دبیر شورایعالی مجازی سرانجام توانست موافقت دولت برای واگذاری مرکز تحقیقات مخابرات را به این شورا جلب کند و بلافاصله در یک جلسه با خبرنگاران در این مرکز شرکت کرد و به سوالات آنان پاسخ گفت.
برکناری وزیر تدبیر ريیسجمهور بود
وی در اولین واکنش به پاسخ خبرنگاران در خصوص برکناری وزیر ارتباطات و نقش این شورا در این برکناری را با صراحت تکذیب کرد و گفت: شایعات مختلفی مبنی بر اینکه در جلسه شورایعالی فضای مجازی درگیری بین مسوولان وزارتخانه و شورا پیش آمده، شنیده شد که به شدت تکذیب میکنم.
وی با بیان اینکه موضوعات تنشزایی در این جلسه مطرح نشده بود تا در نتیجه این جلسه با مشکل مواجه شود تصریح کرد که موضوعات مطرح شده در این جلسه بیشتر به موضوع تولید محتوا مربوط بود و اینکه وزارت ارتباطات خود را در این موضع به هیچ وجه درگیر نکرده است.
دبیر شورایعالی فضای مجازی در ادامه با تمجید از تقیپور این برکناری را به تدبیر به کار گرفته شده توسط ریاستجمهوری ارتباط داد و تاکید کرد که شورایعالی فضای مجازی در این تصمیم دخیل نبوده؛ چراکه اساسا عزل و نصب در اختیار دولت و مجلس است.
انتقال با هماهنگی و موافقت مقامات مربوطه
در ادامه اخوان در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال مرکز پژوهشگاه ارتباطات و فناوري (مرکز تحقیقات مخابرات سابق) به شورایعالی فضاي مجازي گفت: طی چند جلسه در شورایعالی مجازی موضوع انتقال مورد بحث قرار گرفت و سرانجام ريیسجمهور قول داد این انتقال بهزودی از طریق شورایعالی اداری به انجام میرسد که این کار هماکنون انجام گرفته است.
اخوان در ادامه با اشاره به ارسال نامهای که از سوی دفتر وزارتی سرپرست وزارت ارتباطات مبنی بر عدم اجرای حکم انتقال پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به پژوهشگاه فضای مجازی، این حرکت را یک شیطنت عنوان کرد و گفت: تمامی مراحل انتقال با موافقت و هماهنگی مهندس نیکزاد به عنوان سرپرست وزارت ارتباطات اتفاق افتاد، اما در مرحله اجرا برخی از افراد در دفتر وزیر ارتباطات و بدون هماهنگی با مهندس نیکزاد به شیطنت نامهای را به ریاست پژوهشگاه ارسال کردند که با پیگیریهای انجام شده این مشکل حل شد.
آزادی فیسبوک؟
یکی دیگر از بحثهای مطرح شده در این نشست خبری به شایعاتی در خصوص آزادی استفاده از شبکه فیسبوک در کشور اختصاص یافت. بهابادی در واکنش به آزادی شبکه های اجتماعی در کشور و مخصوصا شبکه فیسبوک گفت: ما هیچ وقت ادعایی در خصوص آزادی شبکههای اجتماعی اعلام نکردهایم. فیسبوک هم شبکهای است مانند دیگر شبکههای اجتماعی و سیاست ما مانند همیشه این است که به طور طبیعی عضویت در این شبکه جرم نیست، اما دور زدن سیستم فیلترینگ کشور براساس قانون جرم محسوب میشود.
وی در ادامه با توجه به وجود تناقض در این دیدگاه افزود: همه شبکههای اجتماعی در کنار مزایایشان مضراتی هم دارند، اما امیدواریم بتوانیم به صورت کلی در خصوص شبکههای اجتماعی و نظام پالایش کشوربا کار کارشناسی تصمیمگیریهایی را انجام دهیم.
انحلال رگولاتوری در کار نیست
اخوان بهابادی دبیر شورایعالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به پرسش دنیایاقتصاد در خصوص انحلال سازمان تنظیم با توجه به ایجاد کمیسیون تنظیم مقررات در شورا گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور به هیچ وجه منحل نخواهد شد؛ چرا که در کشور ما به سازمانی برای فعالیت در امور اجرایی، صدور مجوز و پروانه، نظارت در بخش ارتباطات نیاز داریم. وی در ادامه افزود: سازمان تنظیم مقررات خود یک کمیسیون مجزا در وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات دارد. در کنار این کميسیون، یک کمیسيون عالی تنظیم مقررات در فضای مجازی نیز وجود دارد که براساس مصوبات شورایعالی مجازی کميسیون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باید در چارچوب کميسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی قدم بردارد.