پاسخ به:معضلات شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی جامعه امروز ما
یک شنبه 26 آذر 1391 11:50 AM
معضلات شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی جامعه امروز ما:
دروغگویی
احترام نگذاشتن به حقوق دیگران
دخالت در امور یکدیگر یا فضولی کردن
فرهنگ غلط رانندگی
چشم چرانی بخصوص افراد متأهل
عدم نگهداری از محیط زیست و پراکندن اشغال در طبیعت
طلاق عاطفی بین همسران
افزایش آمار طلاق رسمی
افزایش آمار اعتیاد بخصوص در جوانان و رو آوردن آنها به مواد مخدر صنعتی
افزایش جرائم خیابانی
افسردگی
کاهش سن فحشا
تزلزل اعتقاد دینی بخصوص در جوانا (بدون داشتن دیدگاه روشنفکری)
کمبود مطالعه
....
ضمن سلام و خیر مقدم و تشکر از موضوعی که ایجاد کرده اید.
شما چه نظری دارید؟
مشکلاتی یا معضلاتی که لیست فرموده اید صحیح می باشد اما برای همه افراد وجود ندارد یا یکی دو مورد آن مشاهده می شود. افراد خوب در جامعه فراوانند که نه تنها این صفات رذیله را ندارند بلکه از درجات بالای انسانیت بهرمند هستند. اما از آنجا که ناهنجاری بیشتر جلوه می کند، فاسدان و تبهکاران بیشتر نمایانتر شده اند تا خوبان.
آیا همه اینها را با هم و در کنار هم ریشه یابی کنیم یا جداگانه به آنها بپردازیم؟
به نظرم این موارد برای همه و همیشه جمع پذیر نیستند اما وجود یکی از آنها در فرد شاید زمینه ایجاد سایر موارد را فراهم سازد. مثل گناه کردن که در صورت توبه نکردن و نزدودن آثار آن از دل و جان باعث تیرگی و قبح شکنی گناه می شود. زمانی که قبح گناه ولو گناه کوچک شکسته شود، انجام سایر گناهان و حتی گناهان کبیره راحت تر می شود.
نقش مردم برای رفع این معضلات چیست؟
در اینگونه مسائل که ریشه در فرهنگ سازی غلط دارد، مردم طعمه های آن هستند در حالی که عامل و عاملان آن با اهداف شومی برنامه ریزی کرده اند و از طریق ابزار آلات آن، این گونه فرهنگ غلط را به مردم تزریق می کنند. اما نقش مردم موثر است چرا که با داشتن دل صاف و دوری از گناه و اتصال به عالم والا سستی و گرفتاری آنان را کم می شود. فردی که بدنبال رزق حلال است و برای معنوییت در زندگی روزمره خود جایگاه خاصی قائل است، مسلما به راحتی در دام شیاطین نمی افتد. پس ما مردم مقصریم چرا که زمینه حضور شیطان را در زندگی و وجودمون فراهم کرده ایم و شیطان و شیطان صفتان مقصرند که زمنیه های گناه را مهیا کرده اند و راه و رسم گناه کردن را آموزش می دهند.
دولت تا چه حد می تواند در اصلاح ساختارهای شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی موثر باشد؟
رسانه ها. پاسخ یک کلمه است. کنترل رسانه های جمعی بهترین و بزرگترین راه می باشد. مدعی اسلام و فرهنگ اسلامی - ایرانی هستیم اما درعمل مقلد غرب و فرهنگ مادی گرایانه غرب هستیم. در رسانه ها نوعی اولویت و برتری را به فرهنگ غیر دینی و غیر مذهبی می دهیم و تمایل به دنیا و زرق و برق آنرا نهادینه می کنیم. و این کار توسط رسانه ها انجام می گیرد که بخش عظیم آن در اختیار دولت است.
با تشکر از حضور شما در این تالار