0

دستيابي به پهناي باند بيشتر

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

دستيابي به پهناي باند بيشتر
چهارشنبه 10 آذر 1389  9:57 PM

دستيابي به باندهاي پهن كم هزينه تر در دنيا به طور فزاينده اي رو به گسترش نهاده است . تماسهاي سريع و دائمي علاوه بر برخورداري از مزاياي فراوان ، مخاطراتي را نيز با خود به همراه دارند لكن به منظور دستيابي به موفقيت و رشد تجارت آن لاين ، وجود آن امري اجتناب ناپذير و ضروري مي نمايد .
تجارت الكترونيكي هنوز به طفلي نوپا مي ماند كه موفقيت آن مستلزم دستيابي به اينترنتي كم هزينه ، سريع و هميشگي مي باشد . از عمر دسترسي بـه بـاند پـهن بيـش ازچـندين دهه اي اسـت كه مي گذرد لكن تنها چند سالي است كه كاربران بر اهميت آن واقف شده اند . امروزه به واسطه باب شدن تماسهاي كابلي و DSL و همچنين ظهور دوران دستيابي ماهواره اي با رشد و توسعه بيشتري در اين مقوله مواجهيم .

تشريح موضوع :

اگر بخواهيم تعريفي از باند پهن ارائه دهيم مي توان گفت كه : با ند پهن عبارت است از چند كانال انتقال داده برروي يك خط واحد . اين نوع انتقال داده به كلي متمايز با باند پايه كه صرفاً به انتقال يك پيام در يك زمان مبادرت مي ورزد ، مي باشد . تماس كاربران از طريق شماره گيري تلفني ( dial up ) نمونه اي از اين دست از تماسها ( باند پايه ) مي باشد . ما در اين نوشتار به بررسي سرويسهايي كه ار سرعت بارگيري اي حداقل حدود 128 كيلوبيت در ثانيه برخوردارند مي پردازيم . اغلب سرويسهاي باند پهن داراي تعرفه و نرخ يكساني بوده و برحسب دقيقه محاسبه نمي شوند ، اما همواره استثنائاتي وجود دارد كه از جمله آنها مي توان به تماسهاي ISDN اشاره كرد .


با وجود اينكه كماكان امكان ارائه خدمات آن لاين از طريق تماسهاي dialup در تجارت ، به ويژه در نرخ خرد آن وجود دارد اما مي توان گفت كه به طور حتم آينده از آن باندهاي پهن مي باشد . با توجه به مزاياي تماسهاي سريع و هميشگي باند پهن ، به نظر مي رسد كه ديگر صرفاً متكي بر تماسهاي باند پايه نخواهيم بود . با ند پهن به سايتهاي وب اجازه دستيابي به امكاناتي همچون ويدئو و صوت و يا خدمات ديگري نظير كنفرانس دهي ويدئويي و كارهاي مشاركتي را مي دهد .


تأمين كنندگان سرويسهاي كاربردي (ASP) نيز به لطف دسترسي گسترده به باندهاي پهن با رشد فزاينده اي در دنياي تجارت كنوني مواجهند . طي سالهاي آتي ، شركتهاي نرم افزاري قصد دارند تا به جاي خريد بسته هاي نرم افزارسنتي ، زمينه دستيابي نرم افزاري شركتها به سرورهاي توليد كننده و احياناً استفاده از آنها را فراهم سازند . اين امر سبب دستيابي شركتها به آخرين نرم افزارهاي موجود با هزينه اي كم و بالتبع ممانعت از بهره برداري غير مجاز از نرم افزارها مي گردد .


مكان ، مكان ، مكان :

كماكان و تا زمان گسترش دستيابي پهناي باند با مشكلات زياد و اجتناب ناپذيري مواجهيم . مكان يكي از بزرگترين مشكلات در كوتاه مدت به نظر مي رسد . DSL ، كابل و تاحدي دستيابي به خطوط استيجاري – چه به لحاظ هزينه و چه به لحاظ محدوديتهاي تكنولوژي- با محدوديتهايي مواجه است . از جمله محدوديتهاي مكاني ميتوان به محدوديت ، به واسطه تداركات نصب شبكه اشاره كرد .تنها سرويس پهناي باندي كه مستقل از مكان مي باشد ، ماهواره است كه البته آن نيز با محدوديتهاي upload ( بارگذاري ) سرور مواجه است .


دومين مشكلي كه در زمينه توسعه پهناي باند با آن مواجهيم ، خود صنعت ارتباط از راه دور و سرعت BT است كه به ديگر شركتها امكان دستيابي به تبادلات ارزشمند را مي دهد .


آرام اما اجتناب ناپذير :

به هر تقدير چه به اين سيستم مجهز باشيد و چه نباشيد ، آينده از آن پهناي باند است و با تغييرات اينترنت استفاده بهينه تر از سرعتهاي موجود ارائه مي گردد . لذا كاربراني كه كماكان بر استفاده از تماسهاي باند پايه اصرار مي ورزند ، از اين روند رو به شتاب عقب مي افتند . اينترنت به واسطه معرفي وب ، با دومين تحول بزرگ خود روبروست ، لذا شما از هم اكنون مي بايست خود را آماده اين تغييرات كند .


كابل

تماسهاي كابلي به لحاظ به كارگيري فناوري فيبر نوري و به واسطه نرخ رقابت كمتر ، انتخاب مناسبي به نظر مي رسند . هزينه هاي سرويس كابلي نسبت بهDSL پايين تر بوده و از انعطاف پذيري زيادي جهت مطابقت با نيازهاي آينده برخوردار هستند . البته اين سرويس در حال حاضر با محدوديتهاي دسترسي جغرافيايي روبروست و هنوز راه زيادي باقي است تا اكثر مكانهاي دنيا به چنين سرويسهايي دست بيابند . نصب فيزيكي يك خط وقت گير بوده و در زماني كه دستيابي به سرويسهاي تلويزيوني يك مزيت محسوب مي شود ، تقاضاي استفاده از اين سرويس دهي در تجارت محدود مي باشد . حال آيا سرويس دهي كابلي انتخاب مناسبي به نظر مي رسد يا اينكه نيازمند دستيابي به اينترنت با سرعتهاي بالاتري هستيم ؟


مشكل توسعه دسترسي اينترنتي در آن است كه برخي شبكه ها نه به منظور انتقال داده هاي ديجيتالي ، بلكه به منظور انتقال داده طراحي شده اند . سيستم تلفني نمونه اي از اين دست از سيستمها ميباشد و پس از آن مي توان از سيستم تلويزيون كابلي به عنوان نمونه اي ديگر از اين دست شبكه ها ياد كرد . هرچند اين سيستم در مقايسه با آمريكا از گسترش بسيار كمتري در بريتانيا و اروپا برخوردار است ، با اين وجود در جاي خود حائز اهميت است .


در اين سيستم بيشتر با مشكلات زيرساخت مواجهيم تا تكنولوژي . كابلهاي كواكسيال از شباهت انكار ناپذيري با سيستمهاي شبكه قديمي همچون اتـرنت ، برخـوردارنـد . طي سالهاي اخير تهيه كنندگان تلويزيون كابلي ، backbone شبكه هاي خود را به فيبر نوري تغيير داده و ميزان استفاده از كابل را تا حد زيادي كاهش داده اند .


تكنولوژي :

جهت حمل ترافيك TCP/IP بر روي كابلهاي تلويزيون دو جهت را مي توان در نظر گرفت : ترافيك رو به بالا و ترافيك رو به پايين. ترافيك رو به پايين ( انتقال داده به سوي كاربران ) به لحاظ تكنيكي ساده تر است چرا كه سيستم از ابتدا به همين منظور طراحي شده بود . ضمن آنكه طبيعتاً برگرداندن داده ها – انتقال رو به بالا – مشكلتر است چرا كه تلويزيون نيازي به اين نوع داده ها ندارد . برخي از سيستمهاي مودم كابلي صرفاً يك طرفه هستند ، يعني كاربر از طريق سيستم كابلي داده ها را دريافت مي كند آنگاه از طريق تماسهاي dialup ( شماره گيري ) داده ها را ارسال مي كند . اين نوع ارتباط مورد توجه اغلب كاربراني كه نيازمند downloadكردن (بارگيري) سريعند مي باشد و اكثرأ محدود به سيستمهاي قديميتر آمريكايي مي شود .


سيستمهاي اوليه اغلب انحصاري بودند و شايد اين مسئله تا حدي به تأخير در عرضه استاندارد اداري IEEE802.14 باز گردد . تا اينكه ائتلافيه اي از شركتهاي آمريكايي وشركاي سيستم شبكه كابلي چند رسانه اي ( MCNS) ، Data Over Cable Service Interface Specification (DOCIS) را توسعه دادند . نسخه 1.0 آن در مـه 1997 بـه بـازار عرضه گرديد و پـس از تـأييـد واحد ارتـباط از راه دور بين المللي تحت عنوان استاندارد j.112 شناخته شد .سپس نسخه DOCSIS1.1 در آوريل 1999 به بازار عرضه گرديد . اين نسخه داراي قابليتهاي بيشتري همچون كيفيت خدماتي (QOS) و پشتيباني بهتر ازسرويسهاي داراي نرخ بيتي ثابت همچون صوت و چند رسانه اي بود . كليه كشورهاي اروپايي ( به استثناي بريتانياي كبير) داراي استانداردهايي همچون Digital Video Broadcast (DVB) وDigital Audiovideo Council (DAVIC) مي باشند لكن تا كنون صرفأ سرويسهاي مودم كابلي بريتانيا همچون Telewest و NTL بر پايه DOCSIS مي باشند .


استانداردهاي فوق بخش كابلي لينك را تحت پوشش قرار مي دهند ، يعني از بخش پاياني يا همان Cable ModemTermination System( CMTS) در مركز توزيع تا خانه مشتريان ، جايي كه مودم كابلي به سوكت تلويزيون متصل مي شود . برنامه هاي تلويزيوني با رنج 850-65 مگاهرتز در اروپا و 750-42 مگاهرتز در آمريكا منتقل مي شود . ضمن آنكه يك يا چـند كانال 6 مگاهرتزي نيز حمل داده هاي رو به پايين را به عهده دارند . منطقه اي پايين تر از اين ، يعني پايين تر از 5 مگاهرتز بيشتر مستعد بروز تداخل امواج بوده و معمولاًجهت ارتباطات رو به بالا از منزل كاربران رزرو مي شود .


هر كانال پاييني مي تواند تا 27 مگابايت از داده هاي رو به پايين كه با استفاده از 16QAMكدگذاري شده و يا 36 مگابيت كه از 256QAM استفاده مي كند را منتقل كند . كانالهاي رو به بالا بسيار كندتر مي باشند و صرفاً از قابليت انتقال500 كيلوبيت تا 10 مگابيت از منزل كاربر ، با استفاده از تكنيكهاي 16QAM يا QPSK ( Quadrature Phase Shift Key ) برخوردارند .


نحوه استفاده :

اغلب مودمهاي كابلي دستگاههاي خارجي هستند كه يك رابـط اتـرنـتي 10Base-T ارائـه مي ننمايند . لكن در حال حاضر دستگاههايUSB داخلي نيز پا به عرصه حيات گذارده اند . در اين روش تماسها هميشه برقرار بوده و با آزاد گذاشتن مودمهاي كابلي مي توانيد در خارج از ساعات نيز از آخرين update هاي شركت ها نيز مطلع شويد .


كليه كاربران مودمهاي كابلي يك منطقه به يك مركز توزيع منفرد متصل مي شوند و بدين شكل يك شبكه محلي مجازي را ايجاد مي كنند . به هريك ، يك آدرس TCP/IP منفرد ، معمولاً توسط DHCP ، تخصيص داده مي شود كه ممكن است در صورت بي توجهي تغيير كند . اين بدان معناست كه كليه ماشينها مي توانند ضمن رعايت اقدامات امنيتي همديگر را ببينند . به عنوان مثال در طول نصب كارت اترنتي مورد نياز جهت ارتباط با مودم كابلي ، ويندوز به صورت پيش فرض سبب به اشتراك گذاري فايل و پرينتر مي شود . بنابراين توصيه مي كنيم تا از برخي از انواع Firewall هاي شخصي استفاده كنيد .


به هر جهت ممكن است گاهي مجبور به استفاده از تماسهاي مودم كابلي كه سبب تماس چند كامپيوتر مي شوند باشيم ، در چنين حالتي ، تماس مي بايست به صورت تماس خطوط استيجاري و به همراه دو شبكه مجزا باشد : كه يكي به اينترنت وصل مي شود و ديگري به يك شبكه داخلي جداگانه .


در چنين پيكربندي ، تنها يك كامپيوتر – gateway – نيازمند برخورداري از آدرس TCP/IP صادرشده توسط ISP مي باشد . مابقي شبكه مي بايست از آدرسهاي رزرو شده (192.168.0.X) كه در پشت gateway مخفي شده و NAT ( ترجمه آدرس شبكه) اســتفاده كننـد . ايـن روش نـسـبتاً ايمـن مي باشد لكن مي توان با تبديل كردن gateway به يك firewall ، با بلوكه كردن كليه ترافيك TCP/IP به استثناي آنچه جهت دستيابي سرورهاي خارجي لازم است ، آن را ايمن تركرد . برخي از مسيريابها همچون sonic wall نيز از قابليتي نظيرfirewall هاي سخت افزاري برخوردارند . آسانترين راه ، استفاده از يك كامپيوتر قديمي ، دو كارت شبكه و يك توزيع ويژه لينوكس مي باشد .


ارتباط كابلي يك روش متعبر و ثـابت جهـت دستيابي به سرويسهاي پهـناي بـانـد بـه شـمار مي رود . ضمن آنكه استفاده ازكابلهاي فيبر نوري به جاي سيمهاي مسي موجود امكانات بهتر و بلند مدت تري را در اختيار مي گذارد .


تنظيم مودم كابلي تك كاربره : در ساده ترين شكل از تماس مودم كابلي ، شبكه داراي دو node ميباشد : مودم كابلي و كامپيوتر . در اين حالت به شما توصيه ميگردد تا يك برنامه firewall شخصي را اجرا كنيد .


شبكه متصل به اينترنت غير ايمن : ساده ترين راه جهت اتصال چند ماشين به سيستم به شكلي است كه مشاهده مي نماييد ، لكن اين روش را به شما توصيه نمي كنيم . چرا كه كليه ماشينها درخطر حمله از سوي اينترنت مي باشند و تنها يكي از آنها قادر به دريافت آدرس TCP/IP رسمي از سوي تأمين كننده خدمات مي باشد . ديگر ماشينها مي بايست به صورت دستي تنظيم شوند كه اين امر ريسك تغيير آدرسها را افزايش مي دهد .


شبكه متصل به اينترنت ايمن : صحيحترين روش جهت اتصال چندين كامپيوتر به يك مودم كابلي استفاده از ماشين Gateway مي باشد . در اينجا دو تماس اترنتي وجود خواهد داشت : يكي به سمت مودم كابلي و ديگري به سوي هاب شبكه كه كليه ماشينها به آن متصل هستند . شبكه داخلي خصوصي بوده و كليه ماشينها به واسطه برخورداري از firewall از خطر حمله مصونند .


DSL

پيشتر از اين چنين تصور مي شد كه دستيابي به شبكه پهناي باند همگاني يك رؤياي غير ممكن است ، چرا كه دستيابي به اين رؤيا مستلزم به كارگيري فيبر نوري گران قيمت مي باشد . اما DSL با به كارگيري كابل مسي تلفن جهت انتقال دستيابي اينترنتي مگابيتي به خانه و اداره ، كليه اين افكار را تغيير داد .


DSL اختصار كلمات Digital Subscriber Line مي باشد ( البته گاهي نيز به عنوان Digital Subscriber Loop از آن ياد مي شود ) ، يك عبارت كلي كه حداقل 10 تكنولوژي جداگانه را در برمي گيرد . ISDN يا Integrated Subscriber Digital Network نخستين DSL اي بود كه حدود 25 سال پيش به وجود آمد . ISDN از تكنيكهاي ديجيتالي به منظور حمل بر روي خطوط تلفني معمول استفاده مي كند .


همه چيز از اواخر 1980 ، يعني از زماني كه شركتهاي تلفنني روشهايي را جهت ارسال سريع داده ها بر روي خطوط تلفن معمولي توسعه دادند ، شروع شد . در آن زمان اغلب سازمانهاي ارتباطات از راه دور مايل به ارسال ويدئو بر روي شبكه هايشان بودند . DSL ثابت كرد كه اين امر امكان پذير است لكن اين امرنيازمند مقدار زيادي پردازش سيگنال پرهزينه بود و به واسطه فراهم نشدن اين مبلغ ، اين فناوري كماكان در لابراتوارها باقي ماند .


بعدها و پس از اينكه اينترنت از قلمرو دانشگاهها خارج شده و به داخل خانه ها نيز نفوذ كرد ، سخت افزار پردازش سيگنال ديجيتالي(DSP) بسيار ارزانتر و قدرتمندتر شد . به طوريكه در انتهاي 1990 مي شد مودمهاي DSL اي با هزينه مودم V.90 ساخت ، به اين ترتيب بود كه بازار انتقال سريع داده ها در خانه و ادارات رونق گرفت .


افزايش پهناي باند :

DSL با بهره گيري از پهناي باند استفاده نشده خطوط تلفني كار مي كند . جهت انتقال مناسب صداي انسان تنها نيازمند سه كيلو هرتز پهناي باند مي باشيم و اين در حاليست كه بنابر تحقيقات انجام گرفته كابلها از قابليت پشتيباني پهناي باندي در حدود 2 مگاهرتز و در فواصلي تا 3 كيلومتر برخوردارند . پس ازكسر ميزان پهناي باند مورد نياز جهت انتقال صوت و سيگنال دهي مي توان حدود 1.5 و 8 مگابيت داده را منتقل نمود .


هم اكنون ضمن توجه به مسئله تداخل صوتي ،روشهاي متفاوتي جهت سود جستن از اين پهناي باند مطرح گرديده است .تداخل صوتي زماني اتفاق مي افتد كه سيگنالهاي حمل شده توسط يك جفت سيم با داده هاي حمل شده توسط كابل مجاور تداخل مي كند . فناوريهاي پهناي باند اوليه از جمله آنهايي كه براي تماسهاي T1 1.5 مگابيتي به كارگرفته مي شدند رانمي توان بر روي مدارات تلفن به كار برد چرا كه تداخل صوتي زيادي ايجاد مي كنند .


علت بروز اين تداخل به اين مسئله بازمي گردد كه ، از آنجايي كه DSL از سيگنالهاي فركانس راديويي (RF) استفاده مي كند ، امكان انتقال تداخل به ديگر كاربران هم فركانسش مثلاً باند راديويي موج متوسط ، وجود دارد . بالعكس ، فرستنده هاي اين باند هم مي توانند كابلهاي تلفني را رديابي كرده و سيگنالهاي DSL را بلوكه كنند .


يكي از راههاي رفع اين مشكل استفاده ازكدبندي (DMT) Discrete Multitone مي باشد . اين امر سبب تقسيم پهناي باند به 256 كانال جداگانه مي گردد . ضمن آنكه هر كانال داراي يك مودم با فركانس خاص خودش مي گردد . تداخل صوتي با متقارن سازي سرويسها – ASDL – كه سبب تمركز سيگنالهاي قدرتمند در كنار هم چه به لحاظ فيزيكي و چه به لحاظ فركانسي مي شود ، كاهش مي يابد .


سرعت تبادل داده ها از سمتExchange ، به سمت subscriber بيشتر از سرعت مسيربازگشتي مي باشد و اين امر سبب عملكرد بهتري در مورد پيمايشگر وب ، جـريان رسـانـه اي و بارگيري فايل مي گردد . با اين حال ميتوانيد با استفاده از ADSL جرياني بيش از 640 كيلوبيت از Subscriber به exchange را پيكربندي كنيد و اين روش مناسبي براي اغلب سرورهاي فايل و وبها مي باشد .


DSL در عمل :

هم اكنون UK DSL در انواع مختلف 512 كيلوبيتي ، 1 مگابيت و 2 مگابيتي و مجهز به exchangeهاي مناسب در بخشهاي مختلف بريتانيا همچون Birmingham,Belfast,Cambridge,london cardiffو newcastle ديده مي شود . ساير مناطق نيز دركليه ساعات روز آن لاين هستند . پيش ازخريد سرويسهاي DSL مي بايست يك خط آزمايشي را امتحان كرده و درصورت برخورداري از شرايط لازمه –يعني حداكثر 3.5 كيلومتر فاصله از exchange – مي توانيد از اين سرويس بهره بگيريد . خطوط ISDN جهت ارتقا مناسب نيستند چرا كه فركانسهاي مورد استفاده آنها با فركانسهاي DSL تداخل پيدا مي كند .


كليه گزينه هاي فوق داراي قابليت 256 كيلوبيت uplink مي باشند و شما مي توانيد بسته هاي نرم افزاري آن را از طريق خود BT يا شركتهاي وابسته فراهم كنيد . محصول 512 كيلوبيتي اين شركت در هر سه فرم خانگي ، تجاري و تجاري پيشرفته موجود مي باشد . هردو مورد اول داراي مشخصه هاي مشابهي مي باشند و از مودم USB استفاده مي كنند ، اما نسخه تجاري پيشرفته و نسخه هاي 1 مگابيتي و 2 مگابيتي داراي روتر چهار پورته مي باشند .


مودم USB توسط ويندوز 98 ، 2000 ، Me و Machintosh os8.6 پشتيباني مي شود . و در صورت وجود كارت اترنت در كامپيوتر متصل شده به مودم مي توانيد تماسهاي نرم افزار را با هر چند سيستم موجود در lan تان كه مي خواهيد به اشتراك بگذاريد . ويندوز Me و 2000 داراي نرم افزار استاندارد Internet Connection Sharing (ICS) مي باشند . ضمن آنكه مي توانيد از سايت مايكروسافت آن را بارگيري كنيد . كاربران مكينتاش مي توانند از محصولات Vicomsoft internet gateway استفاده كنند . درايورهاي USB نيز در اختيار لينوكس مي باشند ، البته هنوز در مرحله آزمايش قرار دارند . نسخه هاي مسيرياب DSL مستقيماً تا 4 كامپيوتر از هر نوع را پشتيباني مي كنند و شما مي توانيد با اتصال هاب به مسيرياب ، به پشتيباني بيشتري نيز دست پيدا كنيد .


با توجه به تمامي مطـالب فـوق LAN فعلي شما با DSL و بـا حـداقل تجـهيزات اضـافي كار مي كند . لكن مي بايست از Network Address Translation (NAT) جهت به اشتراك گذاري آدرس شبكه اي كه به چند PC داده ايد، استفاده كنيد . برخي از تأمين كننده ها همچون Mistral مي توانند آدرسهاي IP را در اختيار شما بگذارند . NAT از عملكرد خوبي با اغلب سرويسها ، به استثناي كنفرانسهاي ويدئويي و برخي بازيهاي آن لاين برخوردار است .


يكي ديگر از مواردي كه مي بايست در نظر بگيريد مسئله امنيت است . جهت دستيابي به اين هدف وجود برخي از انواع Firewall ها اجتناب ناپذير مي نمايد . اگر شما يك كاربر شخصي هستيد ، نرم افزاري همچون zone alarm ( كه براي استفاده شخصي رايگان است ) به خوبي قادر است از شما در مقابل اغلب حملات حمايت كند . اما در مورد برنامه هاي تجاري توصيه مي شود كه بر روي firewall جداگانه اي كه داراي قدرت امنيتي بيشتري است سرمايه گذاري كنيد و درصورتيكه از تهور بيشتري برخورداريد مي توانيد linux يا open BSDPC را به عنوان يك firewall وميسرياب جداگانه پيكربندي كنيد .


در ضمن مي بايست سهم رقابتي تأمين كنندگان سرويسها را نيز در نظر بگيريد چرا كه اين ميزان نشانگر آن است كه چند كاربر از پهناي باند استفاده مي كنند . به عنوان مثال نسبت 10:1 بدان معناست كه شركت تأمين كننده خدمات ، هر 512 كيلوبيت از backbone خريداري شده را بين 10 مشتري 512 كيلو بيتي تقسيم مي كندكه بسيار مناسب و معقول به نظر مي رسد . نسبت 20:1 جهت پيمايش در وب مناسب است اما نسبت 50:1 داده ها را به شكلي بد و با فاصله زماني انتقال مي دهد .


هزينهDSL ميان تأمين كنندگان مختلف متفاوت مي باشد ، لذا مشاهده قيمتهاي شركت BT معيار خوبي مي باشد چرا كه اين شركت هنوز هم داراي حـق انحصاري مـجازي در ارائـه سرويسـها مي باشد . هزينه نصب مورد 512 كيلوبيتي و دو مورد ديگر برابر با 150 پوند مي باشد و هزينه كرايه مدل خانگي آن 100 پوند و كرايه USB تجاري 120 پوند مي باشد . در مورد مسيريابهاي 512 كيلوبيتي ، 1 مگابيتي و 2 مگابيتي اين هزينه ها بـه ترتـيب بـرابر بـا 300 پوند ، 400 پوند و 500 پوند مي باشد .


ويژگي لذت بخش :

DSL از نصب سريعي برخوردار بوده و داراي تماسهاي دائمي بدون هزينه زماني يا هزينه بر حسب ميزان بايت مصرف شده مي باشد . DSL به خوبي با سيستمهاي موجود تلفيق گرديده و از سرعت و اعتبار مناسبي برخوردار مي باشد ، ضمن اينكه به واسطه وجود يك هيئت از متخصصين در وب مي توانيد مشكلات خود را برطرف كنيد .


لكن مي بايست برخي نكات را متذكر شويم و آن اينكه DSL هنوز مورد استفاده عمومي قرار نگرفته و خارج از مناطق شهري بزرگ برنامه اي براي معرفي سرويس DSL وجود ندارد . اين سرويس در بريتانيا نسبت به ساير نقاط گرانتر بوده و از اعتبار چندان مناسبي برخوردار نيست و شما مي بايست همواره اقدامات امنيتي را مدنظر قرار دهيد ، ضمن آنكه كنفرانس دهي ويـدئويي نيز چندان آسان نيست . اما با ذكر تمامي اين اوصاف اگر يك بار از آن استفاده كنيد ، ديگر هرگز به سمت dialup باز نخواهيد گشت .


DSL و لينكهاي تلفني : گرچه DSL از خطوط مشترك سيستم تلفني استفاده مي كند ، لكن طبيعت سيگنالها زمينه استفاده همزمان را فراهم مي سازد كه اين مسئله مزيتي چه براي مشتريان و چه در تجارت محسوب مي گردد .


ISDN

ISDN پدربزرگ پهناي باند محسوب مي شود . ISDNنخستين بار 25 سال قبل توسعه يافت ، لكن از رشد كمي برخوردار بوده است . اين مسئله تا حدزيادي به هزينه هاي بالاي اوليه سرويسها باز مي گردد . تنها طي چند سال اخير اين قيمتها به حد معقول رسيده اند . در مجموع ، مي توان گفت نصب يك خط به شيوه سنتي فرآيند پر طول و درازي بود .


ISDN از ديرباز انتخاب اوليه اغلب كاربران تجاري بوده است . البته ديري بود كه هزينه هاي بالاي نصب ، هزينه كرايه BT و سرويس دهي نامناسب اين شركت از محبوبيت آن درميان عموم كاسته بود . لكن چند سالي است كه قيمتها به سطح قابل قبول رسيده اند . ضمن آنكه ISDN جهت مصارف تجاري به ويژه جاييكه دسترسي اينترنتي سريع مورد نياز است گزينه مناسبي به نظر مي رسد.


بدون نياز به مودم :

( Integrated Services Digital Network) ISDN سيگنالهاي صوت و داده را بر روي خط تخصيص يافته تلفيق مي كند . و از آنجايي كه اين سيگنالها به صورت ديجيتالي هستند ، نيازي به مودم جهت تبديل اطلاعات ديجيتالي كامپيوتر به سيگنالهاي تن كدبندي شده جهت انتقال نيست . تنها چيزي كه نياز داريد يك Terminal Adapter(TA) يا مسيرياب اترنتي جهت تبديل جريان داده اي ديجيتالي از (به عنوان مثال ) پورت سريال يا اترنت بـه سيگنـالهـاي مورد نـياز جـهت انتـقـال ISDN مي باشد . تنظيم call سريعتر از مبادلات مودم استاندارد مي باشد .


ISDN سيگنالهاي صوتي ديجيتالي را نيز حمل مي كند . در كشورهايي كه به خوبي با ISDN انطباق يافته اند ، تلفنهاي ISDN بسيار مورد توجه هستند . ضمناً ISDN اغلب به واسطه فراهم كردن يك پورت آنالوگ از تماسهاي تلفن آنالوگ پايه پشتيباني مي كند .


دو نوع رابط ISDN وجود دارد .ISDN30 ( Primary rate interface PRI) كه در اينجا زياد به آن كاري نداريم . اين رابط 6 يا چندين كانال فراهم مي كند و جهت اتصال Private branch interface (PBX) به شبكه ISDN مورد استفاده قرار مي گيرد .


و اما رابط دوم كه بيشتر توجه ما در اين نوشتار برآن معطوف گشته است ISDN2 يا Basic rate interface ( BRI) مي باشد . اين رابط از دو كانال B 64 كيلوبيتي براي داده ها و صوت ديجيتالي و يك كانال D جهت تنظيم تماسها و اطلاعات همزمان استفاده مي كند . شما مي توانيد تجهيزات BRIPBX را بطور مستقيم به رابط PRI وصل كنيد ، ضمن آنكه مبدلها بسيار گران هستند ( البته ممكن است PRIPBX يك تماس breakout جهت استفاده با تجهيزات BRI فراهم كند) .


با بهره گيري از خط ISDN2 مي توانيد در يك لحظه دو Call ايجاد كنيد : دو داده ، يك داده – يك صوت و يا دو صوت . با استفاده از تسهيلاتي همچون Multiple Subscriber Numbering (MSN) ده شماره تلفن به شما تخصيص داده مي شود كه هر يك به يك دستگاه يا تلفن ويژه متصل است . گرچه صرفاً دو تا از اين خطوط هميشه در دسترس مي باشند . در مجموع مي توانيد به صورت بالقوه از كانال D براي تماسهاي پهناي باند پايين استفاده كنيد .


در ضمن مي توانيد در صورت پشتيباني تجهيزات در سوي ديگر ( با استفاده از پروتكل Multilink PPP ) هر دو كانال خود را به يك call اختصاص دهيد ، در اين صورت يك تماس 128 كيلوبيتي با هزينه دو تماس تلفني ارائه مي گردد . در حقيقت مي توانيد خطوط ISDN2 مختلف را با يكديگر ادغام كنيد ، به عنوان مثال سيستمهاي كنفرانس دهي ويدئـويي بـا كيفــيت غالبـاً از 3 كـانـال ( هزينه 6 تماس ) جهت ارائه پهناي باند384 كيلوبيتي استفاده مي كنند . مي توان در صورت ضرورت يا هنگام عدم نياز به پهناي باند اضافي ، كانالهاي اضافي را كم يا زياد كرد . در صورت پشتيباني تجهيزات از خصيصه پهناي باند به ميزان مورد نياز مي توانيد هنگام استفاده معمولي ، هزينه هاي فراخواني را پايين بياوريد .


كوچك اما مستحكم :

ISDN هنوز هم انتخاب مناسبي در مورد زمينه هاي تجاري كوچك كه تحت پوشش DSL نيستند محسوب مي شود . البته كماكان مناطقي وجود دارند كه قادر به دستيابي به ISDN نيستند . مزيت ISDN در زمان كوتاه برقراري تماس و سرعت معتبر آن نهفته است . اغلب چنين ادعا مي شود كه مودمها قادر به انتقال 56 كيلو بيت مي باشند لكن اين گفته صرفاً در شرايط مطلوب صحت دارد و اين درحالي است كه ISDN همواره قادر به انتقال 64 كيلوبيت مي باشد . به استثناي كنفرانس ويدئويي ، شركتهاي تجاري كوچك قادرند از مسيرياب ISDN متصل به ISP جهت دستيابي به email ، دسترسي اينترنتي و انتقال فايل استفاده كنند و كاربران خانگي نيز مي توانند به مسيرياب متصل به شبكه كارفرمايشان روي شبكه lan مجازي دست پيدا كنند .


ISDN هم اكنون تحت نام ساير فناوريهاي سريعتر قرار گرفته است اما با توجه به اينكه ISDN يك استاندارد جهاني محسوب مي شود ، به اين زوديها شاهد كنار گذاشته شدن اين سيستم نخواهيم بود .


شبكه ISDN : تماس از طريق ISDN اجازه تماس چـندگانه از طـريق يك هاب / سوئيچ استاندارد را مي دهد . مواردي همچون ISDN30e به شركتهاي بزرگ اجازه افزايش تعداد كانالهاي در دسترس را مي دهند .


خطوط استيجاري

به اجرا گذاري تماسهاي خطوط استيجاري ، يكي از راههاي قديمي جهت دستيابي به تماسهاي سريع و مستقيم محسوب مي گردد . البته خطوط استيجاري هزينه بالايي را در بر مي گيرند . ارزانترين اين تماسها هزينه اي حدود 500 پوند در ماه را در برمي گيرد كه اين ميزان در مورد نقاط خارج از منظومه هاي اصلي شهري تا حد قابل توجهي افزايش مي يابد . اما از سوي ديگر مي توان گفت كه نرخ رقابتي كاربران در اين شيوه به صورت تناظر 1:1 مي باشد . چيزي كه شديداً مورد علاقه افراد استفاده كننده از DSL مي باشد . اما به راستي آينده اينگونه تماسها به چه صورت خواهد بود ؟


دستيابي اينترنتي از طريق خطوط استيجاري يكي از قديميترين روشهاي ارتباط اينترنتي محسوب مي شود . دستيابي dialup مشتري يك بدعت نسبتاً نو مي باشد لكن دستيابي به پهناي باند بدين نحو چـيز چنـدان جديدي نيست . اين نوع ارتباط از اوليـن و بـهـترين انـواع تمـاس مـحـسوب مي شود .


بلوكهاي ساختماني :

خطوط استيجاري در حقيقت هماني هستند كه اينترنت از آن ساخته شده است . خطوط استيجاري به معناي تماس ديجيتالي دائمي (WAN) بين دو سايت از طريق خط كرايه شده از يك شركت ارتباط از راه دور مي باشد . در اين روش هيـچ نيـازي بـه ارتـباط يك شـركت بـه ايـنترنت نمي باشد ، بلكه صرفاً مي بايست دو سايت را به يكديگر لينك نمود . حتي نيازي به اجراي TCP/IP هم نمي باشد . سايتهاي مرتبط كننده سيستمهاي Compaq يا DEC Open VMS احتمالاً سايتهاي DECnet ، Novell ، IPX/SPX يا IBM را بر روي خطوط استيجاري اجرا مي كنند . مفهوم پيشين اينترنت ، ايجاد شبكه اي از خطوط استيجاري موجود ميان مركز تحقيقات آمريكا و مركز آموزش آمريكا بود . بسته ها بدون پيروي از هيچ الگوي پيش تنظيم شده اي مي بايست به صورت خودكار در طول شبكه مسيريابي شوند ، چرا كه شبكه مي بايست از قابليت مطابقت با مشكلات برخوردار باشد . اين پروژه تحت نظارت شبكه آژانس پروژه هاي تحقيقات نظامي پيشرفته آمريكا (ARPA) قرار داشت لذا از اين شبكه تحت عنوان ARPANET ياد مي شد . بعدها پس از اينكه ” شبكه شبكه ها “ به بخش غير نظامي سپرده شد ، نام آن نيز به شبكه بين شبكه ها يا Internetwork Network تغيير يافت .


امروزه اجراي استخوان بندي اينترنت ، خود يك تجارت محسوب مي شود و حمل و نقل داده ها بر روي لينكهاي فيبر نوري با ظرفيت بالاي خريداري شده و اجراشده توسط شركتهاي از راه دور انجام مي گيرد .


تكنولوژي :

استفاده از خطوط استيجاري جهت دستيابي به اينترنت بدان معناست كه شما خطي را بين سايت خود و يك ISP خريداري كنيد . ISP خود در سطحي بالاتر و به روش خطوط استيجاري به يك تأمين كننده backbone متصل مي گردد . تكنولوژي حامل با توجه به فاصله ميان سايت و ISP و برخي ديگر از فاكتورها متفاوت مي باشد . لكن عموماً تماسها بر حسب پهناي باند قيمت گذاري و فروخته مي شود . و اين ارزيابي و فروش در كانالهاي Telcom – كانـال صـوتي منـفردي كه حـامل رمز گشايي سيگنال ديجيتالي با سرعت 8000 بيت در ثانيه مي باشد – صورت مي گيرد . از اين كانال به عنوان كانال Digital Signal Level 0 ( كانال سيگنال ديجيتالي 0 ) يا DS0 ياد مي شود كه حدود 64 كيلوبيت را منتقل مي كند . بنابراين خط استيجاري 64 كيلوبـيتي كه داراي سرعتي معادل ISDN مي باشد ، يك سطح پايه محسوب مي شود . با اين تفـاوت كـه بـر خلاف ISDN بـا هـيچ تأخير شماره گيري يا راه اندازي مواجه نمي شود ، ضمن آنكه به واسطه آزاد بودن هميشگي تماس ، از قابليت بيشترين پاسخگويي برخوردار است .تنظيم صورتحسـاب معمولاً بـه صـورت سـاليـانه انـجـام مي گيرد و شامل هزينه هاي فوق العاده اي همچون هزينه هاي ثبت نام حوزه نيز مي باشد .


اغلب شركتهاي ارتباط از راه دور جهت برآوردن نياز مشتريان پهناي بـانـدي بـيـش از 64 كيلو بيت ارائه مي دهند ، لذا خطوط استجاري 128 كيلوبيتي و 256 كيلوبيتي و نظير آن نيز در بازار ديده مي شود . ضمن آنكه ممكن است مقادير بالاتري نيز وجود داشته باشد . اكنون در سطح backbone ( استخوانبندي ) از كانالهاي شبكه بندي نوري همزمان (SONET) 51.84 مگابيتي استفاده مي شود كه خود اين كانالها جهت شكل دهي يك مجتمع بزرگتر با هم جمع مي شوند .


اين خط معمولاً به يك روتر متصل مي شود كه آن نيز به نوبه خود به شبكه متصل مي شود . در حاليكه از مودمهاي كابلي و لينكهاي DSL جهت كاربران خانگي و تهيه يك آدرس TCP/IP پويا استفاده مي شود ، از خطوط استيجاري عموماً در امور تجاري استفاده مي گردد . در اين حالت آدرسهاي TCP/IP ثابت با يك نام حوزه ثابت داده مي شود .


ورودي و خروجي :

يكي از ويژگيهاي اين تماس آن است كه به شركت اجازه اجراي سرورهاي اينترنتي خودش را مي دهد ، به عنوان مثال شركت فوق مي تواند سايت وب خود را ميزباني كند . اغلب ، اين كار به تأمين كننده ها واگذار مي شود ، لكن خود شركت نيز مي تواند سرور نامه داخلي را اجرا كند . اين امر يكي از تفاوتهاي عمده ميان تماسهاي خطوط استيجاري و تـماسهاي هميـشگي خـانـگي محــسوب مي شود . در مورد تماسهاي خانگي ، كاربران اجازه اجراي سرورهاي خود را ندارند و جهت جلوگيري از اين كار اغلب پورتهاي TCP/IP استـفاده شـده تـوسـط وب ، FTP و ديگر سـرورهـا را مي بندد .


البته به واسطه برقراري تماس آزاد ، كل شبكه در اختيار عموم قرار مي گيرد و به اين ترتيب مسئله خطرهاي امنيتي مطرح مي گردد . لذا يك firewall ميان روتر و شبكه قرار مي گيرد ، به اين ترتيب كه ماشينهاي سرويس گيرنده در طول شبكه قادر به دستيابي به منابع اينترنتي هستند ، لكن از بيرون قابل مشاهده نبوده و به اين ترتيب در مقابل حمله محفوظند .


شركتهايي كه سرويسهاي اينترنتي خود را ميزباني ميكنند – مثل سرورهاي email كه امكان دستيابي به كاركنان خارج از سايت را مي دهد يا وب سرور و سروهاي extranet – مي بايست از خارج قابل رؤيت و دسترسي باشند . جهت پشتيباني از اين اقدام ، مي بايست شبكه را به دو بخش تقسيم كرد : يك بخش قابل مشاهده عموم كه چه در داخل و چه در خارج قابل رؤيت است ، ويك بخش خصوصي كه كاملاً از اينترنت مخفي است .


اين تنظيمات نيازمند دو firewall متفاوت مي باشند ، يكي جهت پشتيباني شبكه خصوصي از يك شبكه عمومي لازم است و ديگري جهت پشتيباني شبكه عمومي از اينترنتي شدن كه سبب دسترسي محدود به ماشينها از طريق اينترنت مي شود . بـه ايـن زير شبكه مجزا ” منطقه غير نظامي DMZ “ گفته مي شود : منطقه اي كه مي بايست از حمله ايمن باشد ، لكن يك منطقه كاربر پسند محسوب نمي گردد و ماشينهاي آن كاملاً قابل اعتماد نيستند .


تكامل مورد نياز :

تماس شبكه اي با تماس دائمي اينترنتي ، كار ساده اي نيست و مي بايست به آن اهميت داد و زماني كه دسترسي خارجي به برخي منابع مورد نياز باشد ، مسئله پيچيده تر نيز مي شود . با توجه به اين كه يك Linux box كوچك به عنوان firewall شبكه محلي يك اداره كوچك بسنده مي كند و با توجه به اينكه دستيابي با عملكرد بالا براي اغلب كاربران مورد نياز است ، بر ضرورت وجود سوئيچها و firewall هاي اختصاصي با عملكرد بالا پي مي بريم . مجموع هزينه تنظيم چنين سيستمي به طور محسوسي بالاتر از قيمت خود خطوط استيجاري مي باشد .


تنظيم خطوط استيجاري ايمن : اتصال يك شبكه به اينترنت ، از طريق خطوط استجاري كاملاً غيرايمن مي باشد مگر اينكه مسيرياب ما داراي firewall هايي باشد .


تنظيم خطوط استيجاري غير ايمن : در پيكربندي اي با حداقل امنيت ، يك firewall بين اينترنت و شبكه خصوصي قرار مي گيرد .


تعدد انواع خطوط استيجاري ، حداكثر امكان انتخاب با هزيـنه هاي متفـاوت را براي كاربـران فراهم مي سازد . لذا كاربران مي بايست با توجه به نيازهاي آتي مبادرت به انتخاب اين خطوط نمايند .


در شبكه هاي بسيار ايمن ، ماشينهايي همچون email كه مي بايست در اينترنت نمايش داده شوند ، در زيرشبكه ديگري بين lan شركت و اينترنت قرار مي گيرند . به اين منطقه ، منـطقه غـير نظـامي گفتـه مي شود .


ماهواره

مكان يكي از موانع اصلي در دستيابي اغلب شركتها بـه سـرويسهاي پهناي بـانـد مـحـسوب مي گردد . تماسهاي ماهواره اي از مزيت مهمي برخوردارند و آن اينكه كاربران صرفاً با مجهز شدن به يك ديش دريافت كننده سيگنال قادرند به سرويسهاي پهناي باند با سرعت بارگيري بالا دست پيدا كنند . لكن داده هاي upload شده كماكان متكي بر خطوط تلفن استاندارد مي باشند ، چرا كه سرمايه گذاري بر ايستگاههاي uplink ماهواره اي مستلزم هزينه اي گزاف است . حال با توجه به اين اوصاف آيا ماهواره انتخاب مناسبي براي اغلب كاربران مي باشد يا خير ؟


لكن بايد يادآور شد كه استفاده از سيستم پهناي باند ماهواره اي به همين سادگيها هم كه فرض مي شود نبوده و صرفاً بـه اسـتفاده از ديـش و تمـاسهاي مـاهواره اي جـهت ارسال و دريافت داده هاي اينترنتي محدود نمي شود چرا كه هنوز هيچ استاندارد تعاملي دقيقي در بازار وجود ندارد .


با اين حال در آينده شاهد تغييراتي در اين روند خواهيم بود . با توجه به نظريه تحليگران ، بازار ماهواره از 200 ميليون دلار آمريكا در سال 1999 به 37 بيليون دلار تا سال 2008 افزايش مي يابد و شركتها جهت دستيابي به استانداردي آزاد در زمينه رابـط مـاهـواره اي مـشــتريان (CPSI) تــلاش مي كنند . اين امـر مشـتريان را از خـريد ديـش مـاهواره اي اخـتصاصي ، رمـزگشـا و ديـگر ابزار سخت افزاري از يك تأمين كننده خدمات خلاص كرده و سبب گسترش بازاري بالقوه مي گردد .


محدوديتها :

هم اكنون به سبب نحوه عملكرد و پيچيدگي تماسهاي ماهواره اي با اقبال گسترده اي روبرو نيستيم . به عنوان مثال ، در سيستمهاي اوليه همچون Hughes Electronics Direc PC و Sky Digital Open Services نيازمند برقراري دو تماس مي باشيم . يكي كابلهاي كواكسيال كه جهت دريافت داده به كار رفته و از ديش ماهواره تغذيه مي شوند ، و ديگري مودم جهت اتصال به ISP موجود . درخواست HTTP براي صفحه وب داراي يك ” كد تونل دهي “ ارائه شده توسط نرم افزار Direc PC مي باشد . اين كد سبب هدايت مجدد درخواست به مركز عملياتي شبكه DirecPC شده و پس از باز شدن كد تونل دهي ، درخواست به سايت مورد نظر ارسال شده و سپس داده بازگشتي به ماهواره و ديش كاربر ارسال مي گردد .


اين به معناي آن است كه ميزان تأخير سيستم بالاست و اين نه تنها به تأخير زماني در انتقال داده از ( به ) ماهواره ثابت – حدود 0.25 ثانيه براي 35000 كيلومتر – بلكه به ميزان ورودي كاربران كه حداكثر تا 56 كيلوبيت ميباشد نيز بر مي گردد . البته اين ارتباط نامتقارن جهت پيمايش در وب ، جايي كه ميزان اطلاعات داون لود شده بيش از داده هاي upload ( بارگذاري ) شده مي باشد مناسب به نظر مي رسد لكن به هنگام تماسهاي مستقيم مسئله تا حدودي متفاوت است .


لكن اغلب سيستمهاي كنوني همچون starband از تماسهاي كواكسيال چه براي داون لود كردن و چه upload كردن استفاده مي كنند . يكي از مزاياي اين روش ، افزايش سرعت مي باشد . به ترتيبي كه نرخ انتقال داده بارگذاري شده تا ميزان 150 كيلوبيت و نرخ بارگيري داده تا 500 كيلوبيت افزايش مي يابد . از ديگر مزاياي اين روش تنظيم دقيقتر ديش ماهواره و برخورداري از دو مدل تماس به كارتهاي pc مي باشد . سـرعت تـماس بـا تـوجه به سايت مورد نظر كاربـر و شـرايط جـوي متـغيرمي باشد ، لكن starband مدعي است كه حداقل سرعت بارگيري آن 150 كيلوبيت و متوسط سرعت upload آن 50كيلوبيت مي باشد .


طرف مخاطب starband كاربران خانگي و شركاي آمريكايي همچون Radio Shack و EchoStar مي باشند . مودم ماهواره از USB جهت اتصال به pc ميزبان استفاده مي كند و starband به طور رسمي از تماسهاي اترنتي استفاده نمي كند . لكن مي توان تماس دهنده هاي اترنتي در مودم را از طريق برداشتن آداپتور اضافي USB فعال نمود . در ضمن مي توان به يك روتر – معمولاً BEPSR11 يا BEPSR41 متصل شده و به اين ترتيب starband pc تبديل به gateway اي براي lan مي گردد . مسرياب ، مجهزبه ترجمه آدرس شبكه ( NAT) مي باشد كه اين قابليت سبب به اشتراك گذاري يك آدرس IP منفرد ميان 253 PC مي گردد . در ضمن داراي سرور DHCP جهت توزيع آدرسهاي فردي به ماشينهاي روي شبكه مي باشد .


به مانند DSL ، موارد مهم در ارتباطات ماهوره اي ، مسئله ” عدم تقارن “ ، و ” تأخير “ مي باشد . سرعت داون لود روش فوق الذكر ممكن است قابل توجه باشد لكن upload درخواستهاي http و ديگر داده ها كند تر بوده و فاصله محسوسي ميان صدور يك درخواست و انتقال داده از ديش وجود دارد . ضمناً ظرفيت ماهواره اي مشابه شبكه هاي كابلي مي باشد ، يعني استفاده تعداد زيادي كاربر از تعداد كمي فرستنده – گيرنده سبب كاهش سرعت تماس در ساعت اوج مصرف مي گردد


تماس پهناي باند ماهواره اي : گرچه تماسهاي ماهواره اي از سرعت داون لود بالايي برخوردارند لكن تماسهاي upload محدود به ارتباطات باند پايه مي باشد . پس از احضار سايتي از تأمين كننده خدمات ، اطلاعات به ايستگاه uplink رفته و داده ها به ديش دريافت كننده ارسال مي شوند .


اصطلاحات :

Bandwidth

1. اختلاف بين بالاترين و پايين ترين فركانسي كه يك سيستم ارتباطي آنالوگ مي تواند عبور دهد . به عنوان نمونه يك تلفن ، پهناي باند 3000 هرتز را تأمين مي كند كه اختلاف بيـن پاييـن ترين ( 300 هرتز ) و بالاترين (3300هرتز ) فركانسي است كه قادر به حمل آن مي باشد .


2. قابليت انتقال داده در يك سيستم ارتباطاتي ديجيتالي .


Baseband

مربوط به سيستمهاي ارتباطاتي كه درآن رسانه انتقال ( مانند يك سيم يا كابل فيبر نوري ) در يك زمان فقط يك پيغام واحد را به شكل ديجيتال حمل مي كند .


Baseband Network

نوعي شبكه محلي كه پيامها در آن به شكل ديجيتالي و روي يك كانال انتقال انفرادي ميان ماشينهاي متصل توسط كابل مسي ياكابل زوج سيمي حمل مي شود . ماشينهاي موجود روي شبكه باند پايه فقط زماني كه كانال شلوغ نباشد انتقال اطلاعات مي دهند ، اگرچه با استفاده از تكنيكي به نام two-division multiplexing مي توان اشتراك كانالها را عملي نمود . هر پيام روي شبكه باند پايه ، به صورت يك بسته اطلاعاتي حركت مي كند كه شامل اطلاعاتي است درباره ماشينهاي مبدأ و مقصد ونيز داده هاي پيام . شبكه هاي باند پايه در فواصل كوتاه و با سرعت حدود 50 كيلوبيت در هر ثانيه تا 16 مگابيت در هر ثانيه عمل مي كنند . اما دريافت ، تأييد و تبديل يك پيام سبب افزايش زمان واقعي شده و ظرفيت انتقال شبكه را كاهش مي دهد . حداكثر فاصله پيشنهادي براي چين شبكه اي حدود 2 مايل است كه اگر شبكه خيلي سنگين استفاده شود ، اين فاصله بايد كمتر باشد .


Broadband

مربوط به سيستمهاي ارتباطاتي كه در آن وسيله انتقال ( مانند سيم يا كابل فيبرنوري ) چندين پيام را در آن واحد حمل مي كند و هر پيام روي حمل كننده خاص خود توسط مودمها ميزان مي شود . ارتباطات باند پهن در شبكه هاي گسترده پيدا مي شود .


Broadband Network

يك شبكه محلي كه انتقالات روي آن به صورت سيگنالهاي فركانس راديويي روي كانالهاي داخل باند و خارج باند حركت مي كنند . ايستگاههاي چنين شبكه اي توسط كابل مسي يا كابل فيبر نوري مرتبط مي شوند كه قادرند داده ، صدا و تصوير را به طور همزمان روي چندين كانال انتقال كه توسط فركانس متمايز شده اند ، حمل نمايد . اين شبكه توانايي عمليات با سرعت زياد ( 20 مگابيت يا بيشتر ) را دارد ، اما بسيار گرانتر از يك شبكه باند پايه بوده و نصب آن نيز بسيار مشكل است . چنين شبكه اي بر اساس همان فناوري است كه توسط تلويزيون كابلي (CATV) استفاده مي شود .


ISP: Internet Service Provider

شركتي كه سرويسهاي اتصال اينترنت به كاربران ، شركتها و سازمانهاي ديگر را فراهم مي آورد . برخي ISP ها شركتهاي بزرگ ملي و بين المللي هستند كه در بسياري از مكانها دسترسي به اينترنت را ممكن مي سازند ، در حالي كه ديگران فقط به يك مكان يا منطقه خاص محدود هستند .


Local Loop

ارتباطي تلفني كه از محل تعهد كننده تا مركز تلفن محلي برقرار مي شود .


Cable

مجموعه اي از سيمهاي پيچيده شده داخل يك لاستيك محافظ كه براي ارتباط دادن وسايل جانبي به كامپيوتر استفاده شود . ماوس ، صفحه كليد و چاپگر ممكن است توسط كابلها بـه كامپيوتر متـصل شوند . كابلهاي چاپگر به طور معمول يك مسير سريال يا موازي براي انتقال داده دارند .


Coaxial Cable

يك كابل دو سيمي متشكل از يك سيم مركزي كه داخل يك روكش استوانه اي قرار مي گيرد . اين روكش ، به طور معمول سيمهاي بافته شده اي هستند كه نسبت به سيم مركزي عايق بندي شده اند . اين روكش مانع تأثير اختلالات پتانسيلي روي سيگنال عبوري در سيم مركزي مي شود .


Ethernet

استاندارد IEEE 802.3 براي اتصال شبكه ها . اترنت ازيك توپولوژي گذرگاهي يا ستاره اي استفاده كرد و به روش دستيابي CSMA/CD متكي است تا ترافيك خط ارتباطات را منظم كنند . گروههاي شبكه اي توسط كابل كواكسيال ، كابل فيبر نوري يا زوج سيم به همديگر متصل هستند . داده در چهارچوبهايي با طول متغير كه داراي اطلاعات تحويل و كنترل هستند انتقال مي يابد . هر يك از اين چهارچوبها تا 1500 بايت داده را در خود جاي ميدهند . با استاندارد اترنت شرايط انتقال باند پايه 10 مگابيت در ثانيه تأمين مي شود .


Ethernet /802.3

استاندارد IEEE براي انتقالهاي 10 يا 100 ميليون بيت در ثانيه در شبكه اترنت . اين استاندارد ، هم ويژگيهاي سخت افزار و هم ساختار بسته اطلاعاتي را تعريف مي كند .


Backbone

1.يك شبكه از انتقالات ارتباطاتي كه ترافيك عمده بين شبكه هاي كوچكتر را تأمين مي كند . استخوان بنديهاي اينترنت شامل تأمين كننده ارتباطات مانند sprint و MCI قادرند با استفاده از مايكروويو و خطوط اختصاصي ، هزاران مايل مسافت را پوشش دهند .


2. سيمهايي كه عمده ارتباطات داخل يك شبكه را حمل مي كنند . در شبكه هاي محلي ، استخوانبندي ممكن است يك گذرگاه باشد .


Fiber Optics

ژفناوري انتقال پرتوهاي نوري در طول فيبرهاي نوري . يك پرتو نور مانند پرتو ليزري مي تواند جهت حمل اطلاعات ، تلفيق شود . از آنجا كه نور در تشعشع مغناطيسي داريا فركانس بالاتري نسبت به ساير انواع تشعشعات مانند امواج راديويي است يك كانال فيبر نوري مي تواند اطلاعات بيشتري را نسبت به ابزارهاي مخابراتي ديگر حمل كند . فيبرهاي نوري ، رشته هاي باريكي از شيشه يا ساير مواد شفاف هستند كه دهها يا صدها رشته از آنها مي توانند درون يك كابل قرارگيرند . فيبرهاي نوري اساساً در برابر تداخلهاي الكترو مغناطيسي ايمن هستند .


Down stream

جهتي كه در آن يك تغذيه خبري براي يك گروه خبري از يك سرويس دهنده خبري به سرويس دهنده بعدي عبور مي كند .


Cable Modem

مودمي كه داده را از راه يك شبكه تلويزيوني كابل مسي به جاي خطوط تلفن ، ارسال و دريافت مي كند . مودمهاي كابلي كه سرعت 500 كيلو بيت در هر ثانيه داشته باشند به طور معمول مي توانند داده را سريعتر از مودمهاي رايج انتقال دهند .


IEEE 802 Standards

مجموعه اي از استانداردهاي IEEE كه روشهاي دستيابي و كنترل به شبكه محلي را تعريف مي كنند . اين استانداردها به لايه هاي فيزيكي و ارتباط داده مدل OSI مربوط مي شوند ، اما لايه ارتباط داده را به دو لايه فرعي تقسيم مي كنند . لايه فرعي كنترل ارتباط منطقي(LLC) تمام استانداردهاي IEEE802 اعمال شده و اتصالات ايستگاه به ايستگاه ، توليد قابهاي پيـام و كنـترل خـطا را تـحت پـوشـش قـرار مي دهد . لايه فرعي كنترل دسترسي به رسانه (MAC) با دستيابي به شبكه و تشخيص تصادم سرو كار داشته و از يك استاندارد IEEE802 به ديگري متفاوت مي باشد . IE802.3 براي شبكه هاي گذرگاهي كه CSMA/CD را به كار مي برند استفاده مي شود . اين استاندارد ، هم از باند پايه و هم از باند پهن استفاده مي كند ، طوري كه نسخه باند پايه آن مبتني بر استاندارد اترنت مي باشد . IEEE802.4 براي شبكه هاي گذرگاهي به كار مي رود كه از عبور علامت (token) استفاده مي كنند ، و IEEE802.5 براي شبكه هاي حلقه اي به كار ميروند كه از عبور علامت استفاده مي كنند . همچنين IEEE802.6 يك استاندارد در حال ظهور است و براي شبكه هايي به كار مي رود كه داده ، صوت و تصوير را در فواصلي بيش از 50 كيلومتر انتقال مي دهند .


ITU : International Telecommunication Union

سازمان بين دولتي كه با درنظرگرفتن سيستمهاي تلفني و ارتباطات داده اي مسئول ارائه توصيه ها و استاندارد براي سازمانهاي ارتباطات راه دور عمومي يا خصوصي مي باشد . ITU در سال 1865 تأسيس شد و درسال 1947 نماينده سازمان ملل گشت . پيشتر ITU با نام CCIT شناخته مي شد و از سال 1993 به ITU تغيير نام داد .


QAM: Quadrature Amplitude Modulation

در مخابرات ، يك روش به رمز درآوردن است كه تلفيق دامنه و تلفيق فاز را با هم تركيب كرده تا مجموعه نقاط سيگنالي را ايجاد نمايد كه هر يك از آنها تركيب ويژه اي از بيتها را نشان مي دهند كه مي توانند با يك حالت ممكن مشخص گردند .


USB: Universal Serial Bus

گذرگاه سري با پهناي باند 1.5 مگابيت در ثانيه براي اتصال تجهيزات جانبي به كامپيوترهاي ريز . USB مي تواند حداكثر 127 وسيله جانبي مانند گرداننده هاي CD-ROM خارجي ، چاپگرها ، مودمها و ماوس و صفحه كليد را به سيستم متصل كند . به همين منظور USB از اتصال قوي و جريان داده اي چندگانه پشتيباني مي كند .


DHCP: Dynamic Host Configuration Protocol

يك پروتكل TCP/IP كه به شبكه مرتبط شده به اينترنت اجازه مي دهد تا آدرس موقتي IP را به يك ميزبان نسبت دهد . هر گاه كه ميزبان با شبكه مرتبط شود اين انتساب به طور خودكار انجام مي گيرد .


Firewall

سيستم امنيتي براي محافظت از شبكه يك سازمان در مقابل تهديدهاي خارجي . اين تهديدها از ناحيه مهاجمان كامپيوتري يك شبكه ديگر مانند اينترنت بروز مي كند . ديوار آتش موجب مي شود كه كامپيوترهاي شبكه يك سازمان نتوانند به طور مستقيم با كامپيوترهاي شبكه ديگر و برعكس ارتباط برقرار كنند . به جاي آن ، تمام ارتباطات از طريق يك سرويس دهنده واسط در بيرون از سازمان صورت مي گيرد . اين سرويس دهنده واسط مشخص مي كند كه آيا پيامي از داخل سازمان به بيرون ارسال شود و فايلي وارد شبكه سازمان گردد يا خير .


Gateway

دستگاهي كه شبكه ها را به كارگيري پروتكلهاي ارتباطاتي گوناگون به همديگر متصل مي كند تا اطلاعات از يكي به ديگري عبور كند . اين دستگاه ارتباطاتي ، هم اطلاعات را منتقل مي كند و هم آن را به شكل سازگار با پروتكلهاي مورد استفاده شبكه گيرنده تبديل مي كند .


NAT: Network Address Translation

به فرآيند تبديل بين آدرسهاي IP كه در داخل يك شبكه اينترنت يا ديگر شبكه خصوصي به كار مي رود و آدرسهاي IP اينترنت گفته مي شود . اين روش كمك مي كند تا از مقدار زيادي آدرس در داخل دامنه ناقص ، بدون كاستن از تعداد محدودي از آدرسهاي عددي موجود IP اينترنت استفاده كنيم.


Router

دستگاه ميانجي در شبكه مخابراتي كه درتحويل پيغامها نقش اساس دارد . در يك شبكه كه كامپيوترهاي زيادي در ارتباط با آن قراردارند ، مسيرياب ، پيغامهاي منتقل شده را دريافت مي كند و آنها را به مقصد مربوطه در كاراترين مسيرموجود منتقل مي كند . در مجموعه شبكه محلي متصل به هم با استفاده از همين قرارداد مخابراتي ، مسيرياب به صورت تقريباً متفاوتي بين شبكه هاي محلي عمل مي كند و امكان انتقال پيامها را از يك شبكه به شبكه ديگر فراهم مي كند .


Hub

در يك شبكه ، ابزاري براي اتصال خطوط ارتباطاتي در يك محل مركزي . اين وسيله ، يك اتصال عمومي به تمام دستگاههاي شبكه به وجود مي آورد .


DSL: Digital Signal Processor

يك مدار مجتمع طراحي شده براي پردازش بسيار سريع داده و استفاده شده در صوت ، ارتباطات ، پردازش تصوير و ساير كاربردهاي كسب و كنترل داده .


ISDN: Integrated Service Digital Network

شبكه ارتباطاتي ديجيتالي و جهاني كه از سرويسهي تلفني موجود نشأت گرفته شد . هدف ISDN جايگزين كردن شبكه تلفني امروزي كه نيازمند تبديلات ديجيتال به آنالوگ مي باشد به تسهيلاتي كه كاملاً به سوئيچينگ و انتقال ديجيتالي اختصاص دارند . اين تسهيلات آنقدر پيشرفته هستند كه بتوانند جايگزين اشكال گوناگون داده آنالوگ شوند . ISDN در دو نوع كانال ارتباطي عـمده تعـبيه شده است : كانال B كه داده را با نرخ 64 كيلوبيت در ثانيه و يك كانال D كه اطلاعات كنترلي را با سرعت 16 يا 64 كيلوبيت در ثانيه حمل مي كند . كامپيوترها و دستگاههاي ديگر ، از طريق رابطهاي استاندارد به ISDN متصل مي شوند . وقتي ISDN به طور كامل پياده سازي شود ، انتظار مي رود كه ارتباطات سريعتر و گسترده تري را براي كاربران تأمين كند .


DMT: Discrete Multi Tone

در ارتباطات راه دور ، نوعي فناوري كه از پردازنده هاي سيگنال ديجيتالي استفاده مي كند تا پهناي باند موجود را به تعدادي از كانالهاي فرعي تقسيم كند و امكان حمل 6 مگابيت در ثانيه داده روي يك سيم تابيده شده مسي را فراهم مي سازد .


ADSL: Asymetric Digital Subscriber Line

فناوري و ابزاري كه امكان ارتباطات ديجيتالي با سرعت زياد ( شامل سيگنالهاي ويدئويي ) را روي يك خط تلفن با كابل سيمي دو تايي با سرعتهايي تا 9 مگابيت در هر ثانيه جريان سرازيري ( روبه مشتري ) و تا 800 كيلوبيت در هرثانيه جريان بالاريزي را به وجود مي آورند .


Uplink

پيوند ارتباطي از ايستگاه زميني به ماهواره ارتباطي .


Internet Backbone

يكي از چندين شبكه سرعت بالا كه بسياري از شبكه هاي محلي و منطقه اي را به هم متصل كرده است . اين اتصال با حداقل يك نقطه اتصال صورت گرفته ، به طوريكه شبكه سرعت بالاي مذكور دراين نقطه مي تواند بسته هاي اطلاعاتي را با شبكه هاي ديگر اينترنت تبادل كند . اين شبكه سرعت بالا مراكزمحاسباتي قدرتمندي را كه بنياد ملي علوم (NSF) اجرا مي كند به هم متصل مي نمايد . امروزه تأمين كنندگان گوناگون شبكه اينترنت داراي شبكه سرعت بالاي خاص خود هستند ، به طوري كه شبكه سرعت بالاي مراكز قدرتمند محاسباتي مستقل از شبكه سرعت بالاي تأمين كنندگان تجاري اينترنت مانند MCI و Sprint مي باشند .


Linux

نسخه اي از هسته Unix System V release 30 كه براي كامپيوترهاي شخصي 8038b و ميكروپروسسورهاي بالاتر طراحي شده و توسط دانشمند سوئدي Linus Torvalds و همكاري ديگر دانشمندان كامپيوتر ابداع شده است . توزيع linux به همراه كد برنامه آن از طريق BBS و اينترنت آزاد اعلام شده است . با وجود اين برخي شركتهاي كامپيوتري آن را به عنوان قسمتي از بسته نرم افزاري تجاري به همراه برنامه هاي كاربردي سازگار با linux توزيع مي كنند . هسته linux با برنامه كاربردي GNU كار مي كند كه توسط free software foundation ايجاد شده و هيچ هسته اي توليد نمي كند .


BSD: Berkeley Software Distribution Unix

يك نسخه unix توسعه يافته در دانشگاه كاليفرنيا واقع در بركلي كه تواناييهاي اضافي مانند شبكه بندي ، پشتيباني از وسايل جانبي اضافي مانند شبكه بندي ، پشتيباني از وسايل جانبي اضافي و استفاده از نام فايلهاي بسط يافته را ارائه داده است . اين نسخه موجب پذيرش گسترده unix و سبب تشويق مؤسسات آكادميك براي پيوستن به اينترنت شد . امروزه اين نرم افزار در حال توسعـه تـوسط شركت طراحي نرم افزار بركلي است .


ISDN TA: ISDN Terminal Adapter

رابط سخت افزاري ميان يك كامپيوتر و يك خط ISDN .


PBX: Private Branch Exchange

سيستم تلفن خودكاري كه كاربران يك سازمان را قادر مي سازد بدون استفاده از شبكه تلفن همگاني با يكديگر تماس بگيرند . كاربران مي توانند با شماره هاي بيرون نيز تماس برقرار كنند .


BRI: Basic Rate Interface

يك سرويس اشتراك دهي ISDN كه از دو كانال B (64 كيلوبيت در هر ثانيه ) و يك كانال D ( 64 كيلوبيت در هر ثانيه ) براي انتقال سيگنالهاي صدا ، ويدئو و داده استفاده ميكند .


Call

1 . برقراري ارتباط از طريق يك شبكه ارتباط راه دور .


2. انتقال اجراي برنامه به قسمتي از برنامه ( معمولاً يك روتين فرعي ) در حالي كه اطلاعات ضروري حفظ مي شود تا به اجرا امكان بازگشت به نقطه فراخواننده را بعد از تكميل شدن اجرا در قسمت مربوطه بدهد . برخي زبانها مثل فرترن يك عبارت call صريح دارند . زبانهاي ديگر مانند c و پاسكال هنگام ظاهر شدن نام يك رويه يا تابع ، عمل فراخواني را انجام مي دهند . در زبان اسمبلي نامهاي مختلفي براي يك دستور call وجود دارد . وقتي يك روتين فرعي فراخواني در هر زباني اتفاق مي افتد ،يك يا چند مقدار به نام آرگومان يا پارامتر به روتين فرعي عبور داده مي شود ، كه بعد مي تواند از اين مقادير استفاده كرده و گاهي آن را اصلاح نمايد .


VPN: Virtual Private Network

1. مجموعه اي از گره ها روي شبكه عمومي ، مانند اينترنت كه با استفاده از تكنولوژي رمزنگاري با هم ارتباط برقرار مي كنند ، طوري كه پيغامهاي آنها در برخورد با يكديگر در امان مانده و اگر گره ها توسط خصوط خصوصي با هم ارتباط داشته باشند ، براي كاربران غيرمجاز قابل درك است .


2. شبكه گسترده اي كه مدارهاي مجازي دائم روي يك شبكه ديگر ، به ويژه شبكه اي كه از تكنولوژيهايي مانند ATM يا رله قاب استفاده مي كنند ، ايجاد مي نمايد .


Leased line or Dedicated Line

كانال ارتباطي كه به طور دائمي دو يا چند مكان را به هم مرتبط مي كند . خطوط اختصاصي معمولاً خطوط خصوصي يا استيجاري هستند ، نه عمومي . خطوط T1 كه توسط بيشتر سازمانها براي ارتباط با اينترنت استفاده مي شوند نمونه اي از خطوط اختصاصي هستند .


SNA: System Network Architecture

يك چارچوب ارتباطي با كاربرد زياد كه توسط شركت IBM براي تعريف عمليات شبكه اي و تعيين استانداردهايي است تا كامپيوترها را قادر سازند اطلاعات را مبادله يا پردازش كنند .


ARPANET

يك شبكه گسترده كه دهه 1960 توسط آژانس تحقيقات و پروژه هاي پيشرفته وزارت دفاع ايالات متحده براي تبادل آزاد اطلاعات بين دانشگاهها و مؤسسات تحقيقاتي ايجاد شد ، اگرچه ارتش نيز از اين شبكه براي ارتباطات خود استفاده مي كرد . در دهه 1980 ، MILNET يك شبكه جداگانه از درون ARPANET براي كاربردهاي نظامي بيرون آمد . اينترنت از تكامل شبكه ARPANET حاصل شده است .


PCM: Pulse Code Modulation

روشي در به رمز آوردن اطلاعات به طور سيگنال كه در اثر تغيير دامنه ارتفاع پالس انجام مي شود . برخلاف تلفيق دامنه پالس (PAM) كه در آن دامنه پالس مي تواند به صورت پيوسته تغيير كند ، تلفيق كد پالس دامنه هاي پالس را تا حد مقادير از پيش تعريف شده اي محدود مي كند . از آنجا كه سيگنال به صورت گسسته يا رقمي است و نه به صورت قياسي ، تلفيق كد پالس داراي اغتشاش بيشتري از PAM است .


Digital Signal

يك سيگنال مانند آنچه بين يا داخل كامپيوترها منتقل مي شود كه در آن اطلاعات به شكل منفصل مانند ولتاژهاي زياد و كم معرفي مي شوند . اما سيگنال آنالوگ با نوسان سطوح در يك جريان پيوسته معرفي مي شود .


SONET : Synchronous Optical Network

دسته اي از استانداردهاي مخابرات فيبري كه اجازه انتقال اطلاعات را با سرعت بسيار زياد مي دهد ( از 51.84 ميليون بيت در ثانيه تا 2.48 مگابيت در ثانيه ) .


FTP : File Transfer Porotocol

قرار دادن و برداشتن فايلها از سيستمهاي كامپيوتري راه دور از طريق FTP متعلق به اينترنت . كاربر نيازمند يك FTP است تا فايلها را به سيستم راه دور كه بايد يك server client FTP داشته باشد منتقل كند . كاربر نيز به ايجاد يك حساب در سيستم راه دور براي فايلهاي FTP نيازمند است ، اگرچه بسياري از سايتهاي FTP استفاده از FTP بي نام را به كاربر اجازه مي دهند .


Communication Satellite

ماهواره قرار گرفته در مداري كه نسبت به زمين وضعيت ثابتي دارد و به عنوان يك ايستگاه تقويت مايكروويو عمل مي كند . اين ماهواره ، سيگنالهاي ارسال شده از يك ايستگاه زميني را دريافت كرده ، آنها را تقويت كرده و با يك فركانس ديگر دوباره به ايستگاه زميني ديگري ارسال مي كند . ماهواره هاي ارتباطاتي كه پيش از اين براي سيگنالهاي تلويزيوني وتلفني استفاده مي شدند ، امروزه براي انتقالات بسيار داده كامپيوتري نيز به كار مي روند . اما دو عاملي كه كاربرد ماهواره با كامپيوتر را تحت تأثير قرار مي دهند عبارتند از تأخير انتشار و موارد امنيتي .


Down Load

در ارتباطات ، انتقال يك كپي فايل از كامپيوتري دوردست به يك كامپيوتر درخواست كننده از طريق مودم يا شبكه .

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها