0

پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي اثرات كنجاله پنبه دانه غني شده با ليزين و فروس سولفات بر عملكرد جوجه هاي گوشتي
پنج شنبه 11 آبان 1391  6:00 PM

3 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):19-29.
 
بررسي اثرات كنجاله پنبه دانه غني شده با ليزين و فروس سولفات بر عملكرد جوجه هاي گوشتي
 
فرشي مهدي*,طهماسبي عبدالمنصور
 
* گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي،‌ دانشگاه تبريز
 
 

به منظور بررسي اثرات استفاده از كنجاله پنبه دانه همراه با فروس سولفات و افزايش سطح اسيد آمينه ليزين جيره براي بهبود كمبود كنجاله پنبه دانه و امكان استفاده از آن در مقادير بيشتر در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي، 500 قطعه نيمچه گوشتي يك روزه سويه راس 308 در 5 تيمار (هر تيمار داراي 4 تكرار و هر تكرار شامل 25 قطعه جوجه) و در قالب طرح كاملا تصادفي مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ها تا پايان هفته سوم در شرايط يكسان و متداول پرورش داده شدند و از آغاز هفته چهارم تا پايان هفته ششم تحت تاثير تيمارهاي مختلف آزمايشي قرار گرفتند. تيمارهاي آزمايشي شامل شاهد، كنجاله پنبه دانه، كنجاله پنبه دانه بعلاوه ليزين، كنجاله پنبه دانه بعلاوه %0.05 فروس سولفات و كنجاله پنبه دانه بعلاوه ليزين و %0.05 فروس سولفات بود. كنجاله پنبه دانه در سطح %25 در جيره هاي آزمايشي مورد استفاده قرار گرفت. افزودن ليزين به جيره به اين شكل صورت گرفت كه ميزان پروتئين تامين شده از منبع كنجاله پنبه دانه محاسبه شد و سطح نياز به ليزين در جيره به ميزان 2 درصد پروتئين تامين شده از منبع كنجاله پنبه دانه افزايش يافته و از منبع ليزين سنتتيك تامين گرديد. نتايج آزمايش نشان داد كه استفاده از جيره داراي كنجاله پنبه دانه باعث كاهش عملكرد گرديد. مكمل كردن كنجاله پنبه دانه با فروس سولفات به تنهايي تاثير مثبتي در ضريب تبديل غذايي نداشته است اما افزايش سطح ليزين در جيره به ميزان %2 پروتئين تامين شده از منبع كنجاله پنبه دانه و تامين آن از منبع ليزين سنتتيك باعث بهبود ضريب تبديل غذايي در دوره پرورش شد (P<0.05). استفاده توام ليزين و فروس سولفات بصورت مكمل در كنجاله پنبه دانه باعث بهبود ضريب تبديل غذايي نسبت به ساير تيمارهاي آزمايشي حاوي كنجاله پنبه دانه در كل دوره آزمايش گرديد (P<0.05). استفاده از مكمل اسيد آمينه ليزين نيز باعث بهبود ضريب تبديل غذايي نسبت به ساير تيمارهاي آزمايش حاوي كنجاله پنبه دانه در كل دوره آزمايش گرديد. در خصوص شاخص هاي لاشه، مكمل كردن كنجاله پنبه دانه با اسيد آمينه ليزين باعث كاهش راندمان امعا و احشا نسبت به ساير تيمارهاي حاوي كنجاله پنبه دانه شد (P<0.05) ولي راندمان لاشه بين تيمارها تفاوت معني داري نشان نداد. هماتوكريت، تلفات و راندمان كبد نيز بين تيمارهاي مختلف تفاوت معني داري نداشت. راندمان رانها در تيمارهايي كه كنجاله پنبه دانه را با مكمل ليزين دريافت كردند تفاوت معني داري با گروه شاهد نداشت.

 
كليد واژه: جوجه هاي گوشتي، شاخصهاي لاشه، عملكرد، فروس سولفات، كنجاله پنبه دانه، ليزين
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها