0

ت مثل تجربه

nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 1442

پاسخ به:ت مثل تجربه
چهارشنبه 18 بهمن 1391  8:32 AM

عنوان تجربه: منم بچه مسلمان
در این روش می‌توان به بچه‌ها کمک کرد تا شعرشان را کامل کنند و یا برای کسانی که تلاش کرده‌اند ولی نتوانسته‌اند مطالبشان را به صورت شعر یا دکلمه درآورند، اشعار آماده‌ای را متناسب با مضامین پیشنهادی و دلخواه متربیان در نظر گرفت تا در گروه اجرا نمايند.

شرح تجربه

در این تجربه، مربّی دوره ی دبستان، از بچه‌ها می‌خواهد که با مصرع "منم بچه مسلمان" یک شعر حداقل دوبیتی کودکانه بسرایند و در مراسمی شبیه به شب شعر، در حضور والدین و بزرگترهای مسجد شعر خود را دکلمه کنند. در این روش، اشعار بچه‌های گروه، در قالب یک نشریه یا کتابچه و یا نمایشگاه دیواری در معرض دید نمازگزاران مسجد قرار می‌گیرد. برای انجام تجربه‌هایی از این قبیل در جلسات مختلف می‌توان مصرع اول اشعار را عوض کرد و یا از بچه‌ها خواست "نامه ای به خدا"، "نامه‌ای به امام زمان‌‌‌(عج)"، "نامه‌ای به رهبر انقلاب" و امثال آن بنویسند و در گروه مطرح کنند. بعنوان مثال مصرع اول شعر پیشنهادی در جلسات می‌تواند :"من بچه شیعه هستم"، "ذکر لبم ولایته"، "من قرآن را دوست دارم"، "ما بچه نمازیم" و یا "من بنده خدایم" و از این قبیل باشد.

هدف از اجرای تجربه

آشنایی با وظایف و ویژگی‌های یک بچه مسلمان به زبان شعر کودکانه

نکته مرتبط تکمیلی

در این روش می‌توان به بچه‌ها کمک کرد تا شعرشان را کامل کنند و یا برای کسانی که تلاش کرده‌اند ولی نتوانسته‌اند مطالبشان را به صورت شعر یا دکلمه درآورند، اشعار آماده‌ای را متناسب با مضامین پیشنهادی و دلخواه متربیان در نظر گرفت تا در گروه اجرا نمايند. اشعاری مثل این شعر که می‌گوید:

«منم بچه مسلمان، منم پیرو قرآن

به یاری خداوند، می‌رم به جنگ شیطان»

ویا شعر "بچه شیعه" که می‌گوید:

«من بچه شیعه هستم خدارو می‌پرستم

قرآن کتاب منه علی امام منه»

البته، برای انجام تجربه "منم بچه مسلمان" بهتر است از قبل، الگوهای محتوایی اشعار مذهبی و تربیتی و نامه به خدا و امثال آن را، به اعضای گروه آموزش داد تا در مضامین به مقدسات بی‌احترامی نشود. در اين روش، علاوه بر این برگزاری جشنواره‌هاي ادبی با موضوع نامه‌های کودکانه، مسابقات انشاء، دلنوشته، داستان کوتاه و امثال آن، از دیگر اشکال آشنایی با مضامین اخلاقی و مفاهیم معنوی براي كودكان است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها