كوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی)
سه شنبه 3 دی 1392 1:04 PM
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر
گوشت چرخ كرده 750 گرم
نعناع خرد شده 2 قاشق غذاخوری
زنجبیل 2قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یك قاشق مرباخوری خشك و پودر شده
پودرتخم گشنیز یك قاشق مرباخوری
گرام ماسالا نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)
پودر فلفل قرمز به دلخواه
ماست یك چهارم فنجان
نمك به میزان لازم
مواد لازم برای سس
كره 3 قاشق غذاخوری
روغن 3 قاشق غذاخوری
پیاز خلال شده 2 عدد متوسط
سیر خرد شده 2 حبه
هل پودر شده نصف قاشق مرباخوری
گرام ماسالا یك قاشق مرباخوری
زردچوبه یك قاشق مرباخوری
زیره سبز یك قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی یك قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی درشت خرد شده 2 عدد
بادمجان متوسط 2عدد ( با پوست خرد شود)
آب یا آب گوشت یك فنجان
گشنیز تازه خرد كرده یك قاشق غذا خوری
مواد لازم برای درست كردن آب گوشت:
قلم گوساله حدود 2 كیلوگرم
پیاز متوسط 2عدد
كرفس خرد شده 2 ساقه
هویج متوسط خرد شده 2 عدد
برگ بو 3 عدد
فلفل سیاه نكوبیده یك قاشق مرباخوری
آب 5 لیتر
طرز تهیه آب گوشت :
قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یك ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی كه پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و كرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می كنیم و حدود 3 ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می كنیم.
4 روز قبل آب گوشت را می توان درست كرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های كوچك ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده كرد.
طرز تهیه گرام ماسالا :
تركیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یكی از معروف ترین ادویه ها است كه در اكثر غذاها كاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده پیدا كرد. باید گفت كه در هند ادویه هایی وجود دارد كه در كشور ما به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل از ذكر نام آنها خودداری می كنیم.
مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:
1- زیره سبز 45 گرم
2- دانه فلفل سیاه 20 گرم
3- هل سیاه 35 گرم
4- رازیانه 15 گرم
5- هل سبز 20 گرم
6- تخم گشنیز 30 گرم
7- میخك 10 گرم
8- دارچین 25 گرم
9- زیره سیاه 20 گرم
10-گل سرخ 10 گرم
11-برگ بو 8 گرم
12-پودر زنجفیل 10 گرم
13-جوزهندی 2 عدد
همه ی ادویه های ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط می كنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محكم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده كنید، می توانید آن را حذف كنید.
طرز تهیه كوفته :
1- گوشت چرخ كرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمك را دركاسه ای مخلوط می كنیم و ورز می دهیم.
2- از مایه به اندازه یك قاشق غذا خوری بر می داریم و به شكل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یك ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.
3- كره را در ماهی تابه گرم می كنیم و كوفته ها را سرخ می كنیم.
4- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز كمی طلایی شود.
5- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می كنیم و حدود 5 دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.
6- آب یا آب گوشت را ریخته و كوفته ها را اضافه می كنیم. در ظرف را بسته و حدود 30 دقیقه می گذاریم كوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می كنیم.
توجه:
برای این كه بادمجان له نشود و شكل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می كنیم.پوست بادمجان نازك است و موقع پختن خوب نرم می شود.
بهتر است سبزیجات را كمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است.