0

اندر احوالات آی تی در دوم اسفند

 
mahdizakeri
mahdizakeri
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 530
محل سکونت : تهران

پاسخ به:اندر احوالات آی تی در دوم اسفند
جمعه 2 اسفند 1387  1:45 PM

طبق سياست‌هاي كلي تبيين شده‌ي برنامه پنجم توسعه، 20 درصد از درآمدهاي حاصل از نفت بايد در صندوقي برود تا از آن براي زيرساخت‌هاي كشور استفاده شود كه اگر اين موضوع در قانون به درستي تنظيم ‌شود مي‌توان گفت كه كشور نجات خواهد يافت.

صابر فيضي ـ مديرعامل شركت مخابرات ايران ـ در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تصريح كرد: آن چه كه بايد در برنامه‌ي پنجم به آن توجه شود دو نكته‌اي است كه مقام معظم رهبري نيز به آن تاكيد و اشاره داشتند؛ بحث انطباق آن با چشم‌انداز 20 ساله نظام و بحث دوم مطابقت با اصل 44 قانون اساسي و يكسري موارد ديگري است كه مقام معظم رهبري به آن اشاره كردند و طبيعتا اگر به اين موارد توجه و رعايت شود به نتيجه خواهد رسيد.

او با اشاره به متن كامل سياست‌هاي كلي برنامه پنجم توسعه كه از سوي مقام معظم رهبري در نامه‌اي به رئيس جمهور ابلاغ شد، نداشتن وابستگي به نفت را از موارد مهم و قابل توجهي برشمرد كه در اين سياست‌ها به آن اشاره شده و اظهار كرد: تطبيق قانون برنامه با اصول سياست‌هاي اصل 44 از ديگر موارد قابل تاكيد بود و يك مورد جالب كه رسما در اين برنامه بوده و برنامه‌ چهارم فاقد آن بود، موضوع پدافند غيرعامل بود كه اين بحث هنوز براي بسياري جا نيفتاده است.

مدير عامل شركت مخابرات ايران اظهار كرد: اگر آنچه كه در برنامه‌ پنجم توسعه پيش‌بيني مي‌شود مطابق با اصل 44 قانون اساسي نباشد اقتصاد كشور دچار مشكل مي‌شود.

او اظهار كرد: طبيعي است كاري كه در برنامه‌ پنجم توسعه‌ در ايران اتفاق خواهد افتاد، پيش‌بيني بستر براي سرويس‌هاي ارزش افزوده‌اي است كه بايد خود مخابرات و ساير سرويس‌دهندگان بتوانند سرويس‌هاي ارزش افزوده را در شبكه داشته باشد و فعال شدن سرويس‌هاي ارزش افزوده به تجهيزات جديد و تغيير در تكنولوژي‌ها مثل NGN، سوئيچ‌هاي مبتني بر IP و يا ارتباطات فيبر خانگي نيازمند است.

وي در ادامه بحث پايداري و SLA را يكي از موضوعات مهم و قابل توجه دانست كه بايد در برنامه‌ پنجم توسعه به آن بيش از پيش توجه شود و اظهار كرد: امنيت شبكه‌هاي ارتباطي و اطمينان از پايداري از موارد مهمي محسوب مي‌شود كه بايد به آن توجه و سرمايه‌گذاري‌هاي لازم برروي آن انجام شود و از طرفي كسب دانش و فن‌آوري‌هاي نو و نرم‌افزارهاي پيشرفته نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي توسعه‌ علوم و فن‌آوري‌هاي مرتبط با حفظ امنيت سامانه‌هاي اطلاعاتي و ارتباطي به منظور صيانت از فضاي تبادل اطلاعات و تقويت فني براي مقابله با تخلفات در فضاهاي رايانه‌يي و صيانت از حريم فردي و عمومي را از نكات مهمي برشمرد كه در برنامه‌ پنجم توسعه عنوان شده و بسيار حساس و قابل توجه محسوب مي‌شوند.

فيضي همچنين به موضوع ارتقاء سطح حفاظت از اطلاعات رايانه‌يي تاكيد و تصريح كرد: به روز شدن تكنولوژي‌هاي موجود و سرمايه‌گذاري و توجه و در نهايت جمع‌بندي مناسب، بسيار راهگشا بوده و در اين برنامه جايگاه مهمي را به خود اختصاص داده است.

او با بيان اين ‌كه ما از ابتدا بحث برنامه مدون را داشتيم و برنامه‌هاي سالانه‌اي كه تنظيم مي‌شد بر اساس برنامه‌ چهارم بود، گفت: درمورد بحث تلفن ثابت در برنامه گفته شده بود كه ضريب نفوذ تلفن 50 درصد و يا به روز باشد كه اين بحث بيش‌تر در شهرها مطرح و از ابتداي سال جاري در تمام شهرها به روز شد و تقريبا در حال حاضر در كليه شهرها متقاضي در اين زمينه نداريم و اگر كسي متقاضي تلفن ثابت بوده و نتواند دريافت كند مي‌تواند شكايت خود را مطرح كند.

وي ادامه داد: در مورد روستاها در قانون برنامه چهارم گفته شده كه تا پايان برنامه 75 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار يا 100 نفر بايد داراي تلفن خانگي شوند كه در حال حاضر ما اين موضوع را به 100 روستاهاي بالاي 20 خانوار رسانديم و مي‌توان گفت كه در حال حاضر از 30 استان كشور ما در 19 استان به 100 درصد روستاهاي بالاي 20 خانوار تلفن خانگي داديم كه معني آن اين است كه از برنامه جلوتريم.

به گفته‌ مديرعامل شركت مخابرات ايران در بخش تلفن ثابت از آنچه كه در برنامه پيش‌بيني شده بود يك سال جلوترهستيم و تعهدات خود را زودتر از برنامه به اتمام رسانديم.

فيضي در مورد تلفن همراه و پيش‌بيني‌هايي كه در اين زمينه در برنامه چهارم توسعه صورت گرفته بود، اظهار كرد: كل دايري كه در برنامه‌ چهارم در حوزه‌ تلفن همراه براي مخابرات ايران پيش‌بيني شده بود، شش ميليون شماره بود كه ما بر اساس آن ضريب نفوذ را تنظيم كرديم، در حالي كه اگر پايان برنامه را هفت ميليون شماره ببينيم و بخواهيم وضعيت امروز را مقايسه كنيم بايد گفت كه ما بيش از 27 ميليون سيم‌كارت واگذار كرده و دايري داريم يعني مطمئنيم حداقل 3 برابر برنامه‌ چهارم كار كرديم و اين در حالي است كه هنوز يك سال از برنامه باقي مانده است.

او در ادامه با اشاره به موضوع ديتاي كشور و پيش‌بيني‌هايي كه در برنامه‌ چهارم براي آن در نظر گرفته شده بود يادآور شد: در بحث ديتاي كشور بسترسازي براي برقراري ارتباط اينترنت مناسب آماده كرديم و با توجه به اين كه در سه سال اول برنامه چهارم، يعني تا ابتداي سال جاري از واگذاري اينترنت به روش ‌ADSL منع بوديم و بخش خصوصي بايد اين كار را انجام مي‌داد و از ابتداي سال جاري به ما اجازه داده شد كه در اين مورد سرمايه‌گذاري كنيم، بنابراين بر اساس آنچه كه در برنامه پيش‌بيني شده بود كار نصب و راه‌اندازي را‌ آغاز كرديم و از شروع كارمان از 17 هزار شعبه بانكي در كشور به 16 هزار شعبه ارتباط داديم و اكثر موسسات مالي و اعتباري نيز از ما سرويس مي‌گيرند.

وي با بيان اين كه براي تمام دانشگاه‌ها ارتباط مناسبي برقرار كرديم و در حال حاضر اكثر دانشگاه‌هاي بزرگ و دانشگاه‌هايي كه در شهرهاي بزرگ هستند را با فيبر نوري متصل كرديم تصريح كرد: همچنين نياز ساير دانشگاه‌هايي كه تقاضاي پهناي باند داشتند برايشان تامين كرديم.

مدير عامل شركت مخابرات ايران با بيان اين كه پهناي باندي كه وارد كشور مي‌شود حدودا سه برابر شده است گفت: اما ارائه دهندگان سرويس كه بايد از اين بستر استفاده كنند مانند سازمان‌هاي دولتي كه بايد كارهايشان را الكترونيكي كنند به اين كار اقدام نكردند.

وي با اشاره به بحث تلفن همگاني گفت: اين موضوع نسبت به برنامه كمتر است زيرا در برنامه به ازاي هر 2 هزار نفر يك تلفن همگاني درنظر گرفته شده است اما در حال حاضر براي هر 2800 نفر يك تلفن همگاني داريم اما هر جا احساس كنيم تلفن همگاني نياز است سريعا اقدام مي‌كنيم؛ به‌عنوان مثال در هر محلي كه تلفن همگاني مشتري زيادي داشته باشد تعداد آن‌ها را در آن محل افزايش مي‌دهيم.

فيضي با بيان اين كه بستر ما در زمينه ارتباطات و مخابرات آماده هر سرويس‌دهي است گفت: اگر احيانا در برنامه‌ پنجم موردي ديده شود كه در مخابرات و ارتباطات كشور نباشد به محض اين كه پيش‌بيني شد قابل آماده‌سازي است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها