0

بررسی تخصصی Nokia Asha 310 + تصاویر

 
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 6815
محل سکونت : خراسان

بررسی تخصصی Nokia Asha 310 + تصاویر
یک شنبه 12 خرداد 1392  6:13 AM

Nokia Asha 310 یک گوشی دو سیم کارته ی مجهز به Wi-Fi است که به کاربر امکان می دهد با کمترین هزینه از اینترنت استفاده کند. این اولین باری است که نوکیا دو ویژگی پشتیبانی از دو سیم کارت و Wi-Fi را در یک گوشی هوشمند گنجانده است. نوکیا با ارائه ی همزمان این ویژگی ها کاری کرده است که کاربران بتوانند با کمترین هزینه از مزیت های این دو ویژگی برخوردار شوند. مانند تمام گوشی های سری Asha در نوکیا، Nokia Asha 310 نیز از برنامه ها و بازی های فراوانی بهره می گیرد.

طراحی

Asha 310 صابونی شکل است و به خاطر نقش برجسته هایی که روی پشتش به کار رفته و ضخامتش در دست نگه داشتن و کار با آن راحت است. اینگوشی در رنگ های شرابی، سفید ونقره ای صدفی به بازار عرضه شده است. با اینکه Asha 310 در مقایسه با استانداردهای امروز کمی ضخیم است ولی به علت کوچک بودنش به خوبی در دست جا می گیرد.

بدنه ی این گوشی و دکمه های فیزیکی زیر صفحه نمایشش به شدت براق و درخشان هستند. دکمه های فیزیکی زیر صفحه نمایش شامل دکمه های قطع و وصل تماس می شوند که میکروفون نیز در بین آنها قرار گرفته است.

واکنش دکمه ی برقراری تماس چندان مطلوب نیست ، برای استفاده از دکمه های فیزیکی سمت راست گوشی نیز باید دست خود را بیش از حد معمول فشار دهید. منظور از دکمه های فیزیکی سمت راست گوشی دکمه ی صدا و قفل است. با این وجود کار با این دکمه ها بسیار راحت است و پس از عادت کردن می توانید حتی بدون نگاه به گوشی با آنها کار کنید.

نوکیا کار عاقلانه ای کرده که محل قرار گیری سیم کارت ها را در سمت چپ گوشی تعبیه کرده است. به این ویژگی Easy Swap گفته می شود زیرا می توانید شبکه های مختلف را بر اساس موقعیت در حالت Fly یا پرواز قرار دهید در حالیکه سیم کارت اصلی شما در زیر باتری قرار گرفته است. محل قرار گیری microSD نیز در سمت چپ قرار دارد و دسترسی به آن بسیار ساده است. Asha 310 از نظر انعطاف و دسترسی به سیم کارت ها و کارت micro SD رقبا را مغلوب کرده است. علاوه بر اینها شما می توانید بدون خاموش کردن گوشی، سیم کارت جانبی آن را عوض کنید.

صفحه نمایش

تصویر روی صفحه نمایش 3 اینچی Asha 310 با ابعاد 240 در 400 پیکسل است که کمی قدیمی به نظر می رسد. موقع نمایش تصویر روی صفحه نمایش متوجه شدیم که به علت تراکم پیکسلی 155 پیکسل بر هر اینچ تصاویر دانه دار به نظر می آیند با این حال این صفحه نمایش زاویه دید خوبی را پشتیبانی می کند و رنگ ها را به طور زنده نمایش می دهد. البته اگر میزان روشنایی آن بالاتر بود خوشحال تر می شدیم.

علاوه بر این ها سطح کنتراست این صفحه نمایش هم پایین است، به همین دلیل صفحه در نور خورشید به خوبی دیده نمی شود. جالب است که صفحه نمایش Asha 310 به پوشش ضد خش و ضد چربی مجهز شده است که برای گوشی با این قیمت نکته ی بسیار مثبتی به حساب می آید.

رابط کاربری و عملکرد

نوکیا اصرار دارد که سری Asha را هوشمند بخواند زیرا در Nokia Store هزاران برنامه Java برای این سری از گوشی ها وجود دارد. بنابراین جای تعجب نیست که برای Asha 310 عدد 40 بازی الکترونیکی هنری رایگان نوشته شده است.

این گوشی جدید لمسی سری 40 به رابط کاربری تجهیز شده که می تواند تمامی نیازهای اولیه ی کاربر را برآورده کند. این رابط کاربری دارای دکمه های مجازی بازگشت و منو است ، کلیدهای تنظیم ارتباطات آن در نوار اطلاع رسانی تعبیه شده اند و برای میانبرهای برنامه ها homescreen دارد. Lockscreen این رابط کاربری نیز قادر است اطلاعات مربوط به زمان ، تاریخ و حالت ارتباطی را نمایش دهد. آیکون های بزرگ و زاویه- گرد هستند تا فشار دادن آنها برای کاربر راحت باشد. کلیدهای صفحه کلید Asha 310 روی صفحه نمایش 3 اینچی آن در حالت عمودی بسیار کوچک نمایش داده می شوند بنابراین بهتر از به جای قالب QWERTY از keypad استفاده کنید.

برنامه های فیس بوک ، توییتر و eBuddy برای برآورده کردن نیازهای دوستداران شبکه های اجتماعی به صورت پیش فرض روی Asha 310 قرار گرفته اند. Asha 310 همچنین از برنامه های کاربردی اولیه و برنامه ی مدیریت سیم کارت ها برخوردار است. این برنامه به شما امکان می دهد تا برای تماس ها ، داده ها و پیام ها شبکه انتخاب یا گزینه ای را فعال کنید که هر بار از شما می پرسد با کدام سیم کارت کار دارید. کاربر هم چنین می تواند از بین 5 پروفایل مختلف این گوشی یعنی کار، خانه ، سیم کارت مخصوص داده و ... انتخاب کند. جالب اینجاست که نوکیا امکانی را فراهم کرده تا کاربر بتواند بدون نیاز به خاموش کردن گوشی سیم کارت های آن را جابه جا یا تعویض کند.

پردازنده و حافظه

جای تعجب ندارد که Asha 310 به عنوان یک گوشی از سری 40 سخت افزار قدرتمندی ندارد. Asha 310 به پردازنده ی 1 گیگاهرتزی ، یک RAM برابر 64 مگابایت و 128 مگابایت ROM برای پشتیبانی سیستم عامل و برنامه های پیش فرض مجهز شده است. با این حال سرعت رابط کاربری مطلوب و مدت زمان باز شدن برنامه ها نیز معقول است.حافظه ی داخلی گوشی یا دو یا چهار گیگابایت است اما می توان آن را با افزودن کارت microSD افزایش داد.گوشی می تواند تا 32 گیگابایت کارت microSD را پشتیبانی کند.

اینترنت و ارتباطات

Asha 310 می تواند از ارتباط Wi-Fi پشتبانی کند، این اولین باری است که گوشی دو سیم کارته Asha به Wi-Fi مجهز شده است. به این ترتیب مواقعی که دارید با استفاده از یک سیم کارت با داده ها کار می کنید می توانید از Xpress Browser نیز استفاده کنید.

همانطور که ممکن است حدس بزنید خواندن نوشته ها روی صفحه نمایش 3 اینچی با تراکم پیکسلی 155 پیکسل بر هر اینچ چندان تعریفی ندارد. عکس ها نیزروی این صفحه نمایش دانه دار و بی کیفیت به نمایش در می ایند.خواندن نوشته ها هم به دلیل جا به جایی پیکسل ها دشوار است. در مجموع مرورگر سرعت پایینی دارد و حین لود کردن صفحات، حرکت در بین آنها و زوم کردن روی آنها دچار مشکل می شود. بهتر است استفاده از این مرورگر به چک کردن های سریع و کارهای نه چندان پیچیده محدود شود.

حداکثر سرعت دانلود شبکه ی EDGE Asha 310 برابر 237 کیلوبیت بر ثانیه است. این گوشی هم چنین از Wi-Fi b/g، Bluetooth 3.0، GPS، رادیو FM و درگاه microUSB 2.0 برای ارتباط با سیم برخوردار است. برنامه ی مفید Nokia Maps به صورت پیش فرض روی این گوشی قرار گرفته است اما چنین به نظر می آید که تنها می توانید از نقشه ی منطقه ی خودتان بدون اتصال به اینترنت استفاده کنید.

دوربین

دوربین دو مگاپیکسلی پشتی فوکوس خودکارو فلاش ندارد بنابراین مسلم است که نتایج عکاسی با این دوربین چندان مطلوب نیست. نوکیا سعی کرده تا این کمبود ها را با رابط کاربری جبران کند چرا که در رابط کاربری گزینه های زیادی گنجانده است؛ از جمله effect های رنگی برای تصاویر و گزینه ی “fun sounds” برای تغییر صدای دوربین حین عکاسی به صداهای جالب و خنده دار.

همانطور که انتظار می رفت به علت بالا بودن نور، عکس های این دوربین محو به نظر می رسیدند. ارائه ی رنگ ها نیز غیر طبیعی و فوق اشباع بود. فیلم برداری این دوربین نیز نهایتا در ابعاد 176 در 144 پیکسل انجام می شد که فقط برای تماشا روی خود گوشی خوب بود و به درد کار دیگری نمی خورد.

رسانه ها

گالری عکس ها را به سادگی و به صورت شبکه ای نمایش می داد. با این حال از یک برنامه ی ویرایش عکس قوی به صورت پیش فرض برخوردار بود که به کاربر امکان می داد تا عکس ها را ببرد، بچرخاند ، تقویت کند ، اثر قرمزی چشم را در آنها از بین ببرد ، در زیر آنها بنویسد و به آنها effect اضافه کند.

اجرا کننده ی موسیقی نیز آهنگ ها را به ترتیب خواننده ، آلبوم ، playlist و ژانر مرتب می کرد. تعدادی پیش فرض تنظیم صدا نیز در این اجرا کننده گنجانده شده بود. خروجی صدای بلندگو با اینکه قوی بود از کیفیت بالایی برخوردار نبود.

فرمت های استاندارد MPEG-4 نهایتا تا ابعاد 480 در800 پیکسل روی صفحه نمایش 3 اینچی کوچک و کیفیت پایین Asha 310 نمایش داده می شوند.

کیفیت تماس

موقع برقراری تماس ، صدای فرد آنسوی خط تغییر یافته و نامطلوب به گوش می رسید. وقتی صدا را در حالت بیشینه قرار دادیم صدای تماس گیرنده کاملا بی کیفیت شد. با این حال کار میکروفون گوشی قابل قبول بود زیرا فرد آنسوی خط ادعا می کرد صدای ما را به خوبی و بلند می شنود. هرچند وقتی بیشتر دقت کردیم دیدیم که در این حالت نیز صدا کمی تغییر شکل می دهد.

باتری

مسلم است که سیستم عامل پایه و ارتباط 2G توان گوشی را مصرف می کنند. با این حال سایت های نوکیا اعلام کرده اند که باتری 1100 میلی آمپر ساعتی Asha 310 برای 17 ساعت مکالمه ی مداوم و سه هفته در حالت آماده به کار دوام می آورد. این اعداد خیلی خوب هستند ولی اگر ارتباط هر دوسیم کارت را حفظ کنید مدت زمان حالت آماده به کار کمتر می شود.

نتیجه گیری

با توجه به پولی که قرار است برای Asha 310 بپردازید میتوان از کیفیت پایین صفحه نمایش و دیگر نواقص سخت افزاری چشم پوشی کرد. با این وجود Asha 310 ویژگی های خوبی نیز دارد مانند زیبایی ، خوش ساخت بودن ، راحتی کار با آن و حمل آن با یک دست. کیفیت پایین دوربین و صدا حین برقراری تماس تلفنی را می توان از نواقص این گوشی به حساب آورد با این حال اگر قیمت آن را در نظر بگیرید می فهمید که شرایط می توانست بدتر از اینها باشد.

اگر از آن افرادی هستید که می خواهند یک گوشی ارزان قیمت با قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت داشته باشند تا بتوانند به شماره های مربوط به کار یا زندگی شخصی شان به طور همزمان دسترسی پیدا کنند Asha 310 یک گوشی فوق العاده برای شما ست. با استفاده از این گوشی می توانید بدون نیاز به خاموش کردن گوشی از دو سیم کارت خود و لیست افراد موجود روی آنها به طور همزمان استفاده کنید.

Asha 310 به دلیل پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت و ارتباط Wi-Fi به نوعی در سری Asha منحصر به فرد است با این حال اگر گوشی های اندرویدی را در نظر بگیریم می بینیم که Samsung Galaxy Y Duos با اینکه قیمتش کمی گران تر است ولی تمامی مزایای استفاده از Google Play Store را به همراه دارد. اگر قرار است کمی بیشتر هزینه کنید بهتر است به Sony Xperia tipo نیز فکر کنید زیرا دوربین با کیفیت تری دارد، صفحه نمایش آن بزرگتر و با کیفیت تر است و مهم تر از همه از دو سیم نیز به طور همزمان پشتیبانی می کند.

 

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها