دستور خودكاوى و خودشناسى
سه شنبه 21 آذر 1391 8:02 AM
دستور خودكاوى و خودشناسى
«دراتاق ساكتوآرامى به تنهايى درجاى راحت بنشينيد وبسپاريد يك ساعت كسى مزاحمتان نشود، جا هرقدر راحت تر و شما هرقدر بى عجله تر باشيد بهتر است; چون كارى را كه مى خواهيد بكنيد شرط حتمى اش اين است كه ذهنتان متوجه هيچ سروصدايى نگردد و به اصطلاح حواستان پرت نشود و احتياجات بدنى هوشتان را متوجه جسمتان نسازد.
مقدار زيادى كاغذ كم قيمت و يك قلم روان در دست داشته باشيد. اينكه مى گويم كاغذ كم قيمت براى اين است كه بتوانيد بدون احتياط و صرفه جويى كاغذ حرام كنيد و اينكه مى گويم قلم روان براى اين است كه فعلاً هزار و يك عامل درونى دامن شما را گرفته به عقب مى كشد تا از «خودكاوى» منصرف شويد.
نوع احساسات و هيجاناتى كه همان روز يا روز قبل در درون شما پيدا شده فهرستوار بنويسيد.
وقتى فهرست هيجانات و احساسات آن روز خود را نوشتيد، بعد برگرديد به يكى يكى آنها و هرفكرى كه به مناسبت آن به خاطرتان مى آيد بى قيد و بند روى كاغذ آوريد هرقدر طولانى شود عيبى ندارد.
پس از اينكه اعمال و افكار و احساسات و هيجانات آن روز را به طريق فوق نوشتيد آن وقت آثار و عوارض مهرطلبى، عزلت طلبى و برترى طلبى را در مقابل خود بگذاريد و هريك از اعمال و افكار و احساسات و هيجانات خود را على حده در نظر بياوريد و در مورد هريك از خود سؤال كنيد.
اين عمل بااين احساسات به تحريك كدام يك ازعوارض بوده است؟
هدف اصلى روانكاوى اين است كه تغييراتى درشخصيت روحى مريض داده شود به طورى كه نيروى سازنده و مثبت وجود او بتواند او را از حالات عصبى اش خلاصى بخشد و تضادهاى روانى خود را مرتفع كند شخصيت جديدى درخوداحساس نمايد ارزشهاى جديد و هدفهاى نوينى در زندگى پيدا كند و در واقع طريقه جديدى را در زندگى پيش گيرد». «روانكاوى»
بررسی مشخصات اخلاقی روانی
سید مجتبی موسوی لاری
امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/