كار با فرم ها - بخش سوم
چهارشنبه 10 آذر 1389 7:35 AM
براي درست کردن انتخاب چند گزينه اي checkboxes بايد type=”checkbox” قرار دهيم . براي مواقعي که ما ميخواهيم بيننده يک يا چند گزينه را انتخاب کند از آن استفاده ميکنيم. براي هر گزينه در اين قسمت بايد يکبار اين کد را نوشت و اگر ميخواهيد به صورت پيش فرض يک گزينه تيک خورده باشد بايد کلمه checked را به تگ اضافه کنيد:
براي انتخاب تک گزينه اي از type=”radio” استفاده ميشود و به آنها radio button ميگويند ، در مواردي کاربرد دارد که کاربر حق انتخاب يک گزينه را دارد.
Item 01 Item 02 Item 03 Item 04
يکي ديگر از اجزاي فرم، ليستهاي انتخابي است که در مرورگر بشکل ليستهاي پايين آمدني (drop-down list) ظاهر ميشوند. با تگ <select> آغاز ميشود و براي هر گزينه داخل اين ليست بايد تگ <option> را بنويسيد و در انتهاي آنها تگ پايان دهنده اين ليست يعني </select> را مينويسيم. در ليست ساخته شده، بيننده و کاربر ميتواند يک گزينه را انتخاب کند ولي اگر خصوصيت multiple را به تگ <select> اضافه کنيد، کاربر ميتواند با پايين نگه داشتن دکمه هاي Ctrl يا Shift بر روي کيبورد، چند گزينه را از آن ليست بطور همزمان انتخاب کند.
تگ select داراي خصوصيت size هم ميباشد که اگر آنرا برابر با عدد يک قرار دهيم بصورت زير ظاهر ميشود که در اين حالت بهتر است خصوصيت multiple را حذف کنيد. بصورت پيش فرض اولين گزينه در ليست نمايان ميشود ولي اگر خصوصيت selected را به يکي ديگراز تگهاي option اضافه کنيد، در مرورگر آن گزينه نمايش داده ميشود.
بمنظور مرتب کردن و نظم دادن به اجزاي داخل يک فرم ميتوان از تگ<fieldset> در ابتداي کد يکي از اجزاي مورد نظراستفاده کرد و در انتهاي همان کد تگ </fieldset> را نوشت که با اين تگ يک کادر مستطيل نازک دور آن درست خواهد شد و اجزاي يک فرم را از هم جدا خواهد کرد. شما حتي ميتوانيد براي آن قسمت يک اسم بگذاريد که در بالاي آن کادر در مرورگر نمايان ميشود که براي اين کار بعد از تگ <fieldset> بايد تگ <legend> NAME </legend> را بکار برد که هر اسمي را ميتوانيد بجاي کلمه NAME بکار بريد.