بررسي موانع پيش برد كشاورزي ارگانيك از ديدگاه كارشناسان وزارت جهاد كشاورزي
سه شنبه 28 آذر 1391 11:57 AM
8 : تحقيقات اقتصاد و توسعه كشاورزي ايران (علوم كشاورزي ايران) 1390; 2-42(2):231-242. |
بررسي موانع پيش برد كشاورزي ارگانيك از ديدگاه كارشناسان وزارت جهاد كشاورزي |
كريمي انسيه,صديقي حسن*,بابايي عليرضا |
* گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشگاه تربيت مدرس |
هدف كلي اين پژوهش بررسي موانع پيش برد كشاورزي ارگانيك از ديدگاه كارشناسان وزارت جهاد كشاورزي بود. روش انجام اين تحقيق پيمايشي و از نوع توصيفي همبستگي بود. جامعه آماري اين تحقيق شامل 160 نفر از كارشناسان بخش معاونت توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي (در سال 1387- 1388) بود (N=160) كه با 113 نفر از استفاده از جدول كرجسي و مورگان به روش نمونه گيري طبقه اي تناسبي انتخاب شدند (n=113). ابزار اصلي تحقيق پرسش نامه بود كه روايي ظاهري و محتوايي آن با نظرخواهي از پانلي از متخصصان ترويج و آموزش كشاورزي و باغباني و كشاورزي ارگانيك بازنگري، اصلاح و تاييد شد. آزمون مقدماتي براي به دست آوردن پايايي پرسش نامه انجام گرفت و ضريب آلفاي كرونباخ محاسبه شده بين 0.79 تا 0.83 به دست آمد. يافته هاي تحقيق نشان داده است كه در بين سه عامل بازدارنده (موانع اقتصادي، شناختي و اطلاعاتي، بينشي)، موانع اقتصادي در اولويت اول است. همچنين همبستگي مثبت و معني داري بين موانع اقتصادي بر روند پيش برد كشاورزي ارگانيك و ديدگاه كارشناسان، در سطح يك درصد وجود دارد. |
كليد واژه: عوامل بازدارنده، كشاورزي ارگانيك، توسعه |
![]() |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .