0

چه کنیم تا کودک امروز کودک‌آزار فردا نباشد

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

چه کنیم تا کودک امروز کودک‌آزار فردا نباشد
شنبه 13 مهر 1392  12:30 PM

از آنجایی که یکی از مهمترین عوامل شکل‌گیری پدوفیلی یا بچه‌بازی که در بسیاری از موارد به کودک آزاری منجر می‌شود، تجربه مورد تعرض قرار گرفتن در دوره کودکی است، بنابراین بهتر است والدین بدانند که با انجام چه توصیه‌هایی می‌توانند جلوی مشکلات جنسی کودکشان را بگیرند.


به گزارش نامه، متاسفانه هیچ‌گاه نمی‌توان به طور مشخص آماری از میزان تعرض به کودکان در جامعه ایران اعلام کرد. حداکثر شاید پزشکی قانونی بتواند به تعداد مراجعان خود در این زمینه بپردازد، ولی در بسیاری از موارد کودکان حتی جرات نمی‌کنند در این رابطه با والدین خود حرف بزنند.

زمانی که ماجرای بیجه اتفاق افتاد و یک جوان اهل پاکدشت شروع کرد به تعرض و سوزاندن کودکان برای همه سوال شد که چه طور باید جلوی این اتفاق‌ها را گرفت؟ پس از دستگیری او مشخص شد که خود این فرد در کودکی مورد تعرض جنسی قرار گرفته است و اصولا تمام افراد پدوفیل - افراد بزرگسال تعرض کننده به کودکان - در دوران کودکی مورد تعرض جنسی قرار گرفته‌اند. بنابراین این بلایی است که تاثیراتش به دوره کودکی فرد محدود نمی‌شود.

تبعات بلندمدت و کوتاه‌مدت تعرض جنسی
آزار جنسی شامل لمس کردن می شود و تا یک رابطۀ کامل جنسی که با زور و اجبار از طرف یک فرد بزرگسال برای بهره کشی از یک کودک انجام می شود ادامه دارد. این اتفاق برای کودک عوارض کوتاه مدت و بلندمدت دارد.

عوارض کوتاه مدت آن شامل شب ادراری، گوشه گیری، علائم اضطراب شدید و ترس شدید می تواند باشد. ترس از نزدیک شدن یعنی ترس از لمس کردن ممکن است ایجاد شود که هر نوع لمسی را کودک ممکن است تفسیر آزارگونه از آن داشته باشد و ترس از نزدیک شدن را احساس کند وقتی فرد بزرگسالی می خواهد به کودک نزدیک شود به شدت بترسد و خودش را کنار بکشد.

عوارض دراز مدت این اتفاق هم ممکن است برای فرد در بزرگسالی یا نوجوانی بروز افسردگی باشد که گاهی منجر به خودکشی هم می‌شود. همچنین ممکن است فرد دچار سردمزاجی یا مشکل در روابط عاطفی شود. برای چنین فردی اعتماد به دیگران مشکل است. به ویژه اینکه اگر فرد متجاوز از محارم او باشند.

آموزش سد راه آزار جنسی کودکان
بدین ترتیب کودک با مشکلات بسیاری در آینده مواجه است و وظیفه پدر و مادر در این میان آموزش و هوشیارسازی کودک می‌تواند باشد.

دکتر لیلا حیدری نسب، مشاور و روانشناس در این باره معتقد است: اگر والدین با برنامه‌ریزی درست و بلند مدت اطلاعاتی در خصوص بلوغ و مسائل جنسی در اختیار فرزندان خود قرار دهند و آرام و آرام و به تناسب سنشان این اطلاعات را در اختیار وی قرار دهند از بروز بسیاری از مشکلات رفتاری و اختلالات جنسی در فرزندانشان جلوگیری خواهند کرد.

به کودکانمان راجع به لمس خوب و لمس بد یاد بدهیم، هر لمسی لمس خوب نیست، خیلی از بچه ها دربارۀ لمس بد خودشان متوجه می شوند، لمس بد از طرف هر فردی باشد، لمسی است که احساس بدی به یک کودک و یک فرد بزرگسال می دهد بنابراین باید به کودکان راجع به لمس خوب و لمس بد یاد بدهیم، باید با کودکان بر خلاف فرهنگ مان این را همیشه یادآوری کنیم که نباید اجازه بدهیم دیگران به آنها نزدیک شوند و آنها دست بزنند.

دکتر کتایون خوشابی روانپزشک کودکان و نوجوانان در این باره می‌گوید: محافظت از اندامهای خصوصی بدن کودکانمان را باید به آنها یاد بدهیم و از بچه‌ها باید بخواهیم که مواظب باشند و اجازه ندهند که هیچ فردی به آنها دست بزند و این شامل پدر و مادر هم می تواند باشد بنابراین باید خیلی سریع آنها را در حمام کردن مستقل کنیم و در حمام به آنها یاد بدهیم که نقاط حساس بدنشان را خودشان شست و شو کنند و خود والدین حتی آن نقاط را لمس نکنند و به کودک آموزش بدهند که این اندام‌ها ، اندامهای خصوصی هستند که کسی حق دست زدن به آنها را ندارد.

تربیت جنسی کودکان چنان حساس است که برخی معتقدند تنبیه آنها و ضربه زدن به اندام‌های جنسی‌شان مخصوصا ضربه به پشت آنها باعث تحریک جنسی آنها می‌شود و آنها به انجام دادن کارهای بدی که باعث تنبیه‌شان می‌شود راغب‌تر می‌شوند و همین مسئله باعث اختلال شناختی در رفتارهای جنسی‌شان در بزرگسالی می‌شود.

با این حال به نظر می‌رسد مسائل جنسی در عرف جامعه ایران چنان حالتی تابوگونه دارد که حتی والدین براحتی نمی‌توانند آن را به کودکان شان آموزش دهند، غافل از اینکه آموزش ندادن مسائل جنسی ممکن است در آینده مایه خجالت بیشتر شما باشد. شرمی که به مراتب بیشتر از گفتن برخی مسائل طبیعی و مهم خانواده را برهم می‌ریزد.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها