0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير متغيرهاي عملياتي بر شاخص هاي کارايي فرآيند ميکروفيلتراسيون شربت خام چغندر
شنبه 11 آذر 1391  4:18 PM

5 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1387; 4(1 (نيمه اول)):49-57.
 
تاثير متغيرهاي عملياتي بر شاخص هاي کارايي فرآيند ميکروفيلتراسيون شربت خام چغندر
 
حكيم زاده وحيد,رضوي سيدمحمدعلي*,پيروزي فرد ميرخليل
 
* گروه مهندسي علوم صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در اين مقاله متغيرهاي عملياتي فرآيند ميکروفيلتراسيون بر شاخص هاي کارايي غشا ميکروفيلتر طي تصفيه شربت خام چغندرقند مورد مطالعه قرار گرفته است. طي فرآيند ميکروفيلتراسيون شربت خام چغندر قند، تاثير اختلاف فشار در عرض غشا (در سه سطح 1، 1.75 و 2.5 بار)، دماي فرآيند (در دوسطح 30 و60 درجه سانتي گراد) و زمان عمليات (در چهار سطح 15، 30، 45 و 60 دقيقه) بر شار تراوه، گرفتگي، درصد دفع ساکارز و درصد دفع ترکيبات غير ساکارزي به عنوان شاخص هاي کارايي غشا مورد ارزيابي قرار گرفت. غشا ميکروفيلتر به کار رفته در اين پروژه از جنس سراميک و با مدول لوله ايي بوده که سطح موثري به اندازه 0.28 متر مربع ايجاد مي کرد. اندازه متوسط منافذ غشا 0.2 ميکرومتر و دامنه تحمل دمايي، فشاري و pH آن به ترتيب تا 95-10 درجه سانتي گراد، 3 بار و 11-1 بود. نتايج بدست آمده نشان داد که در هر يک از سطوح فشار و دما، شار براوه با گذشت زمان عمليات کاهش مي يافت. در دماي 30 درجه، با افزايش فشار عملياتي از ميزان شار تراوه کاسته شد، در حالي که براي دماي 60 درجه، با افزايش فشار عملياتي، شار تراوه نيز افزايش يافت، اگر چه شارها در دماي 30 درجه بالاتر از دماي 60 درجه بودند. در اين بررسي مشاهده گرديد که ميزان گرفتگي در هر سه سطح اختلاف فشار عملياتي در سطح دمايي 60 درجه نسبت به 30 درجه بيشتر است. ميزان درصد دفع ساکارز در بهترين شرايط عملياتي به 30- درصد رسيد وبهترين کارايي غشا در مورد درصد دفع ترکيبات غير ساکارزي نيز به 65 درصد رسيد.

 
كليد واژه: شربت خام چغندر قند، ميکروفيلتراسيون، شار تراوه، گرفتگي، درصد دفع ساکارز و درصد دفع ترکيبات غيرساکارزي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها