نان سبوس دار یا نان سیاه
چهارشنبه 17 آذر 1389 8:23 AM
مواد لازم: آرد نیم كیلو سبوس غلات یكی از منابع غنی ویتامین های گروهB ، خصوصاً بیوتین است وبرای درمان ریزش مو بسیار مؤثر است. دستور پخت پودرخمیرترش را درنصف لیوان آب گرم همراه با شكرحل كنید و بگذارید پف كند. مایه خمیررا با نمك و آب گرم، به آرد و سبوس اضافه كرده ، مخلوط كنید. خوب به هم بزنید تا خمیری نرم به دست آید. با دست چرب خمیر را به مدت 5 یا 6 دقیقه ورز دهید و خمیررا در جای تقریباً گرم نگه دارید تا حجم آن دو برابر شود. مجدداً دست را چرب كنید و خمیر را دو تا سه دقیقه ورز دهید. قالب را چرب كرده و دورتا دورقالب را سبوس بپاشید و خمیر را درآن بریزید تا خمیر دوباره پف كند. روی خمیر را با آب یا شیر، كمی خیس كرده و مقداری سبوس روی آن بپاشید. سپس قالب را در وسط فر داغ شده با حرارت 350 درجه فارنهایت و به مدت 30 تا 35 دقیقه قرار دهید تا نان كاملاً بپزد. بعد از یك تا دو دقیقه نان را از قالب بیرون آورده و روی شبكه سیمی قرار دهید تا نان كمی خنك شود. سپس آن را داخل نایلون بگذارید. نکات مربوط به نان سبوس دار یا نان سیاه: 1- سبوس غلات یكی از منابع غنی ویتامین های گروهB ، خصوصاً بیوتین است وبرای درمان ریزش مو بسیار مؤثر است.
پودر خمیر ترش 2 قاشق غذاخوری
نمك یك قاشق چایخوری
آب ولرم به مقدار كافی
شكر یك قاشق مرباخوری
سبوس گندم 250 گرم
روغن یك قاشق غذاخوری
2-هم چنین یكی از منابع غنی فیبری است. كسانی كه دارای تری گلیسرید بالا هستند، به جای نان سفید معمولی ، باید نان سبوس دار مصرف كنند.
3-مصرف نان سبوس دار برای درمان یبوست بسیار مؤثر است.