آش گندم دانه
دوشنبه 4 آذر 1392 11:04 AM
آش سنتی و مقوی مربوط به نواحی مرکزی ایران که کمتر کسی آن را چشیده، این آش مورد علاقه گیاهخواران است.
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
گندمی که برای تهیه این آش استفاده میشود باید پوست گرفته باشد؛ این گندم را با کمی آب مانند برنج میپزند، وقتی آب گندم تمام شد آن را روی پارچهای آفتاب خشک میکنند. این روشی است که در گذشته که برنج در رژیم غذایی مردم جای چندانی نداشت برای استفاده و نگهداری راحتتر گندم استفاده میشدهاست.
وقتی گندم پوست گرفته و پخته خشک شد، آن را با سنگ آسیابهای خانگی به نام دستار نیمه آسیاب میکردند. این کار را می توان امروزه با آسیاب انجام داد اما توجه کنید که گندمها را کامل آسیاب نکنید در حدی که هر دانه به سه قسمت تقسیم شود و آرد نشود.
لوبیا و نخود را قبل از استفاده به مدت یک روز خیس داده و آب آن را هر چند ساعت یکبار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مواد لازم:
گندم |
1 پیمانه |
عدس ریز |
1 پیمانه |
چغندر قند |
300 گرم |
لوبیا قرمز |
4 قاشق غذاخوری |
لوبیا چیتی |
4 قاشق غذاخوری |
نخود |
4 قاشق غذاخوری |
پیاز |
2 عدد |
روغن مایع |
به میزان لازم |
سرکه |
به میزان لازم |
مغزگردو |
200 گرم |
طرز تهیه: