0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير آنزيم آلفا آميلاز و اسيد اسکوربيک و بر خصوصيات رئولوژيکي خمير و حجم مخصوص نان اشترودل
شنبه 11 آذر 1391  4:15 PM

5 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1387; 4(2 (نيمه دوم)):47-55.
 
تاثير آنزيم آلفا آميلاز و اسيد اسکوربيک و بر خصوصيات رئولوژيکي خمير و حجم مخصوص نان اشترودل
 
غيوراصلي محمدعلي*,حدادخداپرست محمدحسين,كريمي مهدي
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در اين تحقيق تاثير اسيد اسکوربيک و آنزيم آلفا آميلاز هم بر خصوصيات رئولوژيکي و حجم مخصوص نان اشترودل مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيق از آنزيم در سه سطح صفر، 300 و pmm 500 و از اسيد اسکوربيک در سه سطح صفر، 100 و pmm 200 استفاده گرديد. نمونه هاي اشترودل به صورت منجمد و در دماي 17 درجه زير صفر و به مدت 7 روز نگهداري شد و نمونه ها پس از اين زمان يخ زدايي شده و بعد از مرحله تخمير - رطوبت نسبي %70، دماي 40 درجه سانتيگراد و به مدت 45 دقيقه - پخت شده و آزمون حجم مخصوص در مورد آنها انجام گرفت. آزمونهاي رئولوژيکي بر روي خمير بوسيله فارينو گراف و اکستنسو گراف برابندر انجام گرفت و براي اندازه گيري حجم مخصوص نيز از روش جايگزيني حجم با دانه استفاده شد.
نتايج آزمونهاي رئولوژيکي نشان داد اسيد اسکوربيک بر افزايش قدرت خمير و قابليت کشش خمير و افزايش حجم مخصوص نان نقش موثري را ايفا کرده است که بهترين اثر در مقدار
pmm 100 مشاهده گرديد. تاثيرافزودن آنزيم بر روي حجم نان اشترودل نيز کاملا مشهود بود و سبب افزايش حجم مخصوص نان اشترودل گرديده بود (8/2 ميلي ليتر/گرم)، بطوريکه آنزيم در مقدار pmm 500 بهترين نتيجه را داده است. ولي آنزيم بر پارامترهاي رئولوژيکي و افزايش قدرت و قابليت کشش خمير تاثير مطلوبي نداشته است. در استفاده آنزيم و اسيد اسکوربيک با هم نيز مشخص شد که اسيد اسکوربيک در مقدار pmm 200 و آنزيم در مقدار ppm 500 بهترين ترکيب به منظور بهبود حجم مخصوص و خصوصيات رئولوژيکي بوده اند.

 
كليد واژه: خمير منجمد، اشترودل، آنزيم آلفا آميلاز، اسيد اسکوربيک
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها