طرز تهیه خشیل، غذای شب یلدای آذربایجان
شنبه 30 آذر 1392 1:36 PM
خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در برابر سرما میشود.
مواد لازم برای 4 نفر :
بلغور گندم : یک پیمانه
آرد : 4 الی 6 قاشق سوپخوری
آب سرد : 4 پیمانه (یک لیتر)
شیر : به میزان لازم
عسل : به میزان لازم
کره : به میزان لازم
طرز تهیه :
_ برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کرهی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.
_ خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خونسازی بسیار مناسب است.
نکات مهم :
1 - این دستور 200 گرم کربوهیدرات، 20 گرم پروتئین، 60 گرم چربی و 1420 کیلوکالری انرژی دارد.
2 - درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقویتر است.
3 - این غذا مربوط به استانهای آذربایجان میباشد.
4 - این غذا را میتوانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.
5 - از (دوشاب) شیره انگور نیز میتوان به جای شکر استفاده کرد.