0

تعریف دعوت/فقــــــه الدعــــوة

babak110
babak110
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 4259

پاسخ به:تعریف دعوت/فقــــــه الدعــــوة
جمعه 27 بهمن 1391  1:45 AM

چهارم: حکم پلان دعوت اسلامی:

در باره حکم پلان دعوت اسلامی علماء اسلام اختلاف نظر های دارند که بعضی شان به این عقیده هستند حکم پلان دعوت اسلامی واجب است وبعضی دیگرشان میگویند: سنت ویا مستحب است ولکن رای راجح را که عبارت است از وجوب می باشد همراه با دلیل آن قرار ذیل بیان مینماییم:

اولاٌ: دلیل وجوب حکم پلان دعوت اسلامی از قرآن کریم:

اگر ما قرآن کریم را به شکل دقیق مطالعه نماییم دلایل زیادی را در رابطه به حکم پلان دعوت اسلامی می یابیم از جمله:

1 - (قل اعملوا فسیری الله عملکم ورسوله والمؤمنون)([5]) یعنی بگو ای محمد (ص) برای مؤمنان که

عمل کنید پس زود است که می بیند خداوند (ج) وپیامبرش ومؤمنان عمل شما را.

در آیه فوق خداوند (ج) بواسطه پیغمبر خود محمد صلی الله علیه وسلم برای مومنان امر می نماید که عمل نمایند وکار کنند، کار وعمل بدون پلان امکان پذیر نیست در صورتیکه امکان پذیر باشد دارای نتایج مفید وموثر نمی باشد ولهذا ثابت می گردد که پلان در همه کار خصوصاٌ در دعوت اسلامی ضرور وواجب می باشد.

2 - و ابتغ فیما آتاک الله الدار الآخرة و لا تنس نصیبک من الدنیا و احسن کما احسن الله الیک و لا تبغ الفساد فی الارض ان الله لا یحب المفسدین.([6] )

و درآنچه خدا به تو داده، سراى آخرت را بطلب; و بهره‏ات را از دنیا فراموش مکن; و همان‏ گونه که خدا به تو نیکى کرده نیکى کن; و هرگز در زمین در جستجوى فساد مباش، که خدا مفسدان را دوست ندارد!

درین آیه مبارکه خداوند (ج) قارون را به طلب سرای آخرت وعدم نسیان بهره از دنیا، واحسان به دیگران وعدم طلب فساد در روی زمین است، امر نموده است پس انجام این کارها بدون برنامه ریزی وپلان ممکن نیست ونشر دعوت اسلامی که مهمترین این کارها می باشد به طریق اولی بدون پلان وبرنامه صورت گرفته نمی تواند بناء ثابت می گردد که حکم پلان در همه کار خصوصاٌ نشر دعوت اسلامی واجب می باشد.

3 - و اعدوا لهم ما استطعتم من قوة و من رباط الخیل ترهبون به عدو الله و عدوکم و آخرین من دونهم لا تعلمونهم الله یعلمهم و ما تنفقوا من شی‏ء فی سبیل الله یوف الیکم و انتم‏لا تظلمون.([7] )

هر نیرویى که در قدرت دارید، براى مقابله با آنها ( دشمنان)، آماده سازید! و (همچنین) اسپهاى ورزیده (براى میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید! و (همچنین) گروه دیگرى غیر از اینها را، که شما نمى ‏شناسید و خدا آنها را مى‏ شناسد! و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعى اسلام) انفاق کنید، بطور کامل به شما بازگردانده مى‏شود، و به شما ستم نخواهد شد!

درین آیه مبارکه خداوند (ج) مسلمانان به آماده گی غرض مقابله با دشمنان امر نموده است وآماده گی

یکی از عناصر مهم پلان می باشد ودعوت یکی از ابزار مسالمت آمیز مقابله با دشمنان می باشد که در آن پلان یک امر ضروری وجدی است زیراکه بدون پلان وبرنامه نمی توان با دشمنان مناظره وگفتگو نمود بناء ثابت می گردد که حکم پلان دعوت اسلامی واجب می باشد.

4 – هم چنان قرآن کریم در بسا موارد دیگر اشاره به پلان نموده که دلالت به واجب بودن پلان می کند بطور مثال قصه یوسف علیه السلام که برای فرعون پلان اقتصادی را برای مدت پانزده سال پیشنهاد وترتیب نمود وهم چنان پلانکه ذو القرنین بمنظور بناء سد در برابر یاجوج وماجوج طرح نمود وامثال این نوع پلانهای دیگر که قرآن کریم از آن یاد آوری نموده است واجب بودن پلان برای تمام عرصه های زندگی خصوصاٌ نشر دعوت اسلامی ثابت می گردد.

خدایا چنان کن سرانجام کار                  تو خشنود باشی و ما رستگار

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها