اگر نظر شخصی ما را بخواهید، در نگاه اول عاشق این گوشی شدیم. طراحی P6 آنقدر عالی و بی نقص است که همه را به تحسین کمپانی چینی وا میدارد. هر چقدر این گوشی را چرخاندیم تا بر روی بدنه آن یک نکته منفی پیدا کنیم نتوانستیم.
البته جایزه اول را برای طراحی به اپل میدهیم و جایزه بعدی را به هواوی که توانست یک گوشی را دقیقا با طراحی گوشی کمپانی اپل و به همان ظرافت تولید نماید. اگر از لبه زیرین کاملا منحنی گوشی چشم پوشی کنیم، بقیه قسمتهای آن کاملا شبیه آیفون است. همین طراحی لبه پایینی این گوشی را منحصر به فرد نموده است. بر روی بدنه این گوشی هیچ درزی را پیدا نخواهید کرد. همه اجزا آنقدر خوب در کنار هم جفت و جور شدهاند که جای هیچ گونه گلایه ای را برای کاربر باقی نخواهد گذاشت.
با دیدن این گوشی، یک آه کشیدیم، که ای کاش سامسونگ هم با وجود آن همه خوبیهایی که گوشیهایش دارند، از چنین طراحیهایی برایشان استفاده میکرد تا همین یک نقص عمده گوشیهایش هم برطرف گردد.
جلوی گوشی به غیر از صفحه نمایش 4.7 اینچی آن، شامل بلندگو، دوربین دوم و سنسورها میشود. قاب پشتی هم دوربین اصلی و فلاش را به همراه بلندگو در بر میگیرد. اما دور تا دور گوشی را که نگاه کنید، باز هم هواوی را مجددا تحسین میکنید. کیفیت ساخت کلیدها و شکافها فوقالعاده هستند.
قاب گوشی از آلومینیوم یکپارچه است و کلیدها هم همه آلومینیومی تولید شدهاند. لبه سمت راست گوشی محل قرار گیری کلید پاور، کلید کنترل صدا و شکافهای سیم کارت و کارت حافظه است که البته شکافها کاملا با درپوش فلزی پوشانده شدهاند. لبه سمت چپ اما یک لبه کاملا صیقلی و عاری از هر گونه شکاف است که فقط در پایینترین قسمت آن، یک برآمدگی گرد وجود دارد که همان سوزن باز نمودن درپوشهای گوشیست.
راستش ترجیح میدادیم همانند اپل، این سوزن در جعبه گوشی باقی میماند و قاب گوشی را از یکپارچگی خارج نمیکرد. البته، با این حال وجود این سوزن اصلا از زیبایی گوشی نکاسته. لبه بالایی هم فقط درگاه microUSB و میکروفون دوم را در خود جای داده است.
در ضمن، برای محافظت بهتر از این گوشی ظریف، یک محافظ ژلاتینی هم در جعبه وجود دارد که کاملا مناسب گوشیست و کاربرد زیادی دارد.
در کل، از نظر کیفیت ساخت و طراحی، Ascend P6 را یکی از برترین گوشیهای تولید شده در تاریخ مینامیم که قطعا باعث خواهد شد کسانی که به گوشیهای ساخت هواوی چندان اعتماد نداشتند، تجدید نظر نموده و هواوی را هم در بین برترین کمپانیهای ساخت تلفن همراه بپذیرند.
خوب بعد از اینکه گوشی را کامل برانداز کردیم و از کیفیت آن کلی لذت بردیم، صفحه نمایش را روشن نمودیم، و در همان لحظه اول، عاشقتر از قبل شدیم. کیفیت صفحه نمایش این گوشی هم هیچ چیزی از برترینهای بازار کم نداشت.
صفحه نمایش 4.7 اینچی Ascend P6، از نوع IPS است و رزولوشن 1280×720 را ارائه مینماید که با وجود این رزولوشن، تراکم پیکسلی بسیار خوب 312ppi به دست میآید. این تراکم پیکسلی برای کاربران کاملا کافیست و تجربه بسیار خوبی را از کار با گوشی در اختیار آنها قرار میدهد. رنگها در این گوشی بسیار طبیعی و چشم نواز نمایش داده میشوند و عملکرد آن در زوایای مختلف هم کاملا مناسب است. نور صفحه را هم میتوان در سه حالت 0 ، 50 و یا 100 درصد قرار داد و همانند خیلی از گوشیها، نوار تنظیم نور وجود ندارد. یک گزینه به نام Smart Backlight هم وجود دارد که در صورت روشن بودن، از تغییر ناگهانی نور صفحه در مواقع تغییر مکان از شرایط مناسب نوری به نامناسب، جلوگیری مینماید و نور صفحه را به صورت ملایم و نا محسوس تنظیم میکند.
امکان تنظیم دمای رنگها هم وجود دارد که رنگهای صفحه نمایش را به سمت گرمی یا سردی متمایل نمایید.
در ضمن، تاچ صفحه نمایش هم عملکرد بی نقصی دارد. در کل، از صفحه نمایش این گوشی هم بسیار راضی بودیم. برای یک گوشی در این سطح قیمت، تا همین جا دلایل کافی برای ارزشمند بودن گوشی یافتیم، یعنی کیفیت ساخت و صفحه نمایش عالی!
اما مسلما بررسی گوشی به همین دو مورد ختم نخواهد شد. میخواهیم ببینیم این گوشی، از نظر قدرت در چه سطحی قرار دارد.
سخت افزار P6 از یک چیپ ساخت هواوی به نام K3V2 است که شامل یک پردازنده چهار هسته ای از نوع Cortex-A9 با فرکانس 1.5 گیگاهرتز، یک پردازشگر گرافیکی 16 هسته ای و 2 گیگابایت حافظه رم میشود. این سخت افزار با اینکه خیلی جدید و به روز نیست، اما کاملا قابل قبول و مناسب است، چرا که در گوشی موفقی همچون Galaxy S3 هم پردازنده Cortex-A9 را دیده بودیم و عملکرد تحسین بر انگیز آن، از خاطرمان نرفته. نتایج بنچمارک ها هم شاهد همین مطلب است که این سخت افزار بر روی این گوشی میتواند کاملا کاربر را راضی نگاه دارد. در بنچمارک Pi، عملکرد گوشی شبیه به برادر بزرگش Ascend Mate و Galaxy S3 بود. در Linpack هم این اتفاق تکرار گشت. AnTuTu، Quadrant و Epic Citadel هم دیگر تستهایی بودند که نشان دادند با یک گوشی در سطح قویترین گوشیهای سال قبل طرف هستیم. به هر حال، هنوز هم عملکرد Galaxy S3 آنقدری خوب است که در بررسی Galaxy S4 گفتیم این مقدار قویتر شدن S4 بی مورد بود، چرا که قدرت S3 هنوز هم کافیست. بنابراین، این قدرت سخت افزاری برای یک گوشی در این سطح قیمت مناسب بوده و از پس تمامی نیاز های کاربر، بر خواهد آمد. در ضمن، این گوشی 8 گیگابایت حافظه داخلی دارد و با وجود قابلیت پشتیبانی آن از کارت حافظه جانبی، میتوان آنرا تا 32 گیگابایت دیگر افزایش داد. البته، نکته ای که اینجا لازم به ذکر است، در مورد مدل دو سیم کارته این گوشیست، که آن مدل دیگر دارای شکاف کارت حافظه نیست و فقط 16 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
دوربین این گوشی هم یک دوربین 8 مگا پیکسلیست. در کنار دوربین، وجود فلاش LED به ثبت عکسهای بهتر کمک خواهد نمود. از قابلیتهای دوربین هم میتوان به ثبت موقعیت مکانی و زمانی، امکان عکاسی HDR و تشخیص چهره و لبخند اشاره نمود. اما کیفیت عکسهای این دوربین 8 مگاپیکسلی، در حد برترینهای رده خودش نیست و مانند 8 مگاپیکسلی های موجود بر روی گوشیهای سونی میباشد. ولی این بدین معنی نیست که از دیدن عکسهای ثبت شده توسط دوربین نا امید خواهید شد، بلکه عکسها کیفیت خوب و قابل قبولی دارند. فیلم برداری این دوربین هم با کیفیت Full HD صورت میپذیرد.
اما نکته جالب، وجود دوربین 5 مگاپیکسلی در جلوی گوشیست که این هم مورد منحصر به فرد و نایابیست. چرا که برای انجام مکالمات تصویری، وجود یک دوربین 2 مگاپیکسلی کافی به نظر میرسد، و میتوان دوربین جلوی این گوشی را نیز، یک دوربین عکاسی نامید.
خوب، موارد مختلفی را برایتان بازگو کردیم، اما شارژ دهی این دستگاه چگونه است؟ در مدتی که گوشی P6 برای بررسی مهمان ما بود، با انجام تستهای مختلف، شارژدهی مناسبی داشت و با یک مرتبه شارژ، بیش از 1 روز دوام آورد. در ضمن، میتوان از این گوشی انتظار شارژدهی برای بیش از 6 ساعت مرورگری اینترنت یا پخش ویدئو را داشت که مناسب ارزیابی میگردد. به هر حال، باید این قطر گوشی را هم در نظر داشته باشیم و فضایی که هواوی برای قرار دادن یک باتری در اختیار داشته، که با همه این تفاسیر، عملکرد باتری گوشی مناسب به نظر میرسد.
