب آموزنده داشته باشد. گرچه خود وب لاگ نویسی یک شغلی است که نیازمند علاقه و پشتکار است و کار آسانی هم نیست ، چون که باید مقدار زیادی از ساعت ها را در کنار کامپیوتر و لپ تاپ گذراند تا شاید بتوان مطلبی در خور شایستگی کاربران سایت نوشت و گاهی همین روند تا نیمه های شب ادامه خواهد داشت. این کار شاید سخت به نظر برسد ، اما پاداش آن خوانندگان و کاربران همیشگی و در نهایت کسب درآمد اینترنتی از این راه خواهد بود.
پس اگر شما هم وبلاگنویسی می کنید ، تجربه های خود را با ما نیز در میان بذارید.