معرفی رشته برق از نگاه دانشجوی دانشگاه شریف
شنبه 14 دی 1392 3:42 PM
مژده وکیلی دانشجوی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف- رتبه33کنکور سال89
من دانشجوی مهندسی برق در دانشگاه صنعتی شریف هستم. در سال89 با رتبهی 48 کشوری وارد این دانشگاه شدم.دانشگاه صنعتی شریف بهترین دانشگاه برای رشتههای فنی و مهندسی در کشور است.هم چنین ranking جهانی این دانشگاه نیز قابل توجه است. رشتهی مهندسی برق نیز در هر دانشگاهی بالاترین و بهترین رتبهها را جذب میکند .
البته باید توجه داشت از نظر من در حال حاضر رشته مهندسی نفت و شیمی مورد توجه ترین و پر درآمدترین رشتهها بین رشتههای مهندسی است. مهندسی برق رتبهی چهارم را در این زمینه به خود اختصاص داده است. برای موفقیت در این رشته، علاوه بر پشتکار علاقه نقش به سزایی دارد.
سالانه ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشته و در این دانشگاه افزایش می یابد ولی رتبههای دو رقمی کشوری کنکور بدون شک می توانند در این رشته قبول شوند.
برخلاف بسیاری از دانشگاهها که از ابتدا گرایش مهندسی برق در آنها معلوم است، در دانشگاه شریف دانشجویان در پایان ترم پنجم، گرایش خود را انتخاب میکنند که شامل 5 گروه میباشد:الکترونیک، مخابرات، قدرت ، کنترل و دیجیتال. گرایش مهندسی پزشکی در دوره کارشناسی ارشد ارائه میگردد.
وظیفه گرایش الکترونیک ساخت و طراحی تمام قطعاتی است که در زمینه برق و کامپیوتر کاربرد دارد. در یک جمله رشتهی الکترونیک بیشترین کاربرد در گرایشهای دیگر را دارد.
هر کجا حرف از برق فشار قوی و برق سه فاز است حتماً مهندس برق قدرت نیز آنجا هست. در تمام نیروگاهها ترانسفورماتورها بر عهده مهندسین برق قدرت است.
هر کجا حرف از موج و آنتن باشد مهندس مخابرات آنجاست. یک شایعهای مبنی بر سختترین گرایش بودن این شاخه بین بقیهی گرایشهای مهندسی برق نیز است.
مهندسین برق دیجیتال با برنامه نویسیها توسط برنامههای مختلف سروکار دارند.و تمام زندگیشان میکروکنترلها و میکروپروسسورهاست.
مهندسین کنترل نیز وظیفهی adjust کردن سیستمها در کارخانهها را به عهده دارند.
برای کسانی که می خواهند به راحتی وارد بازار کار شوند انتخاب دانشگاه صنعتی شریف و هم چنین مهندسی برق بهترین گزینهی ممکن است.