خوب، در نهایت، سیستم عامل این گوشی هم، نسخه 4.2.2 از سیستم عامل محبوب و بسیار کاربردی اندروید است که باز هم به ارزشهای گوشی میافزاید. اما یکی از مواردی که در گوشیهای هواوی دوست داریم، رابط کاربری انحصاری این کمپانیست. رابط کاربری موجود بر روی این گوشی Emotion نام دارد که رابطی بسیار زیبا، ساده و سبک است که البته باز هم به سبک اپل طراحی شده، چرا که در آن خبری از صفحه برنامهها نیست و همه Application های موجود، بر روی صفحه اصلی قرار میگیرند، درست مانند iOS ! اما طراحی این رابط خیلی دوست داشتنی است. در ضمن، هواوی بر روی گوشیهای سطح بالای خود تم های زیبایی را قرار میدهد و امکان دانلود تعداد بیشتری هم وجود دارد. با وجود Theme های گوناگون و البته قابلیت دانلود تم های بیشتر، میتوان با انتخاب آنها از تنوعشان لذت برد. چرا که با تغییر تمها، علاوه بر صفحات داخلی گوشی، نحوه باز کردن قفل گوشی نیز تغییر میکند و برای کاربر جذابیتهای زیادی را به همراه دارد. ویجت های مختلفی هم برای استفاده وجود دارند که فقط کافیست آنها را انتخاب و بر روی صفحه اصلی قرار دهید. با نگاه داشتن انگشت بر روی صفحه اصلی، امکان تغییر عکس پس زمینه، انتخاب ویجت، انتخاب افکت تغییر منوها و مدیریت صفحات اصلی را خواهید داشت. در ضمن، امکان جالب دیگری که هواوی بر روی رابط کاربری خود قرار داده، امکان تغییر عکس پس زمینه در زمانهای معین مانند هر 5 دقیقه یا هر روز و یا امکان تغییر عکس با تکان دادن گوشی است که قابلیتی ساده اما دوست داشتنی است.
راستی، پروفایلهای گوشیهای نوکیا را خاطرتان است؟ هواوی آنها را به اندروید آورده و چند پروفایل را تعریف نموده که با انتخاب هر کدام، تنظیمات گوشی تغییر مینماید، ضمن اینکه این کار در گوشی با یک منوی بسیار زیبا که منوی پروفایلهاست، صورت میپذیرد.
صفحه کلید مجازی گوشی هم خیلی خوش اندازه طراحی شده که تایپ با آن، دشواری خاصی را به همراه نخواهد داشت.
با وجود یک مدیا پلیر بر روی این گوشی ، از وجود یک MP3 یا MP4 پلیر جداگانه بی نیاز خواهید شد. بلندگوی گوشی با اینکه صدای خیلی بلندی ندارد، اما از وضوح خیلی خوبی برخوردار است، البته برای گوش دادن به موسیقی، استفاده از هندزفری را پیشنهاد میکنیم که کیفیت بسیار بهتری را به کاربر ارائه مینماید.
در نوار هشدار گوشی، تا 9 میانبر را میتوان قرار داد که البته توسط کاربر، قابل تعویض با میانبر های دیگری نیز هستند.
با وجود یک صفحه نمایش بزرگ و بسیار با کیفیت و البته پشتیبانی گوشی از راه های مختلف ارتباط با دنیای اینترنت مانند 3G، Wi-Fi، GPRS و Edge، مرور صفحات وب در Ascend P6 به یک کار لذت بخش تبدیل خواهد شد. همچنین، قابلیت DLNA و فناوری بلوتوث هم به ارتباط این گوشی با دستگاه های دیگر کمک خواهند نمود که البته از وجود درگاه microUSB نیز نباید غافل شد. وجود گیرنده رادیو FM بر روی این گوشی، مورد دیگریست که لازم به ذکر بود، که البته برای استفاده از آن، احتیاج است که هندزفری به گوشی متصل باشد تا نقش آنتن را بازی نماید.
در مجموع، هر چقدر بیشتر گشتیم، کمتر توانستیم ایراد پیدا کنیم. این گوشی به واقع یک گوشی شایسته از کمپانی هواوی است که شاید اگر به جای نام هواوی، بر روی آن نام سونی، سامسونگ یا ال جی درج شده بود، مسلما به رقیب مستقیم آیفون 5 تبدیل میگشت، اما متاسفانه هنوز هم بسیاری از افراد، وقتی نام هواوی را میشنوند به یاد گوشیهای بی کیفیت چینی میافتند که واقعا بی انصافی در حق کمپانی هواوی است. در انتها، این گوشی را خوش ساخت ترین گوشی در این سطح قیمت مینامیم که اگر زیبایی و کیفیت دستگاه برایتان اهمیت داشته باشد، تنها گزینه شبیه به این گوشی آیفون 5 یا 5S و یا HTC One هستند که همگی قیمتی حدود 2 برابر این گوشی را دارند. پس اگر به دنبال داشتن یک گوشی زیبا، خوش ساخت و البته قدرتمند هستید و قصد ندارید با خرید یک آیفون، حساب بانکیتان را خالی نمایید، Ascend P6 التیام بخش شماست و کاملا برایتان مناسب خواهد بود.