پاسخ به:آیه نورانی شب دوم ماه مبارک رمضان
جمعه 21 تیر 1392 1:02 AM
«پس به سبب شکستن پیمانشان آنها را از رحمت خود دور کردیم و دلهایشان را سخت گردانیدیم. آنها کلمات را از جایگاه خود میگردانند و بهرهی خویش را از آنچه بدان تذکر داده شده بود فراموش کردند و تو همیشه بر خیانتی از آنها آگاهی ـ مگر اندکی از آنها ـ پس آنها را عفو کن و از آنها درگذر براستی خدا نیکوکاران را دوست میدارد.»
طبق ظاهر آیه فوق، پیمان شکنی همانگونه که میتواند از نتایج قساوت قلب باشد، این امکان را دارد تا خود ازعوامل آن نیز به شمار آید. پیمان شکنی و زیر پا گذاشتن عهد اساساً کار ناصوابی است و بدترین حالت آن زمانی است که آن سوی عهد و پیمان، خداوند متعال باشد و این پیمان شکنی لعنت خداوند را به همراه خواهد داشت.
بنابراین هر مؤمن و انسان دینداری که به دلیل پیمان شکنی و پایمال کردن عهد ایمان خود با پروردگار از صراط مستقیم ایمان و عبادت به بیراهه گناه و فساد منحرف شود، در نهایت به نفرین و لعنت الهی گرفتار خواهد آمد و دچار قساوت قلب و سنگدلی خواهد شد.
شیخ طبرسی در مجمع البیان با اشاره به این مطلب مینویسند:
منظور از قساوت قلب و سنگدلی آنان، تباهی و پستی و مسخ شدگی دلهای آنهاست که بسان سکّههای تقلّبی میگردد به عبارت دیگر، این آیه نشانگر آن است که دلهای آنان به خاطر عهدشکنی و گناه و خیانت، از لطافت و ظرافت و نرمش و حقپذیری به سندگلی و خشکی و خشونت تغییر ماهیت میدهد و بدین سان، سکهی دل نیز بر اثر فریب، خدعه، شقاوت و گناه دگرگونی منفی مییابد و انسان از موجودی پرمهر و بشردوست و توحیدگرا و نرم دل و حق پذیر به موجودی سخت دل و حق ستیز و خشن و بیرحم تبدیل میگردد
امیرمومنان علیه السلام
💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید
زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند
❗️آنگاه دعا مى كنيد
و دعايتان مستجاب نمى شود،
📚 نامه ٤٧نهج البلاغه