¨طلوع خورشيد عرفان
سيد علي در سال 1223ق2 در شهر شوشتر در خانواده علم و سيادت و تقوا ديده به جهان گشود. پدر ايشان مرحوم سيد محمد، از بزرگان و چهرههاي وجيه شهر شوشتر بود.
از آنجا كه خانواده و اصالت خانوادگي، يكي از مهمترين اركان تربيت و پيشرفت انسان است، از اين رو هر چه كمالات و استعدادهاي معنوي در يك نسل و نژاد بيشتر باشد، بيشتر ميتوان اميد و آرزوي فرزنداني را داشت كه وارث همة خوبيها باشند، و مرحوم سيد علي شوشتري وارث يك نسل انسانهاي پرهيزكار و وارسته است و بدين جهت، از اين سلسله جليل، چنين فرزند كامل و مستعد و صاحب نبوغي دور از انتظار نيست.
سيد علي شوشتري رحمه الله فرزند سيد محمد، فرزند سيد طيب فرزند، سيد نورالدين، فرزند نعمتالله جزايري3 است. مرحوم جزايري خود از علما و محدثان بزرگواري است كه در زمان علّامه مجلسي رحمه الله زندگي ميكرد. سيد نعمتالله و اجداد بزرگوار آن جناب، از صدر اسلام، همه امامي مذهب و هر يك در عصر خود در علم و زهد و تقوا يگانه بودند. «ايشان از مؤلفين مشهور و صاحب تأليفات متعدد ميباشد. ايشان به درخواست مردم شوشتر به آن شهر هجرت كرده و در آن شهر به ترويج و تبليغ معارف و تأسيس مدرسه علميه مشغول ميشود. شهر شوشتر از آن زمان به بركت حضور مرحوم سيد نعمتالله و فرزندان گرانقدر ايشان خصوصاً عارف و عالم جليلالقدر سيد علي شوشتري، به شهر علم و تقوا شناخته شده است. مرحوم سيد نعمتالله با يازده واسطه به سيد عبدالله فرزند امام كاظم عليه السلام ميرسد كه سلسلة جليلة سادات اين شجره به اين ترتيب هستند: سيد نعمتالله بن سيد عبدالله بن سيد محمد بن سيد حسين بن سيد احمد بن سيد محمود بن سيد غياثالدين بن سيد مجدالدين بن سيد نورالدين بن سيد سعيدالدين بن سيد عيسي بن سيد موسي بن سيد عبدالله بن امام موسي بن جعفر عليهما السلام».4