حضرت عبّاس علیه السلام شباهت تامّ به پدر داشت
جمعه 3 آذر 1391 3:00 AM
1. عبّاس علیه السلام پشت و پناه امام حسین علیه السلام بود، مانند پدرش که پشت و پناه حضرت رسول صلی الله علیه و آله بود؛ 2. عبّاس علیه السلام در جنگها همان استقامت و پافشاری و شجاعت و قوّت بازو و ایمان اراده و پشت نکردن به دشمن و فریب دادن و بیم نداشتن از عظمت حریف و انبوهی دشمن را که پدرش در جنگهای احد، بدر، خندق، خیبر و... هم نشان داد، عبّاس علیه السلام در کربلا ابراز داشت؛ 3. عبّاس علیه السلام همان طور که علی علیه السلام همیان نان و خرما به دوش می گرفت و برای ایتام و مساکین می برد، او به انفاق و امر برادر بسیاری از گرسنگان مکه و مدینه را به همین ترتیب اطعام می نمود؛ 4. عبّاس علیه السلام مانند علی علیه السلام که باب الحوائج در باره پیغمبر صلی الله علیه و آله بود و هرکس روی به ساحت او می کرد، اول علی علیه السلام را می خواند، امام حسین علیه السلام نیز برای دفع
حوائج مردم هرکس به دربار او می شتافت، عبّاس علیه السلام را می خواند؛ 5. عبّاس علیه السلام مانند پدر که در بستر پیغمبر صلی الله علیه و آله خوابید و فداکاری کرد در راه پیغمبر صلی الله علیه و آله ، او نیز در روز عاشورا برای اطفال و آب آوردن، فداکاری کرد؛ 6. عبّاس علیه السلام مانند پدر که در حضور پیغمبر صلی الله علیه و آله شمشیر می زد، در حضور برادر شمشیر زد تا به شهادت رسید؛ 7. عبّاس علیه السلام همان طور که پدرش به تنهایی به دعوت دشمن رفت، عبّاس علیه السلام نیز به تنهایی برای مهلت، به طرف خیل دشمن حرکت فرموده و مهلت گرفت.
در میان بشر همه از جهت خلقت یکسان اند، ولی در صورت و سیرت و صفات و ملکات و افکار و روحیات و طبایع، حتّی دو نفر با هم اشتراک ندارند. بسیاری از جهت صورت و هیئت و استخوان بندی قوی و ستبر و درشت می باشند، که در استخوان بندی رشد و نموّ آنها با سایرین فرق دارد، اینها روحاً هم دلیر و شجاع و قهرمان هستند، یک نسبت مستقیم خیلی حسّاس، بین جسم و روح می باشد که ارتباط روح و بدن متضاد وابسته بدان است، از این رو، آگاهی نسبت به چهره ظاهری حاکی از اسرار درونی است و از خلقت و رشد و نموّ اعضای بدن، می توان به روحیات و افکار و مکنونات آدمی پی برد.
منبع:برگرفته از كتاب سقاي تشنگان كربلا
كتابخانه پايگاه اينترنتي حوزه