0

آموزش فتوشاپ *

sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7880

پاسخ به: آموزش فتوشاپ *تغییر دادن رنگ قسمتهای مختلف یک عکس پرتره (قسمت اول)
چهارشنبه 6 شهریور 1392  4:19 PM

تغییر دادن رنگ قسمتهای مختلف یک عکس پرتره (قسمت اول)

نویسنده و فتوشاپیست: زویا توكلی

فرض کنید که می خواهم در عکس شماره 1 رنگ مبل قرمز را تغییر دهم و پس زمینه را کمی تیره تر نمایم تا تمرکز بیننده بر روی چهره و حالت بامزه ی کودک بیشتر شود. شما هم یک عکس پرتره رنگی جالب یا تصویر رنگین دیگری برای این تمرین انتخاب نمایید که تنوع رنگ در آن زیاد باشد و بهتر است که رنگهای هم خانواده با عکس من را نیز داشته باشد تا راحت تر متوجه تغییرات شوید.

1

2

ابتدا به همان روشی که در آموزش بخشیدن جلوه ی طلایی به سوژه گفته شد، با ابزار Pen مبل را انتخاب نموده، برایFeather عددرا در نظر می گیرم و یک کپی یا لایه ی جدید از مبل می ساز. 

13

این بار برای تغییر دادن رنگ تصویر از منوی Image و سپس Adjustmets پنجره ی Hue/Saturation را می گشایم یا از کلیدهای Ctrl+ U استفاده می نمایم. در این پنجره،در حالی که Preset بر روی حالت Defult تنظیم است و از منوی آبشاری زیر آن Master انتخاب شده باشد ، در قسمت Hue عدد 180+ را تایپ نمایید. توجه داشته باشید که با حرکت دادن بازوی Hue ، این بازو بر روی هر رنگی که قرار بگیرد رنگ مکمل آن را به تصویر می بخشد. بنابراین مبل من به رنگ مکمل قرمز یعنی سایان یا همان فیروزه ای در خواهد آمد.

نکته: اگر با رنگ ها آشنایی ندارید ، لازم است بدانید که منظور از رنگهای اصلی و مکمل، رنگهای اصلی نوری هستند که از ترکیب آنها نور سفید بدست می آید نه رنگهایی که از رنگدانه تشکیل شده اند. نور سفید یا نور خورشید از سه رنگ اصلی قرمز، آبی و سبز تشکیل شده است. مکمل قرمز = سایان یا فیروزه ای، مکمل آبی = زرد ، مکمل سبز = ماژنتا یا سرخ آبی

14

حالا پنجره را میبندم و تغییرات را تایید مینمایم و برای کمی خنثی شدن رنگ سایان Opacity را در پنجره ی لایه ها کم می کنم.

15

و لایه های موجود را Merge Visible می نمایم ، اکنون لازم است قسمتی از چانه و گونه ی پسربچه را که از رنگ قرمز مبل متأثر شده است را به فیروزه ای متمایل نمایم. پس این ناحیه از گونه را انتخاب و دوباره با کمک Hue رنگش را اصلاح می نمایم و کمی هم اغراغ می کنم.

نکته : حتما خواص رنگها و مقالات و کتابهای آموزش مبانی رنگ را مطالعه نمایید تا هنگام کار با پنجره های تغییر رنگ در فتوشاپ، گیج و سردرگم نشوید. شما با جستجو در اینترنت هم می توانید در این مورد مطالب جالب و نسبتا مفصلی را بیابید.

16

17

رنگ لباس را نیز تیره تر و کمی به نارنجی متمایل مینمایم تا باز هم چهره بیشتر خود را نشان دهد و این بار از Magic Lasso Toolبرای انتخاب استفاده می کنم. برای بکار بردن این ابزار بهتر است مرز قسمتهایی که میخواهید برش بزنید مشخص و دارای کنتراست باشد . کافی است ابزار را در فاصله ی کمی از خطوط مرزی مورد نظر حرکت دهید و به نقطه ی کلیک اول برسانید تا انتخاب انجام گیرد.

18

و برای اِعمال تغییرات در رنگ و نور مانند تمرین اول از پنجره ی Levels کمک می گیرم و از پاک کن برای پاک نمودن قسمتهایی که دلخواهم نیست...

20

قسمت لباس را کمی هم به رنگ نارنجی متمایل می نمایم و همینطور مو ها را را خیلی راحت با Lasso انتخاب می کنم و از هر دو پانل قبلی برای تغییر رنگ استفاده می نمایم. پس از ایجاد رنگ دلخواه از پانل لایه ها گزینه ی 
Lighten را بر می گزینم . می بینید که ضمن کمی اختلاف رنگ ، قسمت های رنگی مزاحم که روی صورت را پوشانده بودند نیز کمتر خود را نشان می دهند.

21

22

23

با یک پاک کن ملایم و تنظیم نمودن گزینه ی Flow بر عددی کوچک قسمت های اضافی را حذف می نمایم و تصویر را فلت می کنم . سپس لب بچه را کمی قرمزتر و پر رنگتر می نمایم.

نکته: هنگام انتخاب لبها ، به جز عکسهایی که قرار است در ابعاد بزرگتر از 100×70 چاپ شوند Feather را بین 3 تا 5 تنظیم نمایید، مخصوصا اگر دندانها پیداست دقت کنید که دندانها سیاه و یا رنگی نشوند. اکنون اگر مایلید رنگی نمودن چشم را هم بیاموزید ، ادامه ی مطلب را بخوانید.

در رنگی نمودن یا تغییر روشنایی چشم ، حتما برای انتخاب دقیق از ابزارPen بهره بگیرید و در Make Selection از عدد 3 و کوچکتر از آن استفاده نمایید.

25

برای اعمال رنگ من ترجیحا از Levels بهره می گیرم تا رنگها کاملا یکنواخت نشوند و در آخر دایره ی مرکز چشم را که شامل عدسی است با پاک کن کوچک کاملا پاک می کنم.

نکته: دایره عدسی چشم را همیشه کاملا پاک نمایید و بگذارید مشکی باقی بماند.

26

این تکنیکها را می توانید برای تغییر رنگ قسمتهای مختلف لباس و رنگ پوست و موی هر عکس دیگری که دوست دارید بکار ببرید و با تمرین و تکرار به نکات کلیدی دیگری دست یابید.

27

10

نویسنده و فتوشاپکار: زویا توکلی

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها