0

پی آر پی چیست ؟ و هر آنچه که باید بدانید

 
mehrad90
mehrad90
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 3997
محل سکونت : 'گلستان

پی آر پی چیست ؟ و هر آنچه که باید بدانید
دوشنبه 25 آذر 1392  8:23 AM

پی آر پی چیست ؟                          ? What is PRP         

پی آر پی یک روش غیر تهاجمی سلول درمانی است که در سال های اخیر نقش آن در درمان و کنترل پیشرفت بعضی از مشکلات و بیماریها از قبیل آرتروز مفاصل زانووآرنج و شانه – کنترل ریزش موی سر و کمک و تقویت رشد مو – تحریک فرآیند کلاژن سازی در پوست صورت و دست ها و از بین بردن چین و چروک های ناشی از پیری و جوان سازی پوست صورت و دست به اثبات رسیده است .

روش انجام کار که نیازمند مهارت و تجهیزات تخصصی است به این ترتیب است که طی فرآیند خاصی خون بیمار گرفته شده و در شرایط استریل سلولهای پلاکت خون جداسازی و در بافت هدف تزریق میشود . ثابت شده است که پلاکت های فعال شده باعث آزاد شدن  گلیکوپروتئین های چسبنده و فاکتورهای رشد پس از تزریق  در بافت میزبان میشوند . این فاکتورها در نهایت با تداخل در رشد و متابولیسم سلولی باعث تکثیر و تشدید فعالیت سلول های فیبروبلاست پوست – سلولهای آندوتلیال- و استئوبلاست ها شده و پس از اتصال به گیرنده های سلولی دربافت میزبان با مکانیسم های زیراثرات درمانی و فوق العاده مفید خود را در بافت هدف اعمال مینمایند :

Angiogenesis پدیده رگ سازی جهت خون رسانی بیشتر به بافت میزبان .
Cell proliferation  پدیده افزایش تقسیم وتولید سلول های بیشتر در بافت میزبان.
Migration   پدیده مهاجرت سلول های جدید بسوی بافت میزبان  برای ترمیم نسوج تخریب شده .
Survival  افزایش طول عمر سلول ها دربافت میزبان و زنده نگهداشتن بافت میزبان  .
Production of Extra cellular Matrix Proteins  پدیده تولید پروتئین برای باز سازی بافت  پیوندی وماتریکس خارج سلولی .

همانطور که ملاحظه میشود کلیه عملیات فوق نقش مهمی در  بازسازی و جوان سازی بافت های بدن و ترمیم ضایعات ناشی از تخریب غضروف مفاصل و کلاژن بافت زیرجلدی و پیلز مو داشته و در حقیقت این فعل و انفعالات با گذشت زمان و کهولت سن در انسان کاهش شدیدی نشان میدهند .

نتایج حاصل از تحقیقات علمی ثابت نموده است که طیف وسیعی از انواع فاکتور های رشد وعواملی از قبیل :  
( TGF-alpha) & (TGF-beta)
(  Basic FGF) (  HIF)
( VascularEndothelialGF)
(Integrin alpha)   & (Integrin beta )
( Laminin Receotor  )

پس از تزریق صحیح و تخصصی  پی آر پی شروع  به آزاد شدن  در داخل بافت میزبا ن کرده  و  اثرات بیولوزیکی  خود را اعمال میکنند . علاوه بر آن  پلاکت های فعال شده باعث آزاد شدن حدود 84 ژن که  در تنظیم و تحریک پدیده آنژیوژنزیس یا ساختن رگ های خون رسان  و ترمیم و  رژنرسانس  سلول های آندوتلیال  نقش داشته  شده  و موجب باز سازی و جوان سازی  بافت های  میزبان و جلوگیری  از تخریب این نسوج میشوند که در نهایت اثرات درمانی این روش شگفت انگیز هزاره سوم را  در عرض ششماه تا یکسال رقم میزنند . عمل پی آرپی با استفاده از بهترین کیت ها و تجهیزات تخصصی توسط دکتر بهزاد نخعی و تیم وی با کمترین هزینه و در شرایط استریل و بدون درد با حداکثر اثرات درمانی انجام میشود.   

چند بار میتوان PRP  کرد ؟
اکثرا 2 تا سه بار و در فواصل مشخص انجام میگیرد. اگر چه این اقدام در حال حاضر محدودیتی برای دفعات اجرا ندارد ،اما بر اساس نظر پزشک و در فواصل منظم قابل اجراست ، باید این نکته را که روند پیری یک پروسه جاری و غیر قابل توقف است را  مجدد حضورتان یاد آور شوم به همین دلیل است که اغلب خدمات پوست و زیبای نیازمن تکرار دارند.

نتایج PRP  از چه زمانی مشخص میشود ؟
نتایج این اقدام بر اساس محل استفاده و خصوصیات فردی افراد کمی متفاوت است اما در زمینه باز سازسی زیر ساختها ی پوست و جوان سازی و مو اغلب در طی 4 تا 5 ماه اول به حداکثر خواهد رسید (چون پروسه ترمیم لاژن یا ساخته شدن مو همین مدت طول می کشد )

PRP  برای چه کسانی انجام نمی شود؟
» افراد دارای اختلالات خونی و پلاکتی 
» افراد مبتلا به امراض بد خیم
» افراد الکلی و افراد سیگاری شدید
» افراد تحت شیمی درمانی تحت رادیو تراپی
» امراض ژنتیکی پوست
» افراد مبتلا به ایدز -- بیماران تب دار
» عفونت محل اجرای PRP
» مصرف کنندگان کورتون خوراکی
» پسوریازیس
»  سابقه مشکلات عروقی مثل سکته های مغزی

»»» PRP یک روش بسیار مناسب و آسان برای دست یابی به اهدافی نظیر جوان سازی – جلوگیری از ریزش مو و ترمیم موها و کمک به نتایج کاشت مو – رفع تیرگی های پوست – ترمیم زخم و  ..... می باشد
ولی PRP جایگزین هیچ یک از روشها ی دیگر نیست.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها