اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملكرد و برخي صفات تخم مرغ و پارامترهاي خوني در مرغان تخم گذار
پنج شنبه 11 آبان 1391 6:01 PM
6 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):51-59. |
اثرات استفاده از سطوح مختلف اوره بر عملكرد و برخي صفات تخم مرغ و پارامترهاي خوني در مرغان تخم گذار |
نوبخت علي*,تقي زاده اكبر,پيراني نصراله |
* گروه علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مراغه |
اين آزمايش جهت مطالعه اثر استفاده از اوره در جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار بر عملكرد و برخي از صفات تخم مرغ و پارامترهاي خوني انجام گرفت. آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي با تعداد 256 قطعه مرغ تخم گذار سويه هاي - لاين W-36 از سن 37 تا 47 هفتگي در 4 تيمار و 4 تكرار (با 16 قطعه مرغ در هر تكرار) انجام گرديد. جيره هاي آزمايشي شامل: جيره (1) بدون استفاده از اوره (شاهد)، جيره (2) حاوي 0.25 درصد اوره، جيره (3) حاوي 0.5 درصد اوره و جيره (4) حاوي 0.75 درصد اوره بودند. نتايج حاصله نشان داد كه استفاده از اوره موجب بروز اختلاف معني دار در بيشتر صفات عملكردي مي گردد (P<0.05). بالاترين درصد توليد تخم مرغ در حيره آزمايشي (1) و حيره آزمايشي (3) به ترتيب 69.58 و 68.91 و كمترين آن (60.87) در حيره آزمايشي (4) مشاهده گرديد. بيشترين وزن تخم مرغ در حيره هاي آزمايشي حاوي (3) و (4) به ترتيب 57.81 و 58.18 گرم و كمترين آن 54.89) گرم) مربوط به حيره آزمايشي (1) بود. بيشترين مقدار توليد توده اي 39.80) گرم) در حيره آزمايشي (3) و كمترين آن 35.45) گرم) در حيره آزمايشي (4) مشاهده شد. بيشترين مقدار خوراك مصرفي 105.04) گرم) مربوط به حيره آزمايشي (4) و كمترين آن 102.05) گرم) مربوط به حيره آزمايشي (2) بود. بهترين ضريب تبديل غذايي (2.64) متعلق به حيره آزمايشي (3) بود. بيشترين مقدار وزن پوسته در جيره هاي آزمايشي (2) و (3) به ترتيب 6.08 و 6 گرم و كمترين آن 5.31) گرم) در حيره آزمايشي (1) مشاهده گرديد. بيشترين مقدار عددها و (89.48) در حيره آزمايشي (1) و كمترين آن (81.86) در حيره آزمايشي (2) مشاهده شد. در رابطه با پارامترهاي خوني سطح آنزيم آلانين آمينوترانسفراز به صورت معني داري در حيره هاي آزمايشي مختلف متفاوت بود (P<0.05)، به طوري كه با افزايش سطح اوره جيره ها، ميزان اين آنزيم كاهش پيدا كرد. نتيجه گيري مي شود كه استفاده از 0.5 درصد اوره در جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار نه تنها اثرات سويي بر عملكرد آنها ندارد، بلكه ضمن كاهش ميزان استفاده از كنجاله سويا، از طريق بهبود صفات توليدي و نيز صفات تخم مرغ و كاهش هزينه هاي غذايي، بازده اقتصادي گله را بهبود مي بخشد. |
كليد واژه: اوره، عملكرد، كيفيت تخم مرغ، مرغ تخم گذار |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .