0

جمع بندی و چکیده مباحث طــرح صــــالــحـیــن راســــخــــون

zahra7720
zahra7720
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 642

چکیده مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین
شنبه 6 دی 1393  10:43 PM

بسم الله الرحمن الرحیم

چکیده مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)» 

در این مبحث پیرامون زندگی پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و امام حسن(ع) و امام رضا(ع)، احادیث و تاریخ زندگی ایشان و ... بحث شد. همچنین از تصاویر و اشعار مختلفی در مورد ایشان بهره مند شدیم که خلاصه ای از آنها در زیر آمده است.

مختصری از زند گینامه پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلّم):

آخرین پیامبر الهی در هفدهم ربیع الاول از عام الفیل در مکه چشم به جهان گشوددر چهل سالگی در غار حرا به پیامبری مبعوث شد در سال سیزدهم بعثت درسن پنجاه و سه سالگی، واقعه هجرت پیش امد و پیامبر از مکه به مدینه هجرت نمودو این واقعه مبدا تاریخ مسلمانان جهان قرار گرفت. پیامبر اسلام، مکه را که مرکز قدرت دشمنان اسلام بود فتح نمود و وارد کعبه گردید و خانه خدا را از وجود بت ها پاک کرد و پرچم اسلام را بر فراز ان بر افراشت در سال دهم هجری ان حضرت به سفر حجه الوداع رفت در بازگشت از این سفر واقعه غدیر به وقوع پیوست سرانجام در سال یازدهم هجرت آن حضرت در مدینه رحلت نمودند.

بردباري  امام  حسن مجتبی(علیه السلام)

مردي از شام، به تحريک معاويه، روزي امام را به دشنام گرفت.امام (ع) چيزي نفرمود تا ساکت شد، آنگاه با لبخندي شيرين او را سلام گفت و فرمود:پير مرد!فکر مي کنم غريب هستي، و گمان مي برم در اشتباه افتاده اي، اگر از ما رضايت بخواهي، خواهيم داد و هم اگر چيزي بطلبي، و اگر راهنمايي مي جويي، راهنماييت خواهيم کرد، و اگر باري بر دوش داري، برمي داريم و يا گرسنه يي سيرت مي سازيم و اگر نيازمندي، نيازت برمي آوريم و باري، هر کاري داري، در انجام آن حاضريم. و هم اگر بر ما وارد شوي، راحت تر خواهي بود که وسايل پذيرايي از هر گونه ما را فراهم است.

مرد، شرمسار شد و گريست و گفت:گواهي مي دهم که تو جانشين خداوند بر زميني، خدا بهتر مي داند که رسالت خويش، کجا قرار دهد. 

تو و پدرت، نزد من، مبغوضترين بوديد و اما اکنون محبوبترين هستيد.

پير مرد آنروز مهمان امام شد و چون از آنجا رفت به دوستي آن گرامي، گرويده بود 

مروان حکم، - که هيچگاه از آزار آن گرامي فروگذار نمي کرد-، به هنگام رحلت آن امام، در تشييع شرکت کرد.

حضرت امام حسين (ع) فرمود:تو به هنگام حيات برادرم، هر چه از دستت برآمد، کردي، و اما اينک در تشييع او، حاضر آمده اي و مي گريي؟!.

پاسخ داد:هر چه کردم، با کسي کردم که بردباريش از اين کوه- اشاره به کوهي در مدينه- بيشتر بود.

شهادت امام رضا(علیه السلام)

مأمون كه روز به روز گرايش بيشتر مردم به امام رضا(علیه السلام) را مى ديد، در برابر هم مسلكان خود، يعنى خاندان عباسى هيچ بهانه اى نداشت. پس تصميم گرفت راهى بغداد شود تا از نزديك با ايشان به گفت و گو بنشيند.

او نخست، وزيرش فضل بن سهل را مى كشد و بر جنازه او اشك مى ريزد و براى يافتن قاتلان او جايزه تعيين مى كند و آن گاه كه آنان را دستگير مى كنند، آنان شهادت مى دهند كه مأمون خود به اين كار فرمان داده است، اما او ناباورانه آنان را مى كشد.

سپس برنامه حذف امام رضا(علیه السلام) را دنبال مى كند، اما مى كوشد كه اين برنامه را به گونه اى عملى سازد كه دامان خود او از اين امر پاك نشان دهد. پس در راه سفر به بغداد، در توس توقف مى كند و در همان جا با خوراندن انار يا انگور زهرآلود به حضرت، امام رضا(علیه السلام) را مسموم مى سازد و مانند آن چه پس از قتل فضل بن سهل كرد، در اين جا نيز بر پيكر پاك امام اشك مى ريزد و حضرت را در كنار قبر پدر خود هارون الرشيد دفن مى كند.

امام رضا(ع) پيشتر، شهادت خود به دست مأمون را به برخى از ياران خود گوشزد كرده بود. از جمله يك بار به دو تن از اصحاب خويش فرموده بود:

"اينك هنگام بازگشت من به سوى خدا فرا رسيده و زمان آن است كه به جدم رسول خدا(ص) و پدرانم بپيوندم. طومار زندگى ام به انجام رسيده است. اين حاكم خودكامه (مأمون) تصميم گرفته است كه مرا با انگور و انار مسموم به قتل برساند."

در ميان نقل قول هاى گوناگون درباره روز و ماه و سال شهادت امام رضا(ع)، مشهورتر آن است كه حضرت در روز جمعه، آخر ماه صفر سال 203 هجرى قمرى به شهادت رسيده، در حالى كه 55 سال از عمر مبارك امام سپرى شده است.

الهی داغ محبتت را بر دل هر که نهادی 

خرمن وجودش را به باد نیستی در دادی 

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon ria1365 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها