0

معضلات شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی جامعه امروز ما

abiri064
abiri064
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 479

پاسخ به:معضلات شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی جامعه امروز ما (تاپیک ویژه ویژه)
سه شنبه 26 دی 1391  11:47 AM

1- شما چه نظری دارید؟

به نظر من علاوه بر این موضوعاتی که گفتید موضوعات فراوان دیگری هم وجو دارد که شاید اهمیت انها خیلی بیشتر از این لیست باشد. موضوعات مثل عدم مسدولیت پذیری افراد در سطوح مختلف، سطحی نگری به مسائل و عدم دقت در ریشه یابی مشکلات و ...

اما چیزی که مهم است اینکه ایم معضلات و مشکلات از دید خیلی از افراد کوچک شمره میشه، اما هر کدام از این ها به تنهایی هم باعث آسیب جدی فرهنگی و اجتماعی به فرد میشه و هم آسیب جدی به وضعیت فرهنگی جامعه

2- آیا همه اینها را با هم و در کنار هم ریشه یابی کنیم یا جداگانه به آنها بپردازیم؟

اگر بخواهیم به ریشه یابی این مشکلات بپردازیم، باید همه مسائل را در کنار هم نگاه کنیم. ریشه خیلی از این مسائل به تربیت دینی و فرهنگی افراد برمیگرده، دور شدن از دین و اخلاق، غرق شدن در شهوت و مادیات همین تبعات رو هم داره.

یک مشکل ریشه ای این معضلات به نظر من کمبود آگاهی عملی یا حداقل عمل نکردن به دانسته هاست، مثلا کی هست که ندونه دروغ عمل خوبی نیست، اما واقعا چند درصد توی جامعه از ته قلب قبول دارن که دروغگو دشمن خداست، این یعنی همان آگاهی سطحی و بدون عمل

3-  نقش مردم برای رفع این معضلات چیست؟

جامعه یعنی مجموع مردم که در کنار هم زندگی میکنن و با هم ارتباط دارن. خیلی از این مشکلاتی که ذکر کردین یا دقیقا معضلات اجتماعی هستن یا منجر به یک معضل اجتماعی خواهند شد.

مردم باید با تغییر دیدگاهشون به مسائل و با فرهنگ سازی این مشکلات رو حل کنن، یکی از مواردی که شاید امروز در جامعه خیلی کمرنگ شده، بحث امربه معروف و نهی از منکر هست، این فریضه دینی که در اسلام خیلی به اون تاکید شده برای جلوگیری از انحراف اخلاقی و دینی در جامعه است.

مشکلی هم که در بحث رفع مشکلات وجود داره اینکه خیلی ها به نام رفع مشکل با فرد برخورد میکنن نه با خود عمل، شاید فردی که این عمل رو انجام میده از روی نا آگاهی و با کج فهمی مسائل باشه، پس مرحله اول برای رفع مشکلات باید آگاهی و روشن کردن مسائل باشه، بعد تذکر و در مراحل بدی کارهای دیگه

4- دولت تا چه حد می تواند در اصلاح ساختارهای شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی موثر باشد؟

چرا در جامعه ما همه چیز رو به دولت برمیگردونن، این که من جوان چشم چرانی میکنم، یا مثلا بد رانندگی میکنم به دولت مربوط هست، بله برخی مسائل شاید دخیل باشه اما علت اصلی نیست.

دولت باید در اصلاح برخی ساختار ها کمک کنه، ایجاد شغل، ایجاد محیط مناسب برای تخلیه هیجانات و احساسات، کاهش گرانی و تورم و هزار و یک مشکل دیگه اما باور کنید اگر دولت همه این کارها رو بکنه اما ما فرهنگمون رو درست نکنیم هیچ اتفاق مثبتی نمیفته.

لازم میدونم از موضوع خوبی که مطرح کردین تشکر کنم.

لطف خدا و رحمت یزدانم آرزوست

بیمار عشق اویم و درمانم آرزوست ***** بر خوان لطف اویم و احسانم آرزوست

تشکرات از این پست
nargese_montazer nikbakht88 farshon
دسترسی سریع به انجمن ها