تعيين شرايط بهينه آماده سازي و خشک کردن قطعات سيب زميني
چهارشنبه 10 آبان 1391 5:25 PM
3 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):23-36. |
تعيين شرايط بهينه آماده سازي و خشک کردن قطعات سيب زميني |
ضياالحق سيدحميدرضا* |
* موسسه تحقيقات فني و مهندسي (مركز تحقيقات كشاورزي شاهرود) |
در اين پژوهش به منظور يافتن روش مناسب براي خشک کردن قطعات سيب زميني، دو رقم مجني و پشندي انتخاب شده و پس از پوست گيري در قطعات مکعبي شکل 10 و 20 ميلي متري برش داده شدند. سپس عمل آنزيم بري در دو زمان 3 و 5 دقيقه در آب جوش انجام شد. پس از آنزيم بري، نمونه ها در محلول اسيد آسکوربيک غوطه ور شده و بعد از آن در سه دماي 50، 60 و oC70 خشک شدند. پس از خشک شدن ميزان جذب آب مجدد، درصد چروکيدگي و وزن مخصوص نمونه ها اندازه گيري شد. نتايج تجزيه واريانس نشان داد که اثر تمام فاکتورها بر درصد چروکيدگي نمونه هاي خشک شده در سطح آماري 1% معني دار مي باشد. در مورد جذب آب مجدد، اثر دماي خشک کردن در سطح آماري 5% و اثر واريته در سطح آماري 1% معني دار بود. اثر اندازه نمونه و واريته سيب زميني بر وزن مخصوص نمونه ها نيز به ترتيب در سطح آماري 1% و 5% معني دار مي باشد. در نهايت با توجه به يافته هاي به دست آمده مشخص شد که دماي oC50 و زمان آنزيم بري 3 دقيقه براي قطعات 20ميلي متري تهيه شده از سيب زميني هاي واريته مجني بهترين شرايط براي خشک کردن مي باشد. |
كليد واژه: آنزيم بري، اندازه قطعات، خشک کردن، سيب زميني |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .