پاسخ به:زنان الگو
شنبه 6 آبان 1391 2:17 AM
ام احمد
اين بانو، مادر احمد بن موسى بن جعفر (ع) معروف به شاه چراغ -مدفون در شيراز- مى باشد. او از زنـان مـحـتـرم عـصـر خود بود و اُم احمد خوانده مى شد. وى كنيزى بود كه به مقام و مرتبه بلندى رسيده بود.
امانتدار ودايع امامت :وقتى امام كاظم (ع) به سوى بغداد رهسپار شد، ودايع امامت را به اين بانو سپرد و فرمود:
((هـر وقـت كـسى آمد و اين امانتها را از تو طلب كرد، بدان در آن وقت من به شهادت رسيده ام و او خليفه بعد از من و اطاعتش بر تو و ساير مردم واجب است .))وقتى هارون عليه اللعنه امام را در بغداد مسموم ساخت و آن حضرت شهيد شد، امام رضا (ع) نزد ام احمد رفت و ودايع را از او طلب نمود. ام احمد عرض كرد:((پدرت شهيد شد؟)) امام فرمود:((آرى ، الا ن از دفن ايشان فارغ شده ام . اماناتى كه به تو سپرده به من تحويل ده كه من جانشين او و امام بر حق برتمام جنّ و انس هستم .))ام احمد امانتها را به امام رضا (ع) ردّ كرد و با حضرت بيعت نمود و به ماتم نشست .وقـتـى خـبـر شـهادت امام كاظم عليه السلام در شهر مدينه منتشر شد، مردم درخانه ام احمد اجتماع كردند و با فرزندش احمد به سوى مسجد روانه شدند. احـمـد بـن مـوسـى ، عـالمـى بـزرگ و بـلند مرتبه و غرق در عبادت و اطاعت خدا بود و چون مردم كراماتى از او ديدند او را امام بعد از پدرش پنداشتند و بدين جهت با او بيعت كردند. وقتى بيعت تمام شد، احمد بر منبر رفت و گفت :((همان طور كه همه شما در بيعت من هستيد، من هم در بيعت برادرم حضرت رضا (ع) هستم . او امام و خليفه بعد از پدرم و ولىّ خداست و اطاعت او بر من و شما واجب است سپس همگى خدمت امام رضا (ع) رسـيـدنـد و تـجـديـد بـيـعت كردند.)) ام احمد نزد امام رضا (ع) از مقام و منزلت والايـى بـرخـوردار بـود، چرا که امام كاظم عليه السلام او را براى حفظ اسرار و ودايع امامت و ردّ آن به اهلش ، صالح تشخيص داد.شاهد بر وصيّت امام (ع):امام كاظم (ع) در وصيّت نامه خود از بين همسرانش فقط نام ام احمد را برده است .پس از شهادت امام كاظم (ع) فرزندش عباس مدعى شد كه در اين وصيت نامه مطالبى به سود ما هـسـت و بـرادرم مـى خـواهـد از مـا پـنـهـان كـنـدو خـودش تنها از آن استفاده كند و بدين بهانه مهر وصـيـت ـنامه را برداشت و آن را باز كرد و با خواندن آن خود را رسوا كرد و فضيلت امام بيشتر روشن شد.
ام احـمـد كـه شاهد وصيّت بود، در مجلس قاضى حاضر شد ولى آنها ادعا كردند كه اين زن ، ام احمد نيست ، از ين رو براى شناختنش نقاب از چهره او برداشتند. ام احمد گفت :((بـه خـداقـسـم ، آقـايـم مـوسى بن جعفر(ع) فرمود: ترا به زور مى گيرند و به مجالس مى برند.))اين روايت به خوبى نشان دهنده مقام و فضيلت اين بانوى عالى قدر است.
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار