0

آسیب شناسی عدم پيروي از ولايت فقيه

masoomi1371
masoomi1371
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 724

یک شنبه 10 شهریور 1392  12:24 PM

يكي از آسيب­هايي كه وحدت جامعه اسلامي را خدشه­دار ساخته و زمينه را براي فعاليت دشمنان دين و مهدويت (به صورت­هاي مختلف مانند دشمني روشن و بي­واسطه، فرقه­سازي، مدعيان و...) فراهم مي­آورد،

عدم پيروي از نوّاب عام امام عصر علیه السلام است با آن­كه اطاعت از اين بزرگواران، در عقل و نقل تأكيد شده است.

پيامدها

1. گمراهي و ضلالت.

2. پراكندگي افراد و عدم وحدت در سايه رهبري واحد.

3. شكست­پذيربودن­درمقابل­دشمن­وعدم­مقاومت.

خاستگاه

1. عدم بصيرت كافي در دين.

2. توجه نكردن به دلايل عقلي و نقلي.

3. توهم پيروي مستقيم وبي­واسطه ازامام عصر علیه السلام.

4. توقع نيابت خاصه در عصر غيبت كبرا.

5. هوي و هوس.

6. اغراض سياسي و شيطنت هاي استكبار.

درمان

تبيين عقلي و نقلي ضرورت رويكرد به نوّاب عام

تبيين ادله عقلي در آسيب اول، بررسي شد و گذشت.

ادله نقلي:

امام صادق علیه السلام فرمودند:

فاما من كان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظا لدينه مخالفا علي هواه، مطيعاً لامر مولاه فللعوام ان يقلّدوه و ذلك لايكون الا بعض فقهاء الشيعة لاكلّهم.

از ميان فقيهان، فقيهي كه نفس و دين خود را ـ نه دنيايش را ـ نگاهدار باشد (پرهيزگار)، با هوي و هوس­هايش مخالفت نمايد و فرمان مولايش را اطاعت كند، بايد مردم از او تقليد كنند و داراي چنين صفات والايي نباشد مگر برخي از فقهاي شيعه، نه همه آنان.[1]

در توقيع محمد بن عثمان عمري خطاب به اسحاق بن يعقوب از امام زمان علیه السلام چنين آمده است:

اما الحوادث الواقعة فارجعوا الي رواة احاديثنا، فانهم حجتي عليكم و انا حجةالله عليكم.

در حوادث و پيشامدها به راويان احاديث ما (فقها) مراجعه كنيد؛ چرا كه آنان حجت من بر شما و من حجّت خدا بر شمايم.[2]

2. بصيرت ديني و سياسي.

3. هماهنگي و وحدت رويه بين انديشمندان و علما در حمايت از فقيهي كه عهده­دار امور گشته است.

4. تلاش براي حل مشكلات ديني، فكري، سياسي و اجتماعي جامعه با همفكري انديشمندان و علما.

[1] . حر عاملي، وسائل الشيعة، ج 27، باب 10، ص 131.

[2] . طوسي، الغيبة، فصل 4، ص 290.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها