پاسخ به:امامت
چهارشنبه 11 دی 1392 11:38 AM
قرآن .
((از ميان آن قوم پيشوايانى پديد آورديم كه چون شكيبايى ورزيدند و به آيات و نشانه هاى ما يقين داشتند, به فرمان ما به هدايت مردم پرداختند)).
((آيا آن كه به سوى حق راه مى نمايد به پيروى سزاوارتر است يا آن كه به حق راه نمى نمايد و خود نيز نيازمند هدايت است ؟
شما را چه مى شود؟
چگونه داورى مى كنيد؟
)).
((خدا او را بر شما برگزيده و به دانش و توان او بيفزوده است )).
ـ امـام عـلـى عـليه السلام اين امر (امامت ) را به دوش نكشد مگر كسى كه اهل شكيبايى , بينايى و آگاهى از سر رشته امور باشد.
ـ امـام رضا عليه السلام ـ در بيان ويژگى امام فرمود : در امامت و پيشوايى توانمند و از سياست و كشوردارى آگاه است .
ـ امـام عـلـى عليه السلام امام و پيشوا بايد انديشه اى خرد ورز, زبانى گويا و دلى خروشان در راه برپايى حق داشته باشد.
ـ ـ در وصف امامان ـ : دين را درك كردند, دركى آگاهانه و پاى بندانه و نه آن كه از روى شنيدن و نقل كردن باشد, زيراراويان علم بسيارند و پاى بندان بدان اندك .
ـ هر كه خود را پيشواى مردم كند بايد پيش از آموزش ديگران به آموزش خويش بپردازد و پيش از آن كه (ديگران را) به گفتارادب كند بايد به رفتار خود تربيت نمايد.
ـ فـرمان خدا را بر پا ندارد جز كسى كه (در اجراى حكم خدا) باج نمى دهد, كوتاه نمى آيد و در پى منافع (شخصى ) نمى رود.
ـ امـام صـادق عـلـيه السلام امام كسى است كه احدى نمى تواند در دهان و شكم و فرج به او ايراد بگيرد و بگويد: او دروغگوست ,اموال مردم را مى خورد و مانند اين ايرادها.
ـ امام باقر عليه السلام ـ در توضيح نشانه امام ـ : حلال زادگى , تربيت و پرورش نيكو و نپرداختن به لهو و لعب .
ـ امـام على عليه السلام سزاوارترين مردم به فرمانروايى بر اين امت , چه در گذشته و چه در حال حـاضر, كسى است كه از همه به پيامبر نزديكتر, به كتاب خدا داناتر, در دين ژرف نگرتر, در اسلام پيشگامتر, در جهاد برتر و در به دوش كشيدن بار فرمانروايى بر امت توانمندتر باشد.
ـ سـه چـيـز است كه هر پيشوايى آنها را دارا باشد سزامند است كه پيشوا باشد و بار اين امانت را به دوش كـشـد: هـرگـاه در حكومت خود دادگرى كند, خود را از دسترس مردم دور نگه ندارد و (احكام ) كتاب خدا را درباره آشنا و بيگانه اجرا كند.
ـ امـام حـسـيـن عليه السلام ـ در نامه اش به كوفيان ـ : به جان خودم سوگند, امام و پيشوا كسى نيست مگر آن كه بر اساس كتاب خداحكومت كند, عدل و داد را بر پا دارد, پايبند دين حق باشد و در برابر (فرامين ) خداوند,نفسش را مهار كند.
ـ امـام رضـا عـلـيـه الـسـلام امـام را نـشـانـه هايى است : بايد از همه مردم داناتر, در داورى برتر, پرهيزگارتر, بردبارتر, دليرتر,بخشنده تر و خدا پرست تر باشد.
ـ امـام بـاقر عليه السلام امامت برازنده نيست مگر براى كسى كه سه خصلت داشته باشد: پارسايى كـه او را از كـارهاى حرام باز دارد,بردبارى كه با آن خشم خود را مهار كند و خوشرفتارى با كسى كه بروى حكومت مى كند, چندان كه برايش همچون پدرى مهربان باشد.
ـ امـام عـلـى عـليه السلام سزاوارترين مردم به اين كار (خلافت ) كسى است كه در آن تواناتر و به فـرمان خدا درباره آن داناتر باشد اگر فتنه جويى فتنه به پا كند از او بخواهد تا به حق بازگردد و اگر سرباز زد با او بجنگد.
ـ علم و دانش آنان را به حقيقت بينى كشانده و با روح يقين درآميخته اند و آنچه را نازپروردگان دشوار ديده اند (از زهد وپارسايى ) آسان پذيرفته اند اينان جانشينان خدا در روى زمين او هستند.
ـ امـامـى كه سزامند امامت است نشانه هايى دارد, نخست آن كه : معلوم شود او از همه گناهان ـ كـوچـك و بـزرگ ـ مصون است , درفتوا دچار لغزش نشود و پاسخ نادرست ندهد, گرفتار سهو و فراموشى نگردد و به چيزى از دنيا دل نبندد.
دوم آن كـه : آگاهترين فرد باشد به حلال و حرام خدا و احكام گوناگون او و اوامر و نواهى اش و هر آنچه مردم بدو نيازمندند(پس , مردم به او نيازمندند ـ خ ل ) و او از آنان بى نياز.
سوم : بايد شجاعترين فرد باشد, زيرا او سر دسته مؤمنانى است كه روى به سوى او دارند, اگر (در ميدان نبرد) از پيشروى بازماند مؤمنان نيز با عقب نشينى او عقب مى نشينند.
چـهـارم : بـايـد بـخـشنده ترين افراد باشدهر چند همه مردم زمين بخيل باشند, زيرا اگر بخل و آزمندى بر او چيره شود به اموال مسلمانان كه در دست اوست آزمند و حريص خواهد شد.
پـنـجـم : پـاك بودن از همه گناهان با اين ويژگى , او از پيروان خود كه از گناه مصون نيستند, متمايز مى شود, چه اگر او معصوم وپاكدامن نباشد اطمينانى نيست كه همچون ديگر مردمان در گرداب گناهان مهلك و شهوات و كامجويها نيفتد.
ـ مرزهاى بزرگ ولايت امامى كه اطاعتش واجب مى باشد اين است كه معلوم شود از خطا و لغزش و گـناه عمدى و از همه گناهان ,كوچك و بزرگ , مصون است , نه مى لغزد و نه اشتباه مى كند, به هـيـچ امر دين براندازى دل نمى بندد و هيچگاه عياشى و خوشگذرانى نمى كند, داناترين مردم به حـلال و حرام خدا و واجبات و مستحبات و احكام اوست , از همه جهانيان بى نياز است و ديگران به او نيازمندند و بخشنده ترين ودليرترين افراد است .
ـ در خطبه همام بعد از بيان صفات مؤمن : او پيشواى نيكوكاران پس از خويش است .
ـ امـام صـادق عـليه السلام از جمله چيزهايى كه سبب شايستگى براى امامت مى شود پاكدامنى و پاكى از گناهان و معاصى هلاكتبارى است كه موجب دوزخى شدن مى گردند و ديگر, آن علم كه تـمـام حلالها و حرامهايى را كه مردم بدانها نياز دارند روشن كند و دانستن خاص و عام و محكم و متشابه قرآن , نكته هاى قرآن شناسى و تاويل و تفسيرهاى دور از ذهن و ناسخ و منسوخ آن .
یا صاحب الزمان علیه السلام