پاسخ به:پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)
پنج شنبه 11 آبان 1391 6:08 PM
9 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1388; 1/19(2):97-109. |
تاثير آنزيم هاي بتاگلوكاناز و زايلاناز بر عمكرد رشد و برخي از خصوصيات دستگاه گوارش جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره بر پايه گندم و جو |
شيرزادي حسن*,مروج حسين,شيوازاد محمود |
* گروه علوم دامي، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران |
در اين تحقيق تاثير تغذيه جيره هاي بر پايه گندم و جو به همراه چهار نوع آنزيم تجارتي داراي فعاليت زايلاناز و بتاگلوكاناز بر عمكرد رشد و برخي از خصوصيات دستگاه گوارش جوجه هاي گوشتي مورد بررسي قرار گرفت. جيره هاي حاوي آنزيم با جيره هاي حاوي گندم و جو و يا ذرت بدون آنزيم مقايسه شدند. در كل تعداد 234 جوجه گوشتي نر يك روزه (سويه راس 308) به 6 تيمار، 3 تكرار و 13 جوجه به ازاي هر واحد آزمايشي اختصاص داده شد. همه داده ها در قالب طرح بلوك هاي كاملا تصادفي آناليز شدند. در كل دوره، افزودن تمامي آنزيم ها به جيره بر پايه گندم و جو مشابه با جيره بر پايه ذرت افزايش وزن روزانه و ضريب تبديل غذايي جوجه ها را به طور معني داري (?.??>P) نسبت به جيره بر پايه گندم و جو بدون آنزيم بهبود بخشيدند. نتايج نشان داد كه مكمل آنزيمي تاثير معني داري روي وزن نسبي پانكراس، كبد، سنگدان، طول و وزن نسبي دودونوم، ژژونوم، ايليوم، سكوم و كولون ندارد، اما افزودن آنزيم به در 42 روزگي جيره بر پايه گندم و جو وزن نسبي چربي بطني را بطور معني داري (?.??>P) افزايش داد. بطور كلي به نظر مي رسد كه تركيب گندم و جو يك جايگزين مناسب براي ذرت در جيره جوجه هاي گوشتي مي باشد. همچنين پرنده گان تغذيه شده با مكمل آنزيمي در كل دوره از لحاظ افزايش وزن روزانه و بهبود ضريب تبديل غذايي وضعيت مشابهي داشتند، بنابراين اولويت انتخاب آنزيم بايد بر اساس ارزش اقتصادي آن باشد. |
كليد واژه: آنزيم، جو، جوجه گوشتي، گندم، عملكرد |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .