نزدیک به ۹۵ درصد از همه بدافزارهای کشف شده در سال ۲۰۱۲، سیستم عامل Android OS را هدف قرار دادهاند.
طی گزارش منتشر شده از سوی NQ Mobile بدافزارهای ویژه تلفن همراه در سال ۲۰۱۲ نسبت به زمان مشابه آن در سال گذشته ۱۶۳ درصد رشد داشته است.
از روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، براساس یافتههای جدید NQ Mobile نزدیک به ۹۵ درصد از همه بدافزارهای کشف شده در سال ۲۰۱۲، سیستم عامل Android OS را هدف قرار دادهاند.
براساس این گزارش سه روشی که بدافزارها بیشتر از همه برای نفوذ به دستگاه تلفن همراه از آن استفاده می کنند، بسته بندی مجدد appها،URLهای مخرب و حملات فیشینگ از طریق SMS بوده است.
تخمین NQ Mobile نشان میدهد که این روشها در نهایت منجر به آلودگی بیش از ۳۳ میلیون دستگاه موبایل در سال ۲۰۱۲ شده است.
اگرچه این تعداد همچنان تعداد کمی از کاربران اندروید در سراسر جهان را دربرمیگیرد اما این رقم از آلودگی، ۲۰۰ برابر سال گذشته عنوان شده است.
در این میان چین با ۲۵ درصد، هند با ۱۹ درصد، روسیه با ۱۷ درصد، امریکا و عربستان هرکدام با ۹ درصد کشورهایی هستند که در صدر جدول کشورهای آلوده قرار گرفتهاند.
از میان بدافزارهای کشف شده ویژه موبایل در سال ۲۰۱۲، ۶۵ درصد در گروه گستردهتری از برنامههای ناخواسته نظیر جاسوس افزارها، ابزارهای تبلیغاتی و تروجانها قرار میگیرند.
۲۸ درصد دیگر برنامههای ویژهای هستند که تنها به منظور جمع آوری و دستیابی به داده های شخصی کاربران طراحی شده است و ۷ درصد دیگر از این برنامههای مخرب نیز بسیار ساده و تنها برای توقف کار دستگاه تلفن همراه کاربر طراحی شده اند.
اما به یاد داشته باشید هکرها همواره به دنبال یافتن راههای جدید برای شکستن سد ورود به دستگاههای موبایل شما هستند.
طی سالهای اخیر سیستم عامل اندروید با انتقادات زیادی مواجه بوده است.
از زمانی که گوگل اقدام به انتشار نسخه جدیدی از سیستم عامل اندروید کرد از سوی تولیدکنندگان گوشی موبایل مورد انتقاد قرار گرفت.
چراکه آنها معتقدند چنانچه کاربر نهایی گوشی را چند ماه پس از آخرین بروز رسانی دریافت کند، نسبت به حملات خاص آسیب پذیر خواهد بود.
در چنین شرایطی به کاربران توصیه میشود از کلیک بر روی لینکهای مشکوک در ایمیل و همچنین وب سایتهای ناآشنا خودداری کنند.