0

مــــبـــحــث شـــانـــــزدهم : امام رضا علیه السّلام

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:مــــبـــحــث شـــانـــــزدهم : امام رضا علیه السّلام
شنبه 23 شهریور 1392  4:24 PM

مقام و مرتبت والاي علمي حضرت امام رضا علیه السلام

مرحوم شيخ صدوق، شيخ طبرسي و ديگر بزرگان به نقل از ابراهيم بن عباس روايت مي کنند که گفت: در طول مدتي که در محضر مبارک امام علي بن موسي الرضا عليه السلام بودم و در محافل و مجالس گوناگون، همراه با آن حضرت شرکت داشتم، هرگز نديدم موضوعي در مسائل دين و امور مختلف از آن حضرت سوال شود، مگر آن که بهتر و شيواتر از همه پاسخ مي فرمودند. امام(ع) به همه علوم و فنون به طور کامل آگاه و آشنا بودند و نيز جوابي را که بيان مي فرمودند در حد عالي قانع کننده بود و کسي را نيافتم که از ايشان آشناتر باشد. همچنين مأمون در هر فرصت مناسبي به شيوه هاي مختلف سعي مي کرد آن حضرت را مورد سوال و آزمايش قرار بدهد، ولي امام(ع) در هيچ موردي درمانده نشدند و بلکه در هر زمينه اي که از آن حضرت سوال مي شد، به نحو صحيح و کامل پاسخ مي فرمودند. معمولاً مطالب و جواب سوال هايي که حضرت بيان مي فرمودند، برگرفته از آيات شريفه قرآن بود. آن حضرت قرآن را هر سه روز يک بار ختم مي کردند و مي فرمودند: اگر بخواهم، مي توانم قرآن را در کمتر از اين مدت هم تلاوت و ختم کنم، وليکن من هر آيه اي از آيات شريفه قرآن را که تلاوت مي کنم درباره آن تأمل مي کنم و مي انديشم که درباره چه موضوعي است و در چه زمينه يا درباره چه حادثه اي سخن به ميان آورده و در چه زماني نازل شده است و هرگز بدون تدبّر و تأمّل در آيات شريفه، از آن ها ردّ نمي شوم. به همين دليل است که مدت سه روز طول مي کشد تا قرآن را تلاوت و ختم کنم.

(عيون اخبار الرضا عليه السلام، ج ۲، ص ۱۸۰، ح ۴)

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
taghvimi AliFanoodi
دسترسی سریع به انجمن ها