آش مصطفی یکی از جندین غذای سنتی و محلی اراکیهاست که در منطقه فرمهین، غذای میهمانیها بوده است.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
برنج: ۲۰۰ گرم
نخود: ۱۰۰ گرم
برگ چغندر: ۵۰۰ گرم
کشک: ۱۵۰ گرم
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک، زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
* نخود را که از شب قبل خیس کردهاید با مقداری آب روی حرارت قرار میدهید.
* پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کردهاید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.
* سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده میشود و آن را خیس نمودهاید به آش اضافه کنید.
* هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید.
* مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد یک قاشق زردچوبه بعد یک قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می شود تا آش شما طعم بهتری داشته باشد.
* کشک در آخر اضافه میشود و شعله را خاموش کنید.
* در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته میشود.
انرژی کل: ۱۵۰۰ کیلو کالری