تفاوت تاثیر واکسن آنفلوآنزا در زنان و مردان
دوشنبه 9 دی 1392 8:03 AM
دانشمندان می گویند مردان نسبت به زنان در مقابل بیماری های باکتریایی، ویروسی و یا انگلی آسیب پذیر تر هستند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری لوپاریزین، این واقعیت مدت ها پیش کشف شده بود ولی تاکنون دلایل علمی برای توضیح آن وجود نداشت.
به گفته دانشمندان سیستم ایمنی بدن مردان علاوه بر واکسن آنفلوآنزا در برابر واکسن بیماری تب زرد، سرخک و هپاتیت نیز پاسخ مناسب نمی دهد. پیش از این نیز تحقیقات دانشمندان نشان داده بود مردان به طور معمول، عفونت های ویروسی و میکروبی شدیدتری را نسبت به زنان تجربه می کنند.
مطالعات اخیر محققان آمریکایی نشان می دهد سطح هورمون تستوسترون در مردان سبب می شود آنها اغلب پاسخ های ضعیف تری به واکسن ها نسبت به زنان نشان می دهند.
مارک ام. دیویس از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد با همکاری محققانی از موسسه پزشکی هاوارد هیوز موفق شدند ارتباط بین برخی ژن های خاص را که تحت تاثیر هورمون تستوسترون هستند و واکنش های آنتی بادی به واکسن آنفلوانزا را شناسایی کنند.
در این مطالعه، دیویس و همکارانش پاسخ های آنتی بادی را در 53 زن و 34 مرد در سنین مختلف نسبت به واکسن آنفلوانزای فصلی سال 2008-2009 مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج این بررسی نشان داد در مقایسه با مردان، بدن زنان آنتی بادی تولید می کند و این امر می تواند در تست های آزمایشگاهی سبب خنثی سازی ویروس آنفلوانزا شود.
این یافته ها نشان می دهد سطح هورمون تستسترون در مردان موجب می شود آنها نسبت به زنان پاسخ های ضعیف تری به این واکسن داشته باشند.
تستوسترون از هورمون های استروییدی بدن است که ساختمان اصلی سازنده آن را کلسترول تشکیل می دهد.
ma.mr1384@chmail.ir
تالار و زیر تالار جام حذفی ، لیگ دسته یک ، سایر ورزشها ، صفحه اول روزنامه های ورزشی