0

بایدها و نبایدهای روزه داري زنان باردار

 
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 6815
محل سکونت : خراسان

بایدها و نبایدهای روزه داري زنان باردار
دوشنبه 31 تیر 1392  4:51 AM

یك متخصص تغذيه گفت: روزه داري زنان باردار به دوره بارداري و برخي از بيماريها بستگي دارد براين اساس همه زنان باردار نبايد روزه بگيرند.

 

 

سيدمرتضي صفوي افزود: در سه ماه اول بارداري بويژه در هشت هفته اول، سلولهاي اوليه بافت مغزي جنين شكل مي گيرد. براين اساس روزه داري مادر سبب مي شود تا در رشد عمومي نوزاد تاثيرات منفي ايجاد شده و خطرات جبران ناپذيري بخصوص در فصل تابستان كه ساعات روزه داري طولاني است، برجاي بگذارد.


وي ادامه داد: به دليل حالت تهوع و ويار در سه ماه اول بارداري، روزه داري به زنان باردار در اين مدت توصيه نمي شود.


صفوي اضافه كرد: در سه ماه دوم بارداري از نظر متخصصين منعي براي روزه داري زنان باردار وجود ندارد و اثر سوئي براي نوزاد تا شش ماهگي برجاي نمي گذارد.


اين متخصص تغذيه گفت: روزه داري مادر در سه ماه سوم بارداري به صلاح جنين نيست چون بخش عمده اي از انرژي مورد نياز جنين از قند خون و گلوكز مادر تامين مي شود براين اساس روزه داري سبب تجزيه چربي وارده از جفت مي شود و به همين دليل روزه داري مادر منجر به آسيب رساندن به جنين خواهد شد.


صفوي اضافه كرد: روزه داران بعد از گذشت ۸ تا ۱۲ ساعت گرسنگي با كاهش قند خون مواجه مي شوند به همين دليل به يك منبع انرژي از گلوكز يا قند نيازمند هستند.


وي اضافه كرد: چنانچه به فيزيولوژي روزه داري بپردازيم، متوجه مي شويم كه سوخت و ساز بدن بعد از هشت ساعت شروع مي شود و بعد از گذشت اين ساعت مواد مغذي موجود در بدن با مصرف سحري به پايان مي رسد.


وي ادامه داد: از آنجا كه در شرايط طبيعي قند موجود در بدن در كبد و عضلات ذخيره مي شود و منبع اصلي بدن است، وقتي بعد از هشت تا ۱۴ساعت بدن ذخائر ناشي از مواد غذايي جذب شده را از دست مي دهد به ذخاير قندي و چربي ها روي مي آورد كه در اين مرحله چربي سوزي بدن آغاز مي شود به همين دليل گفته مي شود روزه داري به زنان در سه ماه سوم بارداري توصيه نمي شود.


اين متخصص تغذيه گفت: علاوه براين زناني كه اصرار به روزه داري دارند بايد حتما آزمايش خون و ادار دهند، ميزان فعاليت روزانه خود را كاهش و ميزان قند خود را كنترل كنند تا فشارخون طبيعي داشته باشند.


صفوي تاكيد كرد: همچنين زنان باردار روزه دار بايد در وعده سحري حتما مولتي ويتامين و شب هنگام زمان خواب مصرف قرص آهن را فراموش نكنند.


وي ادامه داد: برخي از زنان باردار بايد از روزه داري به شدت پرهيز كنند از جمله افرادي كه وزن اوليه آن ها كمتر از ۴۰ تا ۴۵ كيلو است، زناني كه سابقه رشد ناكافي جنين در رحم را دارند، كساني كه با كاهش مايع درون كيسه آب مواجه اند و همچنين افرادي كه دچار افزايش فشار خون و مسموميت حاملگي هستند.

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

تشکرات از این پست
mina_k_h
دسترسی سریع به انجمن ها