جمع بندی و چکیده مبحث 18 طرح صالحین : رنگ خدا در زندگی
شنبه 13 مهر 1392 7:12 PM
صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ (سوره مبارکه بقره - آیه138 )
بسم الله الرحمن الرحیم
ارسالی از طرف golestan98
در ابتدا و پیش از آن که پاسخ سوال مطرح شده در مبحث را بنویسم، یک عذرخواهی بزرگ از شما کاربران عزیز بابت تاخیر پیش آمده، می کنم! ببخشید که دیرشد.
من در کوتاه ترین صورت ممکن، به مبحث «رنگ خدا در زندگی» پرداختم و در حقیقت خلاصه تر از توضیح داده شده، ممکن نیست.
متن، بسیار خلاصه بود و من سعی کرده بودم که نکات اساسی و مورد نظرم را در همان متن بگویم.
بنابراین به پاسخ سوال مطرح شده در پایان متن، می پردازیم.
در پایان مطلب سؤالی را مطرح کردم که افرادی که سعی می کنند زندگیشان فقط رنگ خدا داشته و به رنگ های دیگر، آلوده نشود، چه پاداشی را از خدا دریافت می کنند؟ با توجه به این که زندگی با رنگ خدایی داشتن سخت است، مطمئناً افرادی که این رنگ را برای زندگیشان انتخاب می کنند ، متحمل سختی های فراوانی شده و باید بردباری خود را بسیار تقویت کنند.
بخشی از پاسخ این پرسش در سوره ی انسان نهفته است که من فقط به آن می پردازم
با توجه به سوره انسان و ویژگی هایی که برای ابرار ذکر شده (آن ها به نذر خود وفا می کنند. از روزی که عذاب و شر آن گسترده است بیمناک اند. آن ها غذای خود را در عین این که بدان نیازمند هستند و دوست دارند به مسکین و یتیم و اسیر می دهند. آن ها می گویند ما شما را تنها برای خدا اطعام می کنیم نه پاداشی از شما می خواهیم و نه تشکری. آنها می گویند ما از پروردگارمان خائفیم در آن روزی که عبوس و قمطریر است) به طور یقین می توان گفت که ابرار (که الگوی همه آن ها اهل بیت «ع» و معصومین «ع» هستند و داستانی نیز که در این سوره آورده شده به گفته بسیاری از مفسران درباره ی امام علی «ع» حضرت فاطمه «س» و حسنین «ع» است.) نمونه کسانی هستند که در زندگیشان فقط رنگ خدا دیده می شود. سپس در پاسخ به این پرسش که «ابرار در برابر صبر و تلاششان در این دنیا، چه پاداشی از خدا می گیرند ؟» می توان نعمت های داده شده به ایشان در بهشت را که در سوره انسان آورده شده، مثال زد . نعمت هایی بسیار زیبا و امید بخش که انسان با خواندن این آیات و توجه به واژه واژه ی ذکر شده برای بیان این نعمت ها، واقعا آرامش می گیرد.
برای مشاهده ی آیات و تفسیر آن می توانید به تفسیر نمونه (نوشته ی آیت الله مکارم شیرازی) مراجعه کنید که شرح پاداش ها به صورت مفصل و با بیانی ساده و زیبا آورده شده است.
اگر سوالی هست و یا عزیزی به این تفسیر دسترسی ندارند، مشکلشان را مطرح کنند تا در حد توانم در رفع آن، تلاش کنم.
درضمن بنده مجددا به دلیل تاخیر پیش آمده ، از محضر شما عزیزان عذرخواهم.