0

هدفت از وبلاگ نویسی چیست؟(تاپیک دارای امتیاز ویژه)

 
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:هدفت از وبلاگنویسی چیست؟(تاپیک دارای امتیاز ویژه)
چهارشنبه 4 دی 1392  10:29 AM

همانطور که قبلاً اشاره کرده بودیم، یکی از شیوه های جدید روزنامه نگاری و مقاله نویسی در فضای سایبری و محیط اینترنتی، مسئله «وبلاگ نویسی» است. با توجه به گسترش کاربرد آن در جامعه در این خصوص نکاتی را برای شما بیان می کنیم.

 

با گذشت حدود 10 سال از پیدایش وبلاگ، این پدیده نوپای اینترنتی توانسته کاربران زیادی را متوجه خود سازد. در میان وبلاگ نویسان طیف گسترده ای از روزنامه نگاران، دانشجویان، دانش آموزان، نویسندگان، مهندسان، پزشکان، محققین و ... در آن دیده می شوند. آنچه دنیای اینترنت را از دیگر جوامع مستثنی می کند، آن است که عضویت و فعالیت در آن محتاج کسب اجازه از کسی نیست و عضویت و خروج از آن به راحتی امکان پذیر است. حتی افراد می توانند در اینترنت با چندین اسم مجازی حضور داشته باشند. اینترنت دنیایی است که افراد در آن حضور فیزیکی ندارند و در این جهان مجازی شما با افراد مجازی سر و کار دارید که فقط با یک آدرس الکترونیکی مشخص می شوند.

 

به صورت ساده و خلاصه، اینترنت به میلیون ها انسان در سراسر دنیا امکان برقراری ارتباط می دهد. در بستر اینترنت، بشر قادر است آزادانه با همنوع خود ارتباط برقرار کند.

 

در اینترنت مهم نیست که شما چه کسی هستید، از کجا آمده اید، چند سال دارید و ... و این به دلیل آن است که اینترنت متعلق به هیچکس و هیچ سازمانی نیست و به ظاهر مدیریت و هدایت گر واحدی برای آن وجود ندارد، یعنی هیچ کس اینترنت را رهبری نمی کند. البته در عین حال همه اعضای آن به نوعی هدایت می شوند.

 

 

 

تعریف وبلاگ

 

وبلاگ (weblog) که به آن Blog نیز گفته می شود، از ترکیب دو کلمه web به معنای شبکه جهان و log به معنای گزارش روزانه می باشد. این پدیده به مجموعه یادداشت هایی گفته می شود که توسط یک یا چند نفر به صورت عموماً روزانه ( گاهی هفتگی یا ماهانه) نوشته و در اینترنت منتشر می گردد.

 

هر فردی که به اینترنت دسترسی و مطلبی برای نوشتن داشته باشد، می تواند از آن بهره مند شود. این مطالب شامل؛ خاطرات شخصی، ارزیابی فردی از یک خبر، تحلیل و تفسیر یک خبر، یک مقاله علمی، تخصصی، سیاسی، عمومی، شعر یا نقد شعر، یا نقد فیلم و داستان یا تحلیل و تبیین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و یا برداشت جدیدی از رهنمودهای حضرت امام (ره) و یا هر مطلب قابل نگارشی است. 

 

 

 

اهداف استفاده از فضای رسانه ای وبلاگ نویسی

1- نشر ارزش های والای دینی و قرآنی؛

2- نشر فرهنگ و تفکر بسیجی؛

3- نشر فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی؛

4- مقابله با جنگ نرم و پاسخگویی به شبهات دشمنان در عرصه های رسانه ای؛

5- ایجاد ارتباط موثر بین نیروهای صاحب فکر و اندیشه؛

6- بیان عقاید، اندیشه ها و تفکرات؛

7- بیان نتایج مطالعات، تحقیقات و پژوهش های مختلف؛

8- نقل خبر و گزارش، مصاحبه و گفت وگو؛

9- معرفی کتاب های جدید در قالب تلخیص، خلاصه نویسی و یا نقد؛

10- بیان خاطرات آموزنده و عبرت آموز برای دیگران؛

 

ویژگی های وبلاگ

- وبلاگ مکانی عمومی است که توسط هر شخصی و از هر کجای دنیا قابل مشاهده می باشد.

- وبلاگ به صورت یک صفحه است که مطالب آن طی روال خاصی ( هفتگی، ماهانه و ...) نگهداری می شود.

- وبلاگ ها به صورتی طراحی می شوند که مطالب جدید همواره در صدر مطالب قدیمی قرار می گیرند. 

- وبلاگ به صورت فردی یا گروهی اداره می شود.

- اصول کار یک وبلاگ بسیار شبیه به یک خبر نامه می باشد. نویسنده یا نویسندگان می توانند راجع به هر موضوعی در آن صحبت کنند.

- اغلب یک بخش در سمت راست یا چپ وبلاگ ها برای قرار دادن لینک های (اتصالات) ثابت در نظر گرفته می شود. این لینک ها معمولا علامت یا نشانی وبلاگ ها و سایت های دیگر می باشند.

-راه اندازی و ایجاد یک وبلاگ نیاز به دانش و تخصص خاصی ندارد.

- ایجاد و راه اندازی وبلاگ رایگان می باشد.

- پویایی وبلاگ ها یکی از مهمترین ویژگی آنها می باشد. اکثر سایت ها ماهیتی ساکن و ایستا دارند، بدین معنی که به سرعت تغییر نمی کنند یا اگر تغییر کنند، بخش کوچکی از آنها تغییر می کنند، اما وبلاگ معمولاً به صورت روزانه تغییر می کند و مطالب جدید در آن قرار داده می شود.

- بازدیدکنندگان می توانند نظرات خود را در مورد هر یک از مطالب موجود در وبلاگ به صورت تحت وب (comment) مطرح کنند.

- یکی از ویژگی های جالب وبلاگ ها که آنها را از وب سایت ها متمایز می کند، امکان ارسال نظر خوانندگان به صورت تحت وب می باشد. بدین صورت که بازدیدکنندگان یک وبلاگ پس از خواندن یک مطلب به راحتی می توانند نظر خود را در مورد آن مطلب اعلام کنند. این کار توسط روشی به نام (comment)(نظردهی) انجام می شود. همه بازدیدکنندگان وبلاگ می توانند نظر سایر کاربران را نیز ببینند. از این رو نظرات خوانندگان وبلاگ ها نیز جزو مطالب وبلاگ محسوب می شود. در شماره آینده مباحث دیگر وبلاگ نویسی را برای شما بیان خواهیم کرد.

 

تشکرات از این پست
onehamed tahmores
دسترسی سریع به انجمن ها