وب سایت بورسی
مروری بر بازار
لطفا بورس را سمپاشی کنید.... آزاد
چهارشنبه, 04 تیر 1393 ساعت 08:38
امروز چهارشنبه 4 تیر ماه ، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش 94 واحدی در عدد 72.249 واحد به کار خود پایان داد.
در این میان شبندر با 56 واحد مثبت و خودرو با 21 واحد منفی بیشترین تاثیر را بر روی شاخص گذاشتند.
همچنین شاخص صنعت 70 واحد، شاخص پنجاه شرکت با 3 واحد، شاخص سی شرکت با 3.8 واحد، شاخص آزاد شناور با 247 واحد و شاخص بازار اول با 99 واحد کاهش مواجه شدند اما بازار دوم با 10 واحد افزایش به کار خود پایان داد.
در فرابورس هم شاخص با افت 2.10 واحدی به 729 واحد رسید که در این میان جم با 1.38 واحد منفی بیشترین تاثیر را بر روی شاخص گذاشت.ارزش معاملات امروز تنها کمی بیش از 82 میلیارد تومان بود که زنگ خطری برای بورس به حساب می آید.با این حجم معاملات امیدی به روند کوتاه مدت بورس نخواهد بود.
*بازگشایی ها و توقف ها
بازگشایی كساوه
توقف نمادهای شسينا، خوساز، قصفها، قمرو، كگاز
همچنین نمادهای كاما، دلر،غپينو، كدما،سمازن،غمهرا و دالبرح با توجه به عدم كشف قيمت در روز معاملاتی قبل با حراج مجدد معامله شدند.
*.بورس
-املاک و مستغلات
در گروه املاک و مستغلات،ثشرق از بازار فرابورس به بازار بورس منتقل شد.این نماد در قیمت 2179 ریال کشف قیمت شد.اما نهایتا همراه با بازار ،صف فروش شد.ثشاهد نیز در این گروه با صف فروش مواجه شد.ثامان و ثاباد دو نماد مثبت گروه بودند.البته تنها اندکی مثبت!سایر نمادها در منفی با حجم هایی بسیار پایین تر از روزهای قبل معامله می شدند.
-استخراج کانه های فلزی
گروه استخراج کانه های فلزی نیز تنها 2 نماد مثبت داشت.باما در مثبت معامله می شد و تکنار نیز در حداکثر مثبت معامله شد.کنور و کچاد نیز در حداکثر منفی قابل خرید بودند.سایر نمادها منفی معامله می شدند.
-فرآورده های نفتی و پالایشی
پالایشی ها نیز روزی منفی را سپری کردند.در این گروه تنها 3 نماد با مثبت های بسیار اندک وجود داشتند.شپاس و شنفت و شاوان در اندکی مثبت معامله شدند.شبندر نیز که در ابتدای معاملات در مثبت معامله می شد در انتها تا منفی نیز پیش رفت.
-فلزات اساسی
گروه فلزات اساسی نیز از بازار عقب نماند.اکثر نمادهای گروه همراه با بازار منفی بودند.فلوله و فجز و فنورد تنها نمادهای همراه با صف خرید در گروه بودند.ذوب و فملی در حداکثر منفی معامله شدند.
-خودرو و قطعات
در گروه خودرو و قطعات گویا یکی از عناصر گروهک داعش خود را منفجر کرده باشد.تنها یک نماد در این گروه مثبت بود.سایر نمادها با صف فروش همراه بودند.خبهمن و ورنا و ختوقا نیز منفی بودند اما صف فروش نداشتند.خرینگ تنها نماد مثبت بود.
-پتروشیمی
گروه پتروشیمی نیز چیزی بهتر از سایر گروه ها نبود.در این گروه نیز اکثر نمادها منفی یا صف فروش بودند.تاپیکو و پارسان در منفی معامله شدند.شپلی با صف خرید مواجه شد.شکربن نیز صف فروش خود را حفظ کرد.سایر نمادها نیز منفی بودند
*.در این وضعیت نگارش مروری بر بازار نیز سخت می باشد.زیرا هیچ اتفاقی جز منفی در هیچ گروهی رخ نمی دهد.
*نرخ ارز و سکه و طلا
نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم امروز چهارشنبه، در بازار 959 هزار تومان، نیم سکه 483 هزار تومان، ربع سکه 282 هزار تومان و سکه گرمی 187 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 97 هزار و 950 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1245 دلار است.
در بازار امروز هر دلار آزاد برای فروش 3167 تومان، هر یورو را 4339 تومان، هر پوند را 5414 تومان و هر درهم امارات را 873 تومان معامله می شود.
*اخبار اقتصادی
*تابستان93، قیمتهای اجاره را داغ نخواهد کرد
یک کارشناس بازار مسکن گفت: «در ادامه سال جاری به هیچ وجه انتظار افزایش شدید قیمت در بازار اجاره بها وجود ندارد و شواهد میدانی هم موید این موضوع است و در مجموع می توان گفت رشد اجاره بهای مسکن در سال جاری کمتر از تورم عمومی خواهد بود.» هر ساله با آغاز فصل تابستان، نقل و انتقالات در حوزه مسکن به اوج خود می رسد. معمولا در این فصل میزان جابجایی ها (به خصوص در بُعد استیجاری) افزایش می یابد. با این حال امسال در حالی وارد فصل نقل و انتقالات مسکن شده ایم که همچنان رکود در بازار خرید و فروش تداوم دارد. دکتر بهروز ملکی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «اساسا اجاره بهای مسکن از عوامل درون و برون بخشی متاثر است و ما می توانیم اجاره بهای مسکن را تابع چند متغیره از عوامل مختلف دانست.» وی ادامه داد: «با این حال تحقیقات و شواهد موجود حاکی از این است که موثرترین عوامل بر اجاره بهای مسکن از ناحیه تورم عمومی و رشد قیمت مسکن است.» وی افزود: «از سوی دیگر در فصل نقل و انتقال به دلیل افزایش تقاضای ناشی از نقل و انتقال، با تحریک عوامل روانی و انتظارات، ما شاهد افزایش تحریک اجاره بهای مسکن هستیم. لکن بعد از عبور از این دوره و فروکش تقاضای فصلی و فشار روانی به تدریج نوسانات قیمتی در بازار اجاره بهای مسکن تعدیل می شود و بازار اجاره بهای مسکن از ثبات نسبی برخوردار می شود.» ملکی گفت: «اولین عامل موثر بر اجاره بهای مسکن (تورم عمومی) در یک سال اخیر روند نزولی داشته است. یعنی بر اساس آخرین اطلاعات موجود نرخ تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ماه نسبت به اردیبهشت سال قبل حدود 16.5 درصد بوده است. لذا این عامل طی یک سال گذشته نزولی بوده است.»
*کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت میوه در پایتخت
با گرمتر شدن هوا و فراوانی میوه در بازار ترهبار سطح شهر قیمت میوههای تابستان با کاهش 20 تا 30 درصدی روبه رو شده است. قیمت هر کیلوگرم گیلاس تکدانه، شلیل و زردآلو در بازار میدان امام حسین (ع) 6000 تومان، سیب گلاب درجه یک 3000تومان، موز 3000 تومان و خیار بوتهای 1500 تومان است. همچنین هر کیلو گوجه فرنگی یک هزار تومان و بادمجان 1200 تومان در این بازار به فروش میرسد. اگر چه قیمتها در نقاط دیگر شهر هم نسبت به چند روز گذشته روند کاهشی داشته، اما همچنان تفاوت قیمت محسوس است. قیمت هر کیلو گیلاس تکدانه در خیابان انقلاب اسلامی 8800تومان، شلیل 8300 ، زردآلو 9500 ، سیب گلاب 6500 تومان است. همچنین هر کیلو انگور یاقوتی 8500 تومان، انبه 8000 تومان، آلوی قطره طلا 6300 تومان برچسب قیمت خوردهاند. علیرغم آنکه قیمت سیبزمینی طی هفته اخیر به 2500 تومان هم رسید، اما اکنون قیمت آن به 1900تومان در این منطقه کاهش یافته است. قیمت هر کیلو پیاز 1450تومان، خیار بوتهای 260گوجه فرنگی 1250، بادمجان 1500و هویج هر کیلو 1400تومان به فروش میرسد. هندوانه هم هر کیلو 700 تومان، طالبی 1300 و ملون 1800تومان به مشتریان عرضه میشود.
*در "بورس" چه خبر است؟
صالحآبادی، دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار با اشاره به وضعیت فعلی بازار سهام اظهارداشت: شاخص کل بورس از ابتدای سال تاکنون از رقم 79015 واحد به 72969 واحد رسید که نشانگر کاهش 7.7 درصدی است. شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با افت ۲۰۰ واحدی به ۷۲ هزار و ۳۴۰ واحد رسید و ارزش معاملات نیز همچنان در بازه کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان قرار دارد. این در حالی است که سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن ابراز امیدواری نسبت به آینده بازار سرمایه، وضعیت فعلی بازار را یک فرآیند کوتاهمدت خواند و از عملیاتی شدن ابزارهای جدیدی در آینده نزدیک خبر داد که یک محدوده سود را برای سرمایهگذاران تضمین میکند. اما سعید لیلاز کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «در هیاهو و سر و صدا راجع بورس معمولا فراموش می شود که شاخص بورس در حال حاضر نسبت به پایان سال 91 حدود 80 تا 90 درصد رشد دارد و متوسط سرعت رشد آن در دو سال گذشته به مراتب بیش از سرعت رشد کل اقتصاد ایران بوده است.» وی ادامه داد: «نکته دیگر اینکه با ایجاد نوسانات فصلی و مقطعی، شاغلین در بورس موفق می شوند با وجود کوچک بودن سهم بورس در اقتصاد ایران هیاهو و سر و صداهایی بیش از شایستگی کل بورس ایجاد کنند.» وی افزود: «نکته دیگر اینکه در دو سال اخیر روند افزایشی بورس هیچ تناسبی با تغییرات اقتصاد ایران در عالم واقع نداشته است و این موضوع نشان می دهد تغییرات شاخص بورس در ایران بیش از آنکه از عوامل اقتصادی تبعیت کند، از عوامل غیراقتصادی همچون عوامل سیاسی، روانی و انتظاری پیروی می کند.»
*آغاز اصلاح قانون بیمه شخص ثالث در کارگروهها/ تشکیل جلسه مدیران بیمه با مجلسیها
افزایش نرخ دیه هر ساله از سوی قوه قضائیه منجر به بالارفتن نرخ بیمه شخص ثالث متناسب با آن می شود، که این امر نارضایتی هایی را از سوی مشتریان صنعت بیمه طی چند سال اخیر به دنبال داشته است، از سوی دیگر اجباری بودن دریافت بیمه شخص ثالث توسط مردم و همچنین اجباری بودن صدور آن برای شرکت های بیمه و اینکه آنها باید بخشی از پرتفوی خود را به این صنعت اخصاص دهند، باعث شده است که نارضایتی مدیران بیمه را نیز در پی داشته باشد. بر این اساس اخیرا دولت در پی مخالفت شرکتهای بیمه برای تعدیل نرخ بیمه شخص ثالث سال 93، دستوری ویژه به علی طیب نیا وزیر اقتصاد مبنی بر اصلاح نرخگذاری بیمه وسایل نقلیه ظرف مدت 6 ماه صادر کرد، وزیر اقتصاد هم باید طی 6 ماه از طریق اهرمهای در اختیار بیمه مرکزی نسبت به این کار اقدام کند.
*گزارش رسمی دولت از افزایش خرید خودرو/ فروش اینترنتی خودرو 2 برابر شد
اگرچه دولت قصد دارد تا از تلاشهای سوداگرانه در بازار خودرو جلوگیری کند، اما اکنون گزارش رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشانگر این است که فروش اینترنتی خودرو دو برابر شده است؛ به نحوی که فروش خودرو به صورت الکترونیکی در سه ماهه ابتدای سال جاری به 34 هزار میلیارد ریال رسیده است. اگرچه شورای رقابت ظرف هفته گذشته تلاش کرد تا با تغییر نرخ انواع خودرو، بازار را به آرامش رسانده و از تب و تاب قیمت ها تا اندازه ای رها کند، اما باز هم بازار خرید و فروش خودرو برای مردم جذاب است و گزارش های رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشانگر این است که خرید اینترنتی خودرو، دو برابر شده است، این در حالی است که همین افزایش میزان خریدها نشانگر این است که حتما تقاضایی در بازار وجود دارد و مردم نیز خرید و فروش خودرو را همچنان راهی برای کسب درآمد می دانند. بر اساس گزارش رسمی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، فروش اینترنتی خودرو در سه ماهه نخست امسال به رقم 34 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 2 برابر شده است. این در حالی است که حجم فروش محصولات خودروسازان بزرگ کشور از طریق پرتالwww.iranecar.com در سه ماهه نخست سال گذشته 15 هزار میلیارد ریال بوده است که این رقم به بیش از 2 برابر در سه ماهه اول امسال افزایش یافته است. مبلغ کل فروش اینترنتی خودرو در سال گذشته 88 هزار میلیارد ریال بوده و در مجموع از ابتدای فعالیت پرتال جامع خودرو تاکنون بیش از 238 هزار میلیارد ریال خودرو از طریق این پرتال به فروش رسیده است. از این رو پرتال جامع خودرو کشور در میان پرتال های مشابه درخاورمیانه به لحاظ حجم تجارت الکترونیکی در رتبه نخست قرار دارد.
*جزئیات واگذاری سبد کالا به 7.5میلیون نفر/ 10 قلم کالا در لیست مرحله اول
دستورالعمل اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب و خرما از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد. در این دستورالعمل اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول اجرای طرح گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب و خرما اعلام شده است ولی دریافت کنندگان بسته حمایت غذایی می توانند به جای دریافت کالا با کسر 20 درصد از ارزش ریالی بسته حمایت غذایی، پول نقد دریافت کنند. هیئت وزیران در جلسه 93.03.11 به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل 138 قانون اساسی و در اجرای بند 9 ماده 3 آئین نامه اجرایی تبصره 21 قانون بودجه سال 1393 کل کشور دستورالعمل اجرایی حمایت غذایی را تصویب کرده بود. بر اساس این دستورالعمل، بسته حمایت غذایی در سال 1393 به مستمری بگیران و پشت نوبتی های سازمان های حمایتی (کمیته امداد امام خمینی وسازمان بهزیستی) تعلق می گیرد که با ضوابط تعیین شده از طرف وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی (مانند نوع خدمات دریافتی از سازمان های حمایتی، رتبه بندی استحقاق افراد و خانوارها بر اساس شاخص های موجود در سازمان ها) حائز شرایط برای دریافت بسته حمایت غذایی تشخیص داده می شوند.