نظرات مسئولین استان کهگیلویه و بویراحمد پیرامون حجاب و عفاف
دوشنبه 18 آذر 1392 7:51 PM
سرهنگ "غلامعباس غلامزاده" در ششمین شورای فرهنگ عمومی استان افزود: در جهت مبارزه با پدیده بدحجابی باید جامعه هدف را شناسایی و هر کس در حیطه کاری خود وارد شود و امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهد.
وی توجه به صنوف مختلف، کانونهای هنری و ادارات و سازمانها، ساماندهی جشنها و مراسمات عروسی، جلوگیری از عرضه البسه نامناسب را ضروری دانست و اظهار کرد: بخش زیادی از جامعه هدف ما در ادارات و نهادها است و باید کنترل ویژهای به منظور مقابله با هرگونه بدحجابی و بدپوششی در سطح بازار داشته باشیم.
فرمانده انتظامی کهگیلویه و بویراحمد مهمترین مشکل ما در زمینه حجاب و عفاف تضاد رفتاری است بعنوان مثال معلم به دانشآموز و والدین به فرزندان تذکر میدهند اما خودشان عمل نمیکنند.
غلامزاده در خصوص سرنشینان بد پوشش خودروها اظهار کرد: در این زمینه قانون داریم و باید همه به قانون عمل کنیم.
راه مقابله با بدحجابی نهادینه کردن ازدواج آسان در جامعه است
همچنین "هادی زارعپور"، مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: در راستای مقابله با بدحجابی باید فرهنگسازی لازم از ازدواج آسان در جامعه نهادینه شود تا از حداقلهای افراد بدحجاب در سطح شهرهای استان کاسته شود.
وی توجه به برنامههای اوقات فراغت دانشجویان و دانشآموزان را برنامهای دیگر به منظور مقابله با پدیده بدحجابی عنوان و اظهار کرد: دستگاههای فرهنگی برنامه مدون و مناسبی برای اوقات فراغت جامعه هدف طراحی و اجرا کنند.
زارعپور با بیان اینکه توسعه و استفاده از مراکز فرهنگی و تفریحی، اردوهای سیاحتی و زیارتی، نشستها و دیگر برنامهها میتواند برنامه خوبی برای اوقات فراغت جامعه هدف باشد، گفت: تا حجاب و عفاف تبدیل به باور نشود با محدودسازی و برخوردهای خشن و تند راه به جایی نخواهیم برد و در این زمینه باید کار علمی و تحقیقاتی انجام شود.
بهترین مبارزه با بدحجابی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است
همچنین سید "مصطفی مهدی"، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد گفت: بحث بیحجابی در سطح جامعه بیربط با جنگ نرم نیست.
وی افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد مبارزه و مقابله با پدیده بدحجابی خیلی سخت نیست و بهترین راهکار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.
مهدی اظهار کرد: باید فرهنگسازی لازم در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه نهادینه شود که در صورت اجرایی و عملیاتی کردن این مهم شاهد تاثیرپذیری آن بر جامعه هدف و رفع مشکلات و معضلات آن خواهیم بود.
بدحجابی ریشهها و عوامل مختلفی دارد
"رضا چمن"، رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این جلسه گفت: بدحجابی یک آسیب اجتماعی است که ریشههایی داشته و عوامل مختلف در آن نقش دارند، آسیبهای اجتماعی با هم همپوشانی دارند و برای اصلاح رفتار دانش، نگرش و رفتار لازم است.
وی افزود: ۸۰ تا ۱۰۰ درصد آگاهی ها و دانش، ۶۰ تا ۸۰ درصد نگرش ها و ۴۰ تا ۶۰ درصد رفتارها مطلوب و خوب است.
برای رفع معضل بدحجابی باید از دانشگاهها، دستگاهها و آموزش و پرورش شروع کنیم
"قادر زادهباقری"، استاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و روانشناس راهکار اصلی برای اصلاح رفتار از لحاظ علم را دارای سه اصل مهم عنوان و خاطرنشان کرد: با همراهی و همگامی با هم میتوان به این مهم وارد شد و برنامههای لازم را اجرا کرد.
وی افزود: دومین راهکار تشویق و تنبیه بعد از ارزیابی برنامههای اجرایی است و الگوسازی فرهنگ نیز میتواند راهگشایی برای رسیدگی به این معضل و یا پدیده شوم جامعه باشد.
زادهباقری اظهار کرد: به منظور رفع معضل بدحجابی باید از دانشگاهها، دستگاهها و آموزش و پرورش شروع کنیم به همین منظور کمیتهای فرهنگی در جهت رسیدگی به این مهم در سطح دستگاهها داشته باشیم و از بیحجابان راهکار و نظرخواهی در این خصوص داشته باشیم.
بدحجابی در بین افراد مجرد بیشتر از متأهلهاست
“محمد الفونه“، فرماندار شهرستان بویراحمد با تاکید بر این که بدحجابی در بین افراد مجرد به نسبت افراد متاهل بیشتر است، گفت: باید ازدواج آسان را در سطح جامعه نهادینه کنیم تا تمایل جوانان به این امر بیشتر شود و از پدیده بدحجابی کاسته شود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بر اساس آمار و ارقام در حال حاضر سن ازدواج به ۲۷ سال رسیده و امکان افزایش آن بسیار زیاد بوده از اینرو میتوان با کار فرهنگی، تبلیغات از طریق روحانیون، رسانههای مکتوب و مجازی و صدا و سیما ازدواج آسان و کم هزینه را در جامعه نهادینه کرد.
باید برنامه عملی و کاربردی برای مقابله با بدحجابی داشته باشیم
"رضا پارسیاننژاد"، رییس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد در خصوص امر حجاب و برنامههای اجرایی اظهار کرد: بیشترین برنامههایی که در کهگیلویه و بویراحمد به منظور مقابله با پدیده بدحجابی برگزار شده برای کسانی بوده که خود آنها باحجاب هستند که این امر باعث غفلت از افراد بدحجاب و آقایان شده است.
وی با یبان این مطلب که باید برنامه عملی و کاربردی در راستای مقابله با بدحجابی داشته باشیم، تصریح کرد: یکی از راهکارها در این خصوص ارزیابی عملکرد دستگاهها توسط واحد امور اجتماعی استانداری یا واحدها و سازمانهای مربوطه در خصوص برنامههای اجرایی مقابله با پدیده شوم بدحجابی است.
با همراهی آموزش و پرورش و خانواده پدیده بدحجابی برطرف میشود
“خدیجه توفیقیان“، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد واحد یاسوج نیز در ادامه این جلسه گفت: در صورت همراهی دو سویه آموزش و پرورش و خانواده با هم، پدیده بدحجابی برطرف میشود.
وی اضافه کرد: دانشآموزان مدارس باید در زمینه حجاب و عفاف از پیشدبستانی تا دبیرستان و دانشگاه کنترل شود.
بدحجابی در کهگیلویه و بویراحمد قابل مقایسه با به برخی استانهای کشور نیست
همچنین "یوسف افشارنیا"، مدیرکل صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد نیز در این رابطه اظهار کرد: بدحجابی در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به برخی استانهای کشور یک به ۱۰۰ بوده و قابل مقایسه نیست.
در برخی از مدارس استان دانشآموزان دختر بدون چادر نماز میخوانند
“الیاس چراغزاده“، مدیر ستاد اقامه نماز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در برخی از مدارس استان دانشآموزان دختر بدون چادر نماز میخوانند که مسئولان مربوطه باید به آنها آموزش دهند و نکات لازم را بگویند چراکه این امر بهدلیل ندانم کاری است.
وی ضمن انتقاد از وضعیت پوشش دختران فروشنده در برخی از مراکز فروش و فروشگاههای استان بهخصوص شهر یاسوج اضافه کرد: این افراد هر روز با آرایشی متفاوت از روز قبل در محل کار حاضر میشوند که لازم است متولیان مربوطه بر مراکز فروش و فروشگاهها نظارت بیشتری داشته باشند.
عدهای دنبال رواج بدحجابی و بدپوششی در شهرهای ما هستند
حجتالاسلام “فتحالله میرمحمدی“، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: فرهنگ یک شبه شکل نمیگیرد و باید در نگاهها و رفتارها تجدید نظر کنیم چراکه برخوردها و موضعگیریهای ما گاها در زمینه مسایل فرهنگی غیرعلمی و غیر کارشناسانه است.
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ همه دخالت و اظهار نظر میکنند که این مسأله اشتباه است، افزود: باید به فرهنگ نگاه فرابخشی داشته باشیم نه اینکه بخشی به آن نگاه کنیم.
میرمحمدی تصریح کرد: مردم میدانند آنچه را که شبکههای ماهوارهای پخش میکنند غیراخلاقی و غیردینی است اما آنچه را از طریق صدا و سیما پخش میشود احساس میکنند که حلال و مجاز است پس صدا و سیما باید در پخش برنامهها و فیلمهای خود دقت و توجه لازم را داشته باشد.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عدهای دنبال آن هستند که بدحجابی و بدپوششی را در شهرهای ما رواج دهند و باید ما هوشیار و آگاه باشیم.
میرمحمدی ضمن انتقاد از عدم تناسب معماری بازار شهرهای استان بهخصوص شهر یاسوج با معماری اسلامی و سنتی گفت: اگر بنرهای با مضامین اسلامی و مذهبی در سطح شهر یاسوج نصب نشود بازارهای استان نما و معماری دینی و اسلامی ندارند.
باید گذشتن از دنیا به آسانی
باید مهیا شد از بهر قربانی