اثر سطوح مختلف روغن ماهي روي عملكرد، اجزا لاشه و فراسنجه هاي کيفي گوشت در جوجه هاي گوشتي
پنج شنبه 11 آبان 1391 5:58 PM
11 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 4/20(1):0-0. |
اثر سطوح مختلف روغن ماهي روي عملكرد، اجزا لاشه و فراسنجه هاي کيفي گوشت در جوجه هاي گوشتي |
صفامهر عليرضا,آقايي نعمت اله,چکاني آذر سعيد |
اين آزمايش براي ارزيابي اثر سه سطح مختلف روغن ماهي روي عملكرد، اجزاء لاشه و پارامترهاي کيفي گوشت در جوجه هاي گوشتي نر (240 قطعه سويه راس) با چهار جيره آزمايشي (1:شاهد، 2: 1% روغن ماهي ،3: 2% روغن ماهي، 4: 3% روغن ماهي) و چهار تكرار در يك طرح كاملا تصادفي از يك تا 49 روزگي (دوره آغازين، رشد و پاياني به مدت يك هفته پس از حذف روغن ماهي) انجام گرفت. نتايج نشان داد در مقايسه با گروه شاهد، تغذيه با جيره هاي غذايي حاوي روغن ماهي موجب افزايش معني دار وزن بدن، سرعت رشد جوجه ها و بازده مصرف خوراك گرديد. طوري كه بيشترين ميانگين افزايش وزن روزانه در 11 تا 21 روزگي مربوط به پرنده هاي تغذيه شده با 2% روغن ماهي و در 21 تا 42 روزگي و 42 تا 49 روزگي مربوط به جيره آزمايشي 4 (3% روغن ماهي) و بيشترين وزن زنده و كمترين ضريب تبديل غذايي در 11 تا 21 روزگي به ترتيب مربوط به جيره آزمايشي 3 و 4 و در ساير دوره ها مربوط به جيره آزمايشي 4 مي باشد (P<0.01) .اثر جيره ها بر صفت مصرف خوراك معني دار نبود. تفاوت معني داري مابين جيره هاي آزمايشي از لحاظ وزن نسبي قلب، چينه دان، کبد، و درصد لاشه، سينه، ران و چربي بطني وجود نداشت. از لحاظ تست كيفي گوشت بين جيره هاي مصرفي اختلاف معني دار در فاكتورهاي طعم ومزه و بوي طبيعي در 42 و 49 روزگي (P<0.01) و در فاكتورهاي آبدار بودن و جدا شدن با دست در نمونه هاي روز 42 (P<0.01) مشاهده شد. بيشترين و كمترين ميانگين بوي طبيعي در نمونه هاي روز 42 و 49 به ترتيب مربوط به تيمار شاهد و تيمار4 بود. نتايج اين تحقيق نشان داد که تغذيه جوجه هاي گوشتي با روغن ماهي عملکرد را بهبود داده و حذف آن به مدت يک هفته از جيره غذايي نيز صفات کيفي گوشت را بهبود مي دهد. |
كليد واژه: روغن ماهي، عملکرد، لاشه، گوشت، جوجه گوشتي |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .