ماهی حشو آبادانی
دوشنبه 4 آذر 1392 10:47 AM
با انتخاب یک غذای سنتی, لذت یک غذای خوب از سواحل جنوب ایران را به مهمانهای سفرهتان بدهید.
زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت
ماهی حشو غذایی آبادانی است که با ماهی صبور درست میشود و بسیار لذیذ است.
بهترین نوع ماهی صبور متعلق به ناحیه بهمنشیر آبادان است.
این غذا در گذشته در تنور درست میشده، البته در صورت امکان در آبادان هنوز هم به صورت سنتی و در تنور درست میشود؛ ولی اگر تنور نداشتید روی زغال هم میتوانید آن را درست کنید ولی حتماً باید ماهی با زغال حدود 12 سانتیمتر فاصله داشته باشد. هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.
مخلوطی از سبزیجات که روی شکم ماهی میگذارند را به زبان محلی " حشو " میگویند.
چند نکته :
در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشند و نه زیاد بزرگ (چون کوچک آن، زیاد خار دارد و بزرگها هم خوب پخته نمیشوند. (مغز پخت نمیشوند))
ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده شکم پف کرده دارد) و تازه؛ ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد.
ماهی صبور را سرخ نکنید با این کار بوی تا مدتها در خانه باقی میماند.
شنبلیله را زیاد سرخ نکنید تا تلخ نشود. مراقب باشید تمر هندیتان هم شور نباشد.
مواد لازم:
عصاره تمبر هندی |
½ پیمانه |
ماهی صبور |
2 عدد |
پیاز متوسط |
2 عدد |
گوجهفرنگی |
2 عدد |
سیر |
1 حبه |
گشنیز |
250 گرم |
شنبلیله |
70 گرم |
فلفل |
به مقدار لازم |
نمک |
به مقدار لازم |
طرز تهیه